26 Mayıs 2011 Perşembe

260511 - vadeli kontratlar

Hafta başında yabancı bir yatırım bankasının Çin büyüme hedefini yükseltmesi ile doğacak enerji ihtiyacı karşısında PETROLfiyatlarının yükseleceği yönde rapor yayınlamasının ardından kuzeye hareketler oldu ve ham petrol 101,50 – 96,50 bandının üst extremini zorladı. Fiyatlar hala sınırlarda, ama satmak için çok iyi bir fırsat olduğunu düşünmüyorum. Alış tarafından trade etmek daha mantıklı görünüyor. amerikan seansına kadar 101 seviyesine gerileme olursa gün içi amaçlı alış denenebilir, fakat geri çekilme riskli olabilir bu nedenle stop koymayı ihmal etmemek gerekir. Eğer 102 nin üstüne atarsa bu 103,50 hedefli alış denenebilir.

S&P500  beklediğimiz gibi 1300 bölgesinden alışa döndü, ne yazık ki almak için yeterince uyanık davranamadık. Bundan sonrası için 1330 bölgesine kadar tırmanması beklenebilir. Geri çekilmelerde alış yapmayı öneririm. 1300 ün altında kapanış yapmadığı sürece alış tarafından trade etmek daha mantıklı olacaktır.

DOĞAL GAZ dün yine hız kesmeden yukarı yaptı. Enerji kontratlarında genel olarak bir artış vardı zaten. 4,80 hedefi hala geçerli, ancak bu akşam yerel saatle 17:30 da gelecek stok verilerini dikkatle izlemek gerekli.

ALTIN ilginç bir şekilde dün yukarı gitmek konusunda istikrarsızlık sergiledi. 1530 direnci etkin çalıştı ama bu kesinlikle satış için bir çağrı değildir. Dün önerimle satanlar max 5-6 dolarlık marj aldılar. Ama bu gün tekrar yukarı ataklar olursa 1530 kırılabilir. Bu durumda 1550 hedefi aktif olabilir. GÜMÜŞ 37 nin üstüne atmayı ve orada tutunmayı başardı.39 un az üstündeki dirence kadar hareketin devam etmesini bekliyorum.

EURUSD paritesinde 1,4000 alış yerimdi ama oraya kadar sarkmadan yukarı hareketlendi. Ayrıca bu sabah ÇİN Avrupa bonolarına yatırım yapacağını açıkladı. Bunun üzerine parite 1,4190 lara ataklar yaptı. Alışlar 1,44 bölgesine kadar devam edebilir. GBPUSD paritesi beklemediğim bir şekilde alıcılı gitti. Büyük olasılıkla 1,6420 deki dirence kadar gidecektir.

PAMUK bu günlerde yön bulmaya çalışıyor. Şimdilik yeni bir önerim yok.

KAHVE fiyatlarının 260 bölgesinde geçici dip oluşturduğunu düşünüyorum. BU seviyelerden yapılacak alış pozisyonlarını 270 ve üstünde kapatma şansımız olabilir. Dileyenler için opsiyon spreadleri veya put satışları uygulanabilir.

KAKAO ise dün mükemmel bir gün geçirdi ve %4 ten fazla yükseldi. Ancak desteklerin altına sarkmış olması nedeniyle çok güvenim yok.

ŞEKER fiyatları da 20,50 lerden tepki vererek 22,50 lere kadar geldi. Burada büyük hareket tüketim tarafında talebin artması haberleri ile fonların alışa geçmesi ile gelecektir. Dileyenler azar azar orta vadeli posizyonlar oluşturabilirler.

TAHIL KOPMLEKSİ geçtiğimiz haftalarda amerikadaki olumsuz hava koşulları nedeniyle yükselimişti. Üzerindeki karları son 2-3 günde vererek tekrar alışa geçti. Ancak son derece dar bir bantta trade ettiği için bu enstrümanlarda defansif kalmayı tercih ediyorum.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder