28 Haziran 2011 Salı

290611 - vadeli kontratlar

PETROL fiyatlatı son 4 gündür dönüş sinyalleri üretmeye başlamıştı. Özellikle erken sinyal veren indikatörler alışa geçmişti. Bu indikatörlerle birlikte ağırlık oluşturmadan alınan uzun pozisyonlar önce hafif eksilere geçti, ama dün gelen hareketle bu pozisyonlar artıya geçtiler ve uygun seviyelerden pozisyonlarda hafiflemeye gidildi. Daha önce bahsedildiği üzere 85-95 bandında hareket etmesini beklemeye devam ediyorum. bu gün petrol stokları verisi gelecek. Beklenenden az gelebilecek bir veri ile fiyatların 95 sınırını zorlaması gerçekleşebilir. Bu seviye kısa süreli satış yapmak için uygun bir yer olabilir. Diğer yandan fiyatların 95  bölgesine gelmesi halinde diagonal spread stratejileri uygulanabilir. Detaylar için yatırım danışmanınıza dönebilirsiniz.

S&P500 endexi güçlü duruşunu korumaya devam ediyor. 2 gündür aldıklarını vermemek için direniyor ve grafiklerdeki direnç seviyelerini zorluyor. Satış için uygun olduğunu düşündüğüm dirençlere gelindi ve henüz tepkiyle satışlar gelmedi. Bu bekleyiş satışların beklediğim zamanda gelme olasılığını azaltıyor. Risk almak isteyenler teknik seviyelere güvenerek mevcut fiyatlar olan 1292 bölgesinden az sayıda satış deneyebilirler. 1300 ün üzerindeki bir kapanış stoplanmayı gerektirebilir.

DOĞAL GAZ daki alış formasyonu mükemmel çalışarak fiyatları kısa zamanda 4,200 bölgesinden 4,360 bölgesine taşıdı. Öneriyle alış yapanlar şu anda karda olmalılar. Bundan sonrası için, geri çekilmelerde mevcut pozisyona eklemeler yapılmalı ve sert yukarı hareketlerde ekleme olarak sonradan alınan pozisyonlar azar azar boşaltılmalı. Tekrar geri geldiğinde de yerine konmalı. Ama ilk başta alınan ana pozisyon 4,850 – 5,000 aralığına kadar taşınmalı.

ALTIN  grafiklerinde de öncü indikatörler al tetiklediler. Görünüşe göre 1500 ün altında kapanış görene kadar altını bu seviyelerden almak doğru bir hareket olacak. Bunun yanında dün yazdığım gibi altın fiyatlarının 1,480/50 aralığına gelmesi halinde daha rahat alışlar denenebilir. GÜMÜŞ yakın geçmişte çalışan 33,00/33,20 bölgesindeki destekten yukarı dönmüş gibi görünüyor. Henüz alıp taşımak için yeterli teyit görememekle beraber, gün içi traderlar için iyi fırsatlar veriyor. Gümüş fiyatlarının bu gün $35 seviyesine kadar tırmanabileceğini bekliyorum.

 EURUSD paritesinde dün önerilen spot 1,4330 dan satış pozisyonu 90 pips marj vererek satanların yüzünü güldürdü. Ancak daha sonra avrupalı büyük devletlerin yunanistana destek için olumlu açıklamalar yapması ile parite 1,4380 lere dayandı. Bu gün yukarı hareketin devamı beklenebilir. 1,4500 bölgesine ataklar olabilir. geri çekilmelerde almak sanırım oyunun kuralına göre oynamak olacak. STERLİN gün içinde oldukça iyi bir alış imkanı verdi ve alışlarımıza 100 pips ten fazla marj verdi. Bir kaç gündür desteği pekiştirerek aşağı gitmek istemediğini ortaya koyuyor. 1,55 bölgesinin hedef olduğunu düşünmeme rağmen daha kısa süre için piyasanın yukarı gitmek istediğine ikna oldum. yakın zamanda tekrar spot 1,61 bölgesini görebileceğimiz düşünüyorum. AUDUSD ikilisi sonunda kısa vade için yönüne karar verdi ve euro ya uyarak usd karşısında değer kazandı. Ancak geçtiğimiz günlerde bahsettiğim trade kanalının üst bandına yaklaşıyor. Henüz bu para biriminde bir önerim yok, ancak yunanistanla ilgili çıkacak kararlara göre bandın üst sınırından satış denemeleri  veya bandın kırılmasıyla alış denemeleri yapılabilir. NZDUSD ikilisinde de aynı durum söz konusu. Bir – iki gün daha bu pariteleri izlemek gerekebilir. USDJPY tarafında beklediğimiz usd lehine hareket kendisini belli ederek hareketli ortalama dirençlerine kadar geldi. Bu paritede usd lehine olmama rağmen dirençlerden tepki gelebilir.

ŞEKER deki alışlar büyük bir güçle devam ediyor. geri çekilmelerde almayı istememe rağmen fırsatı kaçırdım ve alamadım. Alanlar var şu anda bulunduğu 27 bölgesinden pozisyonlarını azaltmayu veya kapamayı düşünebilirler.

KAHVE  de beklediğimiz hareket geldi. dün sabah yapılan alışlar günün sonunda ciddi kazançlar elde ettiler. Bundan sonrasi için fiyatların 260-270 arasında hız kaybetmesini bekliyorum.

TAHIL KOMPLEKSİ dün al günündeydi. üçlünün hepsi günlük bazda kayda değer büyüklükte yukarı hareketler yaptılar. Tahmin ediyorum ki hareket bir süre daha devam edecek. Özellikle aşırı satışta bulunan buğday fiyatlarında yukarı tepkiler ciddi büyüklüklerde olabilir. bu enstrümanda aşağılardan put opsiyonu satarak prim toplanabilir. Detaylar için yatırım danışmanınıza veya bana dönebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder