27 Haziran 2011 Pazartesi

280611 - vadeli kontratlar

PETROL fiyatları dün son derece dar bantta hareket etti. Bu davranış fiyatların konsolide olma eğilime girdiğini düşündürüyor. Tekrar bir bant hareketi görmeyi beklemek hata olmayabilir. 85-95 arası 10 dolarlık hareket bandı önümüzdeki günlerde görmeyi beklediğim bant. Hesap büyüklüğü yeterli olanlar için bant hareketi opsiyon satarak prim toplamak için en  iyi ortamlardan birisidir. Çift taraflı opsiyonlar satılarak primleri arttırma şansı olabilir. gün içi traderlar 89,80 desteğini ve 92,50 direncini kullanmayı düşünebilirler.

S&P500 vadelileri dün beklemediğim bir şekilde yukarı gitti ve trade kanalının üst bandına bir kez daha geldi. Şu anda 1275 te olan endex İyimser havayla bi gün 1290/95 yaparsa hem trade kanalının üst bandı hem de bu gölgedeki fibo direnci nedeniyle satış denemeleri yapılabilir. Bu durumda hedef 1255 bölgesi olacaktır.

DOĞAL GAZ günlük grafiklerde göze son derece hoş görünen bir formasyonla yavaş yavaş kuzeye döndü. Perşembe günü gelecek stok verilerinin ardından vurmazlarsa şu anda 4,275 te bulunan fiyatların 4,500 lere tırmanması beklenebilir. Daha önce bahsettiğim gibi küçük kontratlarla biriktirerek alış pozisyonları yapmak iyi bir fikir olabilir.

ALTIN için düşüncelerimde bir değişiklik yok; 1480 desteğinin daha güçlü olmasını bekliyorum. Eğer bir kaç gün daha bu seviyelerde durabilirse bu durumda 1480 olasılığı zayıflayabilir. Bu durumda da aşağılardan puut opsiyonu satarak prim toplama yoluna gidilebilir. Diğer yandan altında genel beklenti fiyatların önce aşağı, sonra yukarı gitmesi yönünde olduğundan bu noktada bir calendar spread uygulanabilir. Basitçe; yakın vadede call satıp, oradan gelen parayla uzak vadede call alınarak öngörülen harekete maliyetsiz, az maliyetli veya prim tahsil edilerek oynanabilir. GÜMÜŞ fiyatları geçmişte destek olarak çalışan kritik bölgelere kadar geriledi. Ama bu enstrümanda orta vadeli hareketleri görmek nisbeten daha zor olduğu için şimdilik opsiyon önerim yok.

EURUSD paritesi tahmin etmesi en zor enstrümanlardan birisi haline geldi bir süredir. Ancak 1,41 desteği beton duvar gibi bir kez daha durdu ve fiyatlar neredeyse 1,43 e kadar geldi. gün içi trade denemeleri için iyi bşr atmosfer yaratırken orta vade için belrisizlik hakim. gün içi traderlar 1,4330 – 1,4440 seviyelerinden satış; 1,4200 ve 1,4130 bölgelerinden de alış deneyebilriler. İngiliz parası dün yukarı denemeler yapsada 200 lük ortalamayı aşamadı. Parite üzerindeki satış baskısı devam edebilir. Dün bahsettiğim gibi 1,55 leri deneyebiliriz. AUDUSD paritesinde dün bu saatlerde olduğumuz yerdeyiz. Herhangi bir değişiklik olmadı diyebiliriz. Bu durum piyasanın karar vermeye çalıştığına işaret ediyor. aynen dün yazdığım gibi; “Fiyatların 1,0400 ın altında günlük kapanış yapması halinde önümüzdeki günlerde 1,0200 bölgesini görmesini bekliyorum.” USDJPY paritesi beklediğimiz üzere usd lehine hareket yaptı. hareketin devamı beklenebilir.

ŞEKER  fiyatlarında gerileme kalıcı olmuyor, bu da geçtiğimiz ay yazdığım, alışlar başladığında çok güçlü gidebilir görüşünün doğruluğunu kanıtlıyor. Bundan sonrası için gerilemelerde alma tarafında olmayı doğru buluyorum.

KAHVE  de kısa süreli yukarı ataklar olabilir. Bu fırsatlar için ufak alış denemeleri yapılabilir. Kısa süreli indikatörleri alışa geçmek üzere.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder