14 Haziran 2011 Salı

150611 - vadeli kontratlar

Gün içi hareketlerde PETROL trade lerini yakalayabildiğimizi söyleyebilirim. Ama orta vadeli olarak fiyatların ne yapmak istediği konusunda derinlemesine bir fikir sahibi olmak çok zor. Bant hareketine devam etmek konusunda büyük istikrar gösteren petrolü dünkü öneriyle alan ve 95,20 ye stop, 99,30 a limit koyan yatırımcılar neredeyse hareketin hepsini yakalayarak kontrat başına ortalama $2,000 lık bir karı ceplerine koydular. Bu gün petrol fiyatlarının, saat 17:30 de gelecek stok verilerine kadar 100,30 – 96,50 arasında oynamasını bekliyorum. Bu seviyelerin ötesine olacak sarkmaları geri çekilmeye oynamak suretiyle trade etmek gün içi traderlar için tercih edilecek pozisyonlar olabilir. Diğer yandan stokların beklentiden farklı gelmesi halinde fiyat hareketleri olacaktır. Fundamental olarak petrol için piyasada konuşulanlar oldukça karışık, amerikan yetkilileri petrol fiyatlarındaki yükselmenin geçici olduğunu söylerken petrol ülkeleri yetkilileri gelecekteki arz sıkıntıları fiyatların yükselmesine neden olabilir şeklinde söylem veriyorlar. Bu durumda petrol fiyatları hakkında orta- uzun vade için bir öngörüde bulunmak son derece zor. Bantlar kırılana kadar gün içi işlemlerle trade etmek daha doğru olabilir. Risk alabilecek gün içi traderlar 98 ve 96,50 desteklerinden alışlar deneyebilirler. Satmak isteyenler ise 99,80 ve 101 dirençelerini takip edebilirler.

S&P500 endexi dün, bir önceki gün alışı kaçıranlara fırsat vermeden yukarı gitti. Alış pozisyonları taşıyanlar bu seviyelerden (eylül vade; 1280) pozisyonlarını küçültebilirler. Az sayıda kontrat taşıyanlar ise daha önce koydukları stopları yukarı çekebilirler. Yeni pozisyon almak için hafta başında olduğu gibi bir ekstreme gitmesini beklemek gerekiyor, çünkü şu anda yakalanabilir bir trend olduğunu sanmıyorum.

DOĞAL GAZ aşağı geldi, ama bu sefer hareketi öngöremediğim için satışa katılamadım. Hareketin öncesinde 2 kere satış pozisyonlarımız stoplanmıştı, tekrar satmak için çekincelerimin oluştuğu sırada piyasaya gelen bu sert satış bizi yatırımcılarımıza kazandıracağımız paradan etti. Bu gün önemli hareketli ortalamalara gelindi, satışların alışlarla karşılanabileceğini düşünüyorum. Ama bu, sadece risk toleransı yüksek olan trader ların tarzında bir pozisyon olabilir.

ALTIN da 1530 dan beklediğim satışlar fiyatın o seviyeyi görmemesi için gerçekleşmedi, ama bu sabah için de aynı düşünceyi taşıyabiliriz; 1530 bölgesinden altında satış denemeleri yapılabilir.
Dün GÜMÜŞ fiyatlarının destek bulabileceğini yazmıştım, istediğim seviyeye gelmese de gün içinde konuşurken alış önerilerim olmuştu. Bu pozisyonlar iyi kardalar ve mevcut fiyatlardan realizasyon yapılmasını önerebilirim. Bu gün için gümüşün fiyat hareketini izlemek niyetindeyim. Ancak sert hareketler yakalayabilirsek gün içi amaçlı pozisyon almayı düşünebiliriz.

EURUSD paritesi dün yeşil grafik yazdırarak beklentiye uygun hareket etti, ancak bu sabah tekrar zayıflık göstermeye devam ediyor. geçtiğimiz günlerde paylaştığım düşünceyi tekrar edeyim; görünüşe göre bir süre daha oyunun adı yükselişlerde pariteleri satmak oldu. Şu anda spot 1,4385; bu gün 1,4330 daki hareketli ortalamaların altına sarkmalar deneyecektir büyük olasılıkla. SWİSS beklediğimiz hareketi yapmaya devam ediyor, ama bu hareketin düzeltme bazında olduğunu düşünüyorum. benzer şekilde JPY de de usd lehine bir gerileme var. bu paritede usd lehine pozisyon alınabileceğini düşünüyorum. NZDUSD paritesinde hala short taraftan trade edilmesi gerektiğine inanıyorum.

ŞEKER rally si güçten düşerek fiyatları zayıflatıyor. Henüz tekrar almak istediğimiz seviyelerde değil, ama eğer 24,00 bölgesine gelirse alış denemeleri yapılabilir.

Bu gün iş yükünden dolayı kısa yazmak zorunda kalıyorum, ancak spesifik olarak bilgi almak istediğiniz enstrümanlar olursa aramaktan çekinmeyiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder