13 Haziran 2011 Pazartesi

140611 - vadeli kontratlar

Dün amerikan seansında PETROL fiyatları bir kez daha 96,50 hareketli ortalama desteğini zorladı, 96,13 gördükten sonra $97 ın üzerine toparlanabildi. Bu gün için desteğin tutacağı düşünülebilir. Nitekim bu sabah endexlerin ve paritelerin usd ye karşı dün kaybettiklerini geri almaya başladığını görüyoruz. Risk almak isteyenler 95,20 stop; 99,30 hedef olmak üzere alış deneyebilirler. Ama benim önerim yukarı hareketlenme başladıktan sonra alışa katılmak olacaktır, çünkü gelecek alışların şimdilik sadece tepki amaçlı olabileceğini sanıyorum. Günlük indikatörler henüz al vermeye çok uzak görünüyor.  Fiyatların 96,50 nin altına kırılması halinde 93,20 hedefi ufukta görünür.

S&P500 endexi dün alış imkanı verdi. Önerilen stopa gelmeden yukarı dönmüi olması heme aşağıya gitme isteğinin azaldığını hem de stop seviyesinin isabetini gösterir. Endexlerin bu gün de alıcılı gideceği bekentisi ile dün alış yapanlar stoplarına sadık kalarak bekleyebilirler. Stopları daha yukarı çekmek için henüz erken, gün içinde tekrar aşağı denemeler görülebilir; piyasaların klasik hareketlerinden birisidir. Alış yapmayanlar ise gerilemeleri satın almayı deneyebilriler.

DOĞAL GAZ fiyatlarında dün gerilemeler oldu. 4,800 direncini kırmakta zorlanıyor. görünüşe göre, direnci kırdırmak isteyen boğalarla direnci güçlü tutmak isteyen ayılar arasında bir savaş var. Büyük savaşın arasında kalan küçükler ezilebilirler; bu savaşın seyrini henüz anlamıyorum, o yüzden ezilmemek için şimdilik dışarıdan izliyorum. Fiyat hareketinin yönü belirginleştiğinde opsiyonlarla bazı düşüncelerimiz olabilir.

ALTIN da Cuma günü önerilen satışa katılanlar kontrat başına ortalama $2,000 kar elde etmiş oldular. Dileyenlerin daha önce koydukları kar stoplarını 1530 bölgesine çekmelerini önerebilirim. Fiyatların 1510 bölgesini test etmesini bekliyorum. Ancak bundan önce tepki alımları gelecektir, nitekim bu sabah piyasada alım iştahı var gibi görünüyor. Diğer yandan 1530 bölgesinden alış yapanların pozisyonları kontrat başına ortalama $1,000 zararla stoplanmış olmalı. Bu gün için; şu anda 1,522 den geçen altın fiyatlarının 1530 bölgesine doğru tekrar satış görebileceğini düşünüyorum. GÜMÜŞ tarafında ise altının potansiyel hareketine paralel olarak bir zayıflık görülebilir, ancak aşağıdaki grafikten de görülebileceği gibi uzun süreli gelen bir diagonal destek fiyatları aşağıdan tartabilir. Bu nedenle gümüşte aşağıdaki desteğe doğru gerilemelerde iy seviyelerden alış denemeleri yapılabileceğini düşünüyorum. kısa bir not geçeyim, geçtiğimiz haftalarda gümüş fiyatlarında, aşağıdaki grafikte görülen ve sarı ile işaretlenen bölgeye bir hareket olacağını yazmıştım, hareket olmuş, ama zamanlama beklediğim gibi olmamış. Bu gibi yanılmalardan zarar görmemek için işlem büyüklüğünüzü büyütmeden, orta vadede pozisyon taşıyabilecek şekilde portföyünüzü düzenlemenizi öneririm.

EURUSD paritesi dün amerikan  seansında gördüğü satışların ardından sıkı bir toparlanmayla dün ve bu günün grafiklerini yeşilde tutmayı başardı. Bu yükselişlerin uzun süreli ve kalıcı olabileceğini sanmıorum. Ancak yine de aşağıdaki grafikte okla işaretlediğim hareket olursa şaşırmamak gerekir. Eğer görülen dirence kadar gelirse satış yapmak iyi bir fikir olabilir.
STERLİn için tepki alışı beklediğimi yazmıştımi son derece sert bir şekilde 170 pips alıcılı bir günün ardından bu gün tekrar alıcılı gidiyor. Şu anda spot 1,6414; bu gün 1,6480/1,6500 aralığını yaparsak yeni satış için imkan verebilir. Dün alıcılı beklemtimize uygun olarak alış yapanlarda bu seviyelerden alışları kapamayı düşünebilirler.

PAMUK fiyatlarında konsolidasyon sürüyor. Şu anda 151 den geçen pamuk 140 lara gerilerse put opsiyonu satışı veya vadeli kontratlarla alış denenebilir. şimdilik izliyoruz.

ŞEKER yorgunluk işaretleri veriyor, eğer 24 lere gerilerse alışa yönelik pozisyon alınabilir.

TAHIL KOMPLEKSİ  komponentlerinden sadece MISIR için bir düşüncem olabilir; 790 lı seviyelerde bulunan dirençten geri gelmeye başlıyor. Şu anda 777 geçen fiyatlarda gün içinde yukarı hareketlerde az miktarda satış yapılabilir ve 795 stop konulabilir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder