12 Haziran 2011 Pazar

130611 - vadeli kontratlar

PETROL yine bekleneni vererek hareketi ortalama dirençlerinin arasından sıyrılacak gücü bulamadı ve geriledi. Haftalardır bahsedilen bant hareketini bir kez daha teyit etti. Önceki günden satış önerimle bekleyenler ortalama $3 kadar kardalar (kontrat başına $3,000). Ancak satışlarda alış yapmak isteyenler için verdiğim 99,80 seviyesi aşağı doğru kırıldı, bir sonraki seviye olan 98,10 ise gerçekleşmedi. Bu sabah asya seansında da alışların gelmemiş olması en azından amerikan seansına kadar fiyatların zayıf seyredebileceğini düşündürüyor. Bu gün için alış yapmak isteyenler fiyatların 98,00 bölgesine gerilemesini bekleyebilirler. Bu seviye kırılırsa alış için, bandın alt sınırı olan 96,50 yi beklemek gerekir. Orta vadede ise bant kırılmadan henüz bir hedef göremediğim için önerim yok.

S&P endexinde fiyatlar tekrar alış önerdiğim bölgeye geldi. endexin bu seviyelerin altına gelme olasılığına rağmen bu seviyelerden az miktarda kontratla alış yönünde denemeler yapılabilir. Ama Cuma günü yazdığım gibi uygun seviyelere stop koymak gerekli. 1258 de 200 günlük exp ortalama bulunuyor. En azından bu seviyenin altına stop koyulmalı.

DOĞAL GAZ  herşeye rağmen tekrar yukarı doğru toparlanmaya çalışıyor. Bu anlamda piyasada ciddi bir risk iştahı olabilir. diğer yandan büyük spekülatörlerin, neredeyse 5 senedir taşıdıkları satış pozisyonlarında azalmalar göre çarpıyor. Yukarı ataklara katılmak iyi fikir olabilir. Özellikle fiyatların 4,850 in üzerine gitmesi risk iştahını arttırabilir.

ALTIN da satış önerisiyle yakaladığımız fırsatlardan birisi oldu. tam da satış verdiğim seviyelerden alış verdiğim seviyelere geriledi. Satış pozisyonlarına kar stopu koyarak beklenebilir. 1530/35 bölgesinden yeni alış yapanlar ise 1523/20 aralığına stop koymayı düşünebilirler. Altında daha güvenli alış yeri, daha önceleri de bahsi geçen 1510 bölgesi olacaktır. GÜMÜŞ de Cuma günü satış görenlerin arasındaydı. Ancak sadece izlemekle yetindim. Bu gün için herhangi bir hareket öngöremiyorum.

EURO da indikatörler satışı teyit ettiler. Ama bu tür durumların bir klasiği olarak bu gün önce alış tepkileri görebiliriz ama bu hareket daha önceden sattıklarımıza ekleme şansı verebilir. . Şu anda parite 1,4300. Gün içinde 1,4400/4450 aralığına ataklar olursa pozisyon arttırmaya gidilebilir. STERLİN için Cuma günü 1,6220 hedefini vermiştim, piyasa şu anda 1,6225! Bu gün tepki alışı gelebilir. günü artıda kapar gibi bir düşüncem yok, ancak bu seviyelerden tepki alışı gelebileceğini düşünüyorum. 1,6300 ün üzerinden satış pozisyonlarına eklemeler yapılabilir, veya yeni pozisyonlar açılabilir. NZDUSD paritesinde özlenen satış geldi. parite spota göre şu anda 0,8123 geçiyor ve 0,8020 hedefini istiyor olabilir. SWİSS sonunda bekleneni veriyor ve bir düzeltme yapıyor. Vadeli kontratı 118,52 den geçiyor ve ilk etapta 115,90 bölgesini hedefliyor olabilir.

ŞEKER tekrar alma fırsatı vermeden soluksuz gidiyor. Gerilemelerde şeker kontratı almak veya opsiyonlarla alış yönünden pozisyon açmak doğru seçim olacaktır.

KAKAO hareketli ortalama dirençlerinde hız kesti, gerileme olursa az miktarda alışa katılmayı önerebilirim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder