30 Haziran 2011 Perşembe

010711 - vadeli kontratlar

Daha önce sözü edilen 85-95 bandının en azından üst sınırının şimdilik iyi çalıştığını ve bu seviyeden satış yapan gün içi traderların iyi para kazandığını söyleyebilirim. Bu harekette yunanistan haberlerinden moral bulan euro nun güçlenmesi ve petrolün aşırı satışta olmasının etkisi büyük. Görünüşe göre piyasa bu gelişmeleri fiyatladı ve yukarı gidişler bundan sonra hız kesecek, veya fiyatlarda gerilemeler görülecek. PETROL ün önündeki etkin 95 direncinden sonra 97-98 aralığında exp. hareketli ortalamaların yığıldığı direnç bölgesi bulunuyor. eğer gün içinde bu seviyeye ataklar olursa (ki bu gün için olacağını sanmıyorum) satış denemeleri yapılabilir. Alış için ise $93 bölgesinin takip edilmesi doğru olabilir. Piyasa şu anda 94,545 geçiyor.

Amerikan endexleri beklediğimden güçlü çıkarak 1300 direncini son derece net bir şekilde kırdı ve momentumun yukarı olduğunu teyit etti. Bu günlerde kar realizasyonu nedeniyle minör gerilemeler olabilir, ama sanırım 1335 direncine kadar gidecek. Piyasa şu anda 1314 ten geçiyor.

DOĞAL GAZ için yeni bir önerim yok; geriledikçe alış yapmak, veya aşağılardan put opsiyonu satmak hareketin sonunda karlı bir dönüş oluşturabilir.

ALTIN bitirmek üzere olduğumuz haftayı oldukça dar bir bantta, $10 lık fiyat hareketiyle tamamlayacak gibi gözüküyor. daha önce yazdığım 1480-50 bölgesi orta vade için alış yeri olabilir. Gün içi traderlar ise 1490 a sarkmaları alışla, 1515 bölgesine atakları da satışla karşılamayı düşünebilrler. En son yazımda GÜMÜŞ fiyatlarında $35 seviyesinin denenebileceğini yazmıştım, o fiyatı görüp gerilemeler oldu. Dar bant için de olduğu için 33,50-36,50 ekstremlerinden gün içi trade denenebilir.

EURUSD paritesi yunanistanla ilgili iyimser haberleri güzel satın alarak hafta başından bu yana 500 pips lik hareket yaptı. Ancak bu hareketle birlikte aşağıda da görülebilecek olan diagonal dirence vurdu. Aynı seviyeler aşağıdaki grafikte görünmeyen, ancak daha gerilerde bulunan yatay dirence de denk geliyor. Haftanın son gününde bu paritenin biraz gerilemesini ve günü kırmızıyla kapamasını bekliyorum.
GBP dün tam da yukarıda hedeflediğim 1,6100 seviyesini test ederek ardından sert satışlarla geri geldi. Bu sabah tekrar alıcılı davransada büyük olasılıkla euro gibi günü kırmızı kapayacak. 1,6000 ta tutunamaması kısa vade satıcıları için iyi bir işaret olabilir. AUD ve NZD para birimleri dolara karşı değer kazanarak daha önce bahsi geçen düşen trend kanalını yukarı doğru kırdı ve o kanalı artık etkisiz kıldı. Her iki paritede trend kanalını kırdığı halde yatay dirençleri zorluyor. Satış gelebilir ama şimdilik geri durmayı düşünebilirim. SWISS FRANK dolar lehine gerilemiş görünüyor. bu paritenin usd lehine çoook yolu olduğunu düşünmeme rağmen vadeli kontratlarla bir pozisyon almak için emin olamıyorum.

Dün gelen USDA raporuna göre PAMUK ekim alanları beklenenden fazla çıktı ve buna dayanarak piyasa pamuğu bir miktar sattı. Bundan sonrasi için bir süre izlemeyi daha doğru buluyorum.

ŞEKER  fiyatları daha önce de bahsedildiği üzere 27 bölgesinde önemli dirençle karşılaştı. Bu bölgeyi kırmakta zorlanıyor. stoplu olmak kaydıyla satış denemeleri yapılabilir.

KAHVE fiyatları 260-270 aralığında yüselmeye çalışıyor. 270 bölgesinden satış denemeleri yapılabilir.

Dün gelen USDA raporundan sonra tahıllarda satışlar oldu. yavaş yavaş BUĞDAY alış pozisyonları oluşturmaya başlanabilir. Vadeli kontratlardan çekinenler veya vadeli kontratlarını korumaya almak isteyenler opsiyonları da deneyebilirler.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder