31 Mayıs 2011 Salı

010611 - vadeli kontratlar

PETROL de konuştuğumzu bandın yukarı doğru kırıldığını söylersem sanırım yanılmış olmam. Tekrar 101,50 nin altında kapanış yapmadığı halde, 105 bölgesindeki dirence kadar gitme olasılığı çok yüksek. Kısa süreli trade edenler petrolde alış tarafından pozisyon alırlarsa daha kazançlı çıkabilirler. Normalde Çarşamba günü gelen petrol stokları verisi Pazartesi tatilinden dolayı yarın gelecek. Fiyatların bir şekilde 105 in üzerinde kapanış yapması halinde 110 hedefinin yolu açılmış olabilir. Doğrusu fundamental olaraka fiyatların daha fazla yukarı gitmesi için bir sebep dikkatimi çekmedi. Eğer dinamiklerde değişiklik olmazsa 110 fiyatlara gelindiğinde opsiyon satımı ile prim toplamayı düşünebiliriz. Gün içi traderlar açısından 103,80/104 satış, 101,90/102 alış denemek için uygun seviyeler olabilir.

S&P500 endexi diğer hisse endexleri gibi dün son derece kuvvetli bir çıkış yaptı. Çeşitli teknik dirençlerin olabileceği bölgelerdeyiz, ama yine de piyasadaki risk iştahı yükselmiş gibi; görünüşe göre 1360 lı seviyelere kadar yükseleceğiz, ki bu da şu anki fiyattan %1-1,5 hedef demek olur.

Dün DOĞAL GAZ da risk alanlar için kontrat başına $1,800 lık marj oluştu. Fiyatlar 4,80 hedefine hızla yaklaşıyor. Ama son zamanlarda dikkatimi çeken özel bir durum var, Perşembe günü gelen stok verilerine kadar 4,650 – 4,800 bandına kadar alışlar oluyor, stoklar fazla geliyor ve sert satışlarla fiyat tekrar alım seviyelerine geriliyor. Bu sefer de öyle olacak diye bir durum yok, ama kuzey yarım kürede yaz aylarına geliyor olmamız doğal gaz talebinde azalmaya neden olabilir ve bu durum stok fazlasına dönüşebilir; sonuçta fiyatlarda düşüş olabilir. pozisyon alırken bu gözlemi de hesaba katmak gerekebilir. Gün içi traderlar için 4,800 satış denenebilecek seviye olarak gözüme çarpıyor.  Daha uzun vadeli olarak; herhangi bir şekilde fiyatların 5,000 seviyesine gelmesi bizim için opsiyon satmayı planlamamız için ciddi bir sinyal olacaktır.

ALTIN fiyatları için günlük grafiklerde yavaş yavaş sat sinyalleri oluşmaya başlıyor. Şu anda 1530 dan geçiyor, yukarı ataklarda satış denenebileceğini düşünüyorum. Ancak son günlerin yüksek seviyelerinin biraz üzerine stop koymak elzemdir. Yeniden alış için  - gün içi tradeler 1520/15 aralığından alış deneyebilir ve 1530 a doğru kapanabilirler – tekrar 1480/1500 aralığını gözlemek daha güvenli olacaktır. GÜMÜŞ  grafiklerinde de bir hız kesme göze çarpıyor. Özellikle saatlik grafikler sıkı bir satışa haber veriyor olabilir.

Dün EURUSD paritesi için verdiğim satış seviyesi bu gün çalışacak gibi görünüyor. 1,4480 in üzerinden satış denemeleri yapılabileceğini hala düşünüyorum. GBPUSD paritesinde satış deneyenler dün para kazandılar. Ama bu gün yine artıda. Bu pariteyi biraz izlemek istiyorum. zayfılıklarda satışa katılmak tercihim olabilir. YENİ ZELLANDA DOLARInda göreceli olarak usd ye karşı zayıflama görülebilir.

ŞEKER ısrarla yukarı doğru güçlü ve kalıcı bir çıkış yapamıyor. Ancak dün 200 ve 50 günlük hareketli ortalamalardan geri gelmeyerek güçlü duruşunu korudu. Eğer devam edebilirse çok rahatlıkla 24 seviyesini görecektir. Bu noktada satışlar gelebilir. Şeker in bir süredir içinde bulunduğu düşüş kanalını kırdığını düşünürsek fiyatların daha da yukarıları test etme olasılığını göz önünde bulundurmalıyız.

KAHVE fiyatları gün içinde yukarı ataklar denese de günlerdir bu denemelerin ardından satış görerek tekrar geriliyor. Piyasalarda yeni duyulan bir haber olarak Brazilya kahvesi stoklarının rekor derecede düşük olduğu var. bu habere rağmen piyasanın yukarı gitmemesi boğalar açısından çok iyi bir gelişme değil. Ancak dün piyasanın geri gelmesi 260 desteğinin altında stoplamak üzere yeni alımlar yapmak için fırsat olabilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder