10 Haziran 2011 Cuma

100611 - vadeli kontratlar

PETROL,  dün satış için önerdiğim 102,40/50 seviyesine (102,44 gün yüksek) yükselerek güzel bir satış imkanı verdi. Neredeyse $1 lık marj verdi, eğer pozisyonlarını taşıyanlar varsa uygun seviyelere kar stopu veya başabaşa stop koyarak gerilemeleri bekleyebilirler. Fiyatlar çeşitli şekillerde farklı peryotlara göre hesaplanan hareketli ortalamaları yukarı kırmaya çalışıyor. USD de başlayan güçlenme eğilimi devam ederse petrolün bu dirençlerin arasından kuzeye yol bulabileceğini sanmıyorum. Bu nedenle satış pozisyonlarının stoplu olarak taşınmasını önerebilirim. Haftanın son gününde petrolün yönlü bir hareket yapacağını sanmıyorum. Gün içi traderlar satış için sırasıyla 102,40 – 103,40 dirençlerini takip edebilirler. Alış tarafından trade etmek isteyenler ise 99,90/80 ve 98,10 desteklerini talip etmeliler.

S&P ENDEXİ bekentilere paralel olarak alıcılı bir gün geçirdi. Önerdiğim seviyelerden yapılan alışlara başabaş seviyesine stoplar konabilir. Bu alışlarda hedef, geçmişte destek olan 1300 direnci. Eğer gün içinde 1280/70 aralığına kayarsa alım yapamayanlar için yeni bir alış imkanı olabilir. Bu durumda başabaşa stop koyan mevcut pozisyonlar stoplanacaktır. Dilerseniz stopları 1260 bölgesine bırakabilirsiniz.

Son 1 haftadır DOĞAL GAZ a akıl sır erdirmek zor. Dün stokların beklenenden fazla gelmesi ile fiyatlar bir anda geriledi. Fundamentallerde herhangi bir değişiklik olduğunu sanmıyorum, bu yönde herhangi bir habere veya rapora rastlamadım. Bu durumda grafiklere bakmak gerekir, ama son günlerde gerçekleşen anlamsız sert hareketler grafikleri de bozdular. Bu nedenle bu gün doğal gazı sadece takip ediyorum.

ALTIN da satış beklentime devam ediyorum. Dünün tekrarı gibi olacak ama dün iyi çalışmıştı; Gün içi traderlar için 1545 – 1550 aralığı satış, 1535 – 1530 aralığı alış için takip edilebilir. GÜMÜŞ dün satış için belirlediğimiz 36,80-37,00 seviyesinden çok az satış gördü ve karı realize etmeyenlerin stoplanmasına neden oldu. gümüş fiyatlarındaki bu güçlülük dikkat edilmesi gerekn bir durum. Haftanın son gününde çok belirgin bir hareket olmazsa sadece izlemeyi düşünüyorum.

Dün, zaten teknik olarak satış olgunluğuna gelmiş olan EURO, Triche nin konuşmasından sonra daha mantıklı bir şekilde satış gördü, bu gün de satışa devam ediyor. Yunanistan gibi sorunlu ülkelerle ilgili özel bir durum ve majör merkez bankası yetkililerinden gelen özel bir açıklama olmadığı sürece eurusd paritesinde satış tarafından trade etmek trend takip edenler için daha doğru olabilir. Ancak gün içi tradeler 1,4410 daki 50 günlük haretekli ortalama gibi desteklerden alış deneyebilirler. Bu gün 1,4400 lere gevşediğinde risk almak isteyen gün içi traderlar alış deneyebilirler. Yukarı da 1,4530 ları denerse de satış imkanı olarak değerlendirilebilir. STERLİN için 1,6470 ten satış vermiştik, en yüksek 1,6467 yaparak satış başlatma imkanı verdi. Dün 1,63 e doğru alış önerisi vermiştim, ancak dün bu fiyatlar gerçekleşmediği için alış emirleri iptal oldu. şu anda zaten 1,63 ün altında ve ilk durak 1,6220 deki hareketli ortalama ve fibo desteği olacaktır. YENİ ZELLANDA DOLARI tuhaf bir şekilde dolara karşı güçlü durmaya devam ediyor. sanırım bu ülkenin ekonomik verilerinin iyi gelmesinden kaynaklanıyor. Ancak yeni yüksekleri denemesi ayı lar için tehlike çanları çaldırabilir. Diğer yandan henüz yeni yüksekten kapanış yapmadığı için satış denemeleri yapılabileceğini düşünüyorum. SWİSS satış fırsatı vermeye devam ediyor. neredeyse bütün indikatörlerimsat sinyali üretmeye başladı. Bu paritede pozisyon alacaklar satış tarafından trade edebilirler.  

Bravo PAMUK! Yine bize alış imkanı vermeden alış hedefimden kalkıp satış hedefime kadar gitti. Bu hareketi yakalamak istiyordum, ama artık kaçtı. Şimdilik izliyorum.

Almak için ŞEKER in geri gelmesini bekliyorum.

KAHVE kararsızlık içinde gün içi rüzgarlarında sallanırken KAKAO, pamuk ve şeker in yaptığı gibi al/sat hedeflerimizin her birini teker teker ziyaret ederek kaçırdığımız karları bize gösteriyor.

TAHIL KOMPLEKSİ  dün gelen WASDE stoklarının ışığında hareket etti. Şimdilik önerin yok.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder