8 Haziran 2011 Çarşamba

090611 - vadeli kontratlar

Dün OPEC ten beklenen arz arttırılacağına dair beklenti gerçekleşmedi, aksine bu konuda olumsuz karar çıkınca petrol çok kısa zamanda $3,5 yükselerek neredeyse $102 seviyesine kadar yüseldi. Bu hareketi yaparken 101,20 direnci gün içi traderlara fırsat verdi ve bir round 101,20 – 100,20 arasında trade oldu. Bu gün büyük olasılıkla 102,40/50 direncini deneyecektir. Bu direncin gün içi satış için denenebileceğine inanıyorum. Ama daha uzun vade için tutup tutmayacağını şimdiden kestiremem. Bu tür bir hareketind evamı olarak 103,20-40 aralığını yaparsak gün içi satış için daha iyi bir fırsat yakalamış oluruz. Yeni alımlar için 100 – 99,60 aralığı tercih edilebilir.

S&P500 endexi dün ve bu sabah asya seansında 1276 ve 1275 görerek belirlediğim alış bölgelerine geldi ve pozisyon açmak için yeterli zamanı verdi. Henüz pozisyon almayanlar bu sevieyelerden alış yönünde ve gün aşırı taşımak üzere alış pozisyonları alabilirler. Aşağıda daha önce gördüğünüz grafiğin şimdiki hali var. Yeşil çizgi ile gösterilen destek seviyesine kadar gerileyeceğini ve bu seviyeden alım denenebileceğini yazmıştık. Hem kanalın alt extreminde hem de fibo desteğinde olması ile endexin bu günlerde kuzeye dönmesi beklenebilir. Bu hareketin ne kadar uzun süreli ve büyüklükte olduğunu bilemiyorum. Ama pozisyon açılması halinde kara geçtikten sonra başabaşa stop koyulabilir ve kar tarafı açık bırakılabilir. Fiyatlar yukarı gittikçe stop da yukarı çekilebilir.

DOĞAL GAZ ??????????????????????? dün sebebini henüz bilmediğim, ancak sadece 3 dakika süren ve normal kontratta $4,000 dan fazla bir kar/zarar hareketine neden olan anlık bir hareket olmuş. Önerimle birlikte pozisyon açıp stop ve limit koyanların pozisyonları kapanmış olmalı. ancak önce hangi emre çarptığını bilemiyorum. Geçmişte endexlerde olan tombul parmak vak’asına benzer bir durum olabilir. Bunun haricinde, fiyatların bu önemli dirençten aşağı gelmekte bu kadar direnmesinin bir tek nedeni olabilir; yukarı gitmek istiyor. Bu gün yerel saatle 17:00 de gelecek olan stok verileri de eğer beklenenden düşük gelirse, zaten bir süredir bu bölgeyi pekiştiren fiyatların yukarı zıplamaması için hiç bir neden kalmıyor, pozisyon taşıyanlar maximum dikkat göstermeliler.

ALTIN  için son bir kaç gündür yazdıklarımı kopyalayıp buraya yapıştırarak bu bölümü kısaca geçmeyi istiyorum J hala 1510 hedefine gideceğini düşünüyorum ve fiyatlarda son derece nazlı da olsa güneyin dayanılmaz çekiciliğine yenik düşüyorlar. Herşeye rağmen hareketin bu kadar yavaş olması satış konusunda dikkatli olmamızı gerektirir. Şu anda 1536 da olan fiyatlar bu gün 1540 ve 1545 seviyelerini test ederse satış başlatılabilir. Yeni alış için ise 1510 dan önce gün içi traderlar için 1530 ve 1520 seviyeleri takip edilebilir. Dün GÜMÜŞ sabah öngörümüze göre no trade idi. Ama gün içinde kısa periyotlu indikatörlerin alış vermesi ile alış geçmeyi önerdik ve az marjlarda da olsa trade imkanı verdi. Ancak bu iki kıymetli madende de zayıflık devam ediyor. gün içi traderlar 36,50 ve 35,50 seviyelerini alış için; 36,80-37,00 aralığını da satış için takip edebilirler.

EURUSD bir önceki gün aldıklarının hepsini dün geri verdi, bu gün hafif satıcılı ve 1,4615 ten geçiyor. Grafikler satışa dönebilir, ama henüz belirgin bir sinyal yok. Ancak bu günün kapanışında bazı indikatörler satış tetiklemiş olabilirler, bunu gün içinde takip edeceğiz. Gün içi traderlar 1,4700 – 1,4560 extremlerinden yeni pozisyon açabilirler. Eğer 1,4560 aşağı doğru kırılırsa satışların devam etmesi beklenir. Bu nedenle 4560 extreminden alış yapılırsa bu olasılığa dikkat etmek gerekir. STERLİN dün beklediğimiz gibi satış yaparak short taraftan oyuna katılanlara fırsat verdi. Bu noktada İngiltere ile ilgili fundamentallerin de olumsuzluklar işaret ettiğini de göz önünde tutmalıyız. Gün içi traderlar 1,6470 bölgesinden ve 1,6520/40 aralığından satış deneyebilirler. 1,6300 e yaklaştıkça da alış denemeleri yapılabilir, ancak 1,6300 desteğinin kırılması olasılığına karşılık dikkatli olmak gerekir. AUDUSD paritesei beklediğim üzere satış ile birlikte aşağı kaydı. Ne yazık ki 107 bölgesini denemeden aşağı kaydıığı için pozisyon alma fırsatı olmadı. Büyük olasılıkla, şu anda 105,80 den geçen fiyatlar bir kaç gün içinde 104,50 leri yapabilir. NZDUSD ikilisi aşağı gelmemekte dirensede baktığım indikatörlerin neredeyse hepsi satış işaretleri üretiyorlar. Bu paritenin satış tarafından trade edilmesini öneririm. USDCHF paritesinde de henüz fundamentaller değişmemiş olmasına rağmen usd lehine hareketlenmeler olması gerektiğini düşünüyorum. Nitekim burada da baktığım indikatörlerin hemen hemen hepsi vadeli kontratta satış işaretleri üretiyor. JAPON YENİ dün beklediğimiz tepkiyi göstermedi, ancak grafik oluşumunu pekiştirdi. Bu sabah ise usd lehine hareket etmiş durumda. Bu hareketin devamını bekliyorum.

PAMUK fiyatları dün 144 lü seviyelere gelerek 200 günlük exp hareketli ortalmayı denedi ve buradan destek buldu. 143 bölgesini dün işaret etmiştim, ama ne yazık ki alış yapamadım. Bu gün tekrar gerilerse alış tarafından pozisyon açılabileceğini düşünüyorum. 140 ın altında stop, 150 nin üzerinde de hedef olabilir.

ŞEKER için söyleyecek sözüm yok, almak lazım!(dı).

KAKAO beklediğim gibi alıcılı bir gün geçirdi. Burada yukarı doğru bir hareket başlamış olabilir. Yeni pozisyonların alış tarafından açılmasını öneririm.

TAHIL KOMPLEKSİNDE  bu gün saat 15:30 stok verileri gelecek. Ekim-dikim alanlarını gösteren USDA raporundan sonra en önemli rapor olan WASDE stok verileri piyasada hareketliliğe neden olacaktır. Dün önerime uyarak satışları kapatan ve alışları arttıranlar paradalar. Ancak bu gün gelecek verilerin etkisinden sakınmak için pozisyonlarda küçülmeye gidilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder