21 Haziran 2011 Salı

220611 - vadeli kontratlar

Dün PETROL beklentilere uygun hareket yaparak $95 ın üzerini denedi. Satış hedefi olarak verilen 94,60 seviyesini tetikledi. Bu seviyeden satış verenler önce bir miktar zararı gördüler ardından kontrat başına  $1,300 kar elde ettiler. Bu işlemi yapanların pozisyonlarını kapatmalarını öneririm. Bu gün tekrar yukarı ataklar olabilir. Henüz pozisyon almamış olanlar vadeli kontratlarda mevcut fiyatlar olan 93,30 bölgesinden alışlar deneyebilirler. Diğer yandan, put opsiyonu satarak portföylere gelir yaratmak da mümkün. Gün içi traderlar 92,70/50 bölgesine sarkmalarda alış deneyebilirler. Satmak için ise 96 bölgesi uygun olabilir. bu gün yerel saatle 17:30 da petrol stokları gelecek, fiyatlarda hareketlilik olabilir.

S&P500 endexi de beklentilere paralel olarak yükseldi ve satış için uygun seviyelere geldi. Aşağıdaki grafiktende görüleceği gibi bant hareketine sonn derece uygun gidiyor. Bu gün de endexlerin alıcılı gitmesi beklenebilir. Nitekim asya dan hafif alıcılı bir piyasa devralıyoruz. Ancak grafiklerin iyi çalıştığını gördüğüm için şu anda 1286 lardan geçen endexin 1290 lı seviyelere gelmesi halinde stoplu satış denemeleri önerebilirim.

DOĞAL GAZ  beklendiği gibi yukarı hareket ederek günü %1,83 artıda kapadı. Alış yapanların başabaşa stop koyarak pozisyonları takip etmeleri önerilebilir.

ALTIN  fiyatlarında aşağı hareketlere direnç son derece güçlü kalmaya devam ediyor. son günlerde amerikan seansında gelen ani alışlar fiyatları 1550 direncine kadar itti. Orta-kısa vade için bir öngörüde bulunmak oldukça zor. İndikatörler al veriyorlar, diğer yandan önemli dirençte. Sanırım bu gün izlemek istiyorum. GÜMÜŞ fiyatlarının önünde, yukarı gitmek için 50 günlük hareketli ortalamalar bulunuyor.

Yunanistan da hükümetin güven oyu alması ile genel kanı euro lehine dönmüş olabilir. 1,45 bölgesini deneme olasılığı bulunuyor. gün içi traderlar 1,45 bölgesinden satış, 1,43 bölgesinden de alış deneyebilirler. STERLİN beklediğim hareketi yapamadı ve alışlar kısıtlı kaldı. Fakat yunanistan haberlerinden sonra euro nun üzerindeki baskının azalması ile gbp de yukarı hareketlenebilir. Bu gün saat 11:30 da ingiltere merkez bankasının toplantı tutanakları yayınlacak, parite üzerinde etkili olabilir. JAPON YENİ tekrar sayıflık gösterebileceği seviyelere geldi. fundamentalde bir gelişme olmamasına rağmen teknik olarak vadeli kontratlarda aşağı yönlü hareketlerin olduğu seviyelerdeyiz. Dileyenler yine stoplu olmak kaydıyla kontratlarda satış yaparak usd lehine pozisyon alabilirler.

Aralık vadeli PAMUK fiyatlarında hareketlilik son derece düşük, geçtiğimiz günlerde kendisini belli ederek yukarı denemeler yaptı. Ancak alış dalgasının benzini çabuk bitti. Şimdilik izlemek gerekir.

ŞEKER dün, gün içinde satıcılı seyir izledi. Bu hareketin bize alış için fırsat vereceğini düşünüyordum ama satışların hepsini geri alarak günü başabaş kapadı. İzliyorum.

KAHVE fiyatlarında 240 a yaklaşmalar satışların hız kesmesini sağladı. Yakın zamanda bu varlıkta yukarı fiyat hareketleri görebiliriz. Ancak alış yapılırsa 240 ın altında stoplamak gerekir.

KAKAO için dün satışı işaret ettiğini yazmışım, aslında alış yazacaktım, yanlışlık olmuş. Zaten bir gün önceki yazımda alış önermiştim. O gün alışı yapanlar başabaşa koydukları stopları yukarı çekebilirler.

TAHIL KOMPLEKSİnde alış önermiştim, önerime devam ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder