27 Mayıs 2011 Cuma

270511 - vadeli kontratlar

PETROL bant hareketine devam ediyor. Kymetli madenler ve baz metallerin değerlenmesine rağmen, onlarla yüksek korelasyonla hareket eden petrolün bu hareketleri takip etmemesi geçici bir süre için kuvvet eksikliğine işaret ediyor. 101,40 ın üzerine saatlik kapanışlar hareketin 104,50 bölgesine kadar devam etmesine sebep olabilir. Benim düşünceme göre petrol fiyatları 96,50 nin altında kapanış yapmadığı sürece alış tarafından pozisyon almak.

S&P500 endexi 1300 e yakın seviyelerden iyi bir geri geliş yaptı ve aşağıda gördüğünüz düşen kanalın üst extremine geldi. Bu gün alışlarla 1337 ye tırmanabilirse sadece gün içi amaçlı satış denenebilir. Eğer kanal üst bandı direnç olarak çalışacak olursa da 1300 hedefli satışa katılmak iyi bir fikir olabilir.

Dün gelen stok verilerinin ardından DOĞAL GAZ satışlara sahne oldu, ama ardından alışlarla fiyatı tekrar toparladılar. Bu hareket, psikolojinin yukarı doğru olduğunu düşündürüyor. Bu gün için belirgin bir yön olmadığı için 4,80 hedefini koruduğunu, ama alış için riskin yüksek olduüunu söyleyebilirim.

ALTIN  alım öneridğim 1470/80 aralığından yükselerek 1530 a yaklaştı. Normal şartlarda 1530 direncinden yapılacak satışlar para kazandırabilir. Ama bu yüksek riskli bir trade olacaktır. Gün içi trader lar deneyebilir. Diğer yandan, trend hareketine oynamak isteyenler için alış zamanı geçmiş olabilir, satış için ise henüz erken. GÜMÜŞ dün yukarı bir atak denedi ama geri gelerek günü eksi kapadı. Bu hareket yukarı çıkışları engelleyebilir. Risk algısı yüksek olanlar vadeli kontratlarda satış deneyebilirler. Stop 38,85; kar hedefi 36,50 olabilir.

EURUSD paritesinde 1,44 hedefinin korunduğunu görüyorum. Geri çekilmelerde almak doğru adım olabilir. STERLİN 4 gün üst üste sert yükselerek bir düzeltmeye hazır hale geldi. bu paritede satışlar denenebileceğini düşünüyorum. USDJPY paritesinde ise dolardaki sert zayıflamanın ardından tekrar usd lehine hareketler görülebilir.

KAHVE ve ŞEKER de fiyatların yukarı gitmesi gerektiğine inanıyorum. Opsiyonlar daha güvenli trade imkanı verebilir. Bu çerçevede basit call spread ler alınabilir, çıplak put satılabilri veya put spread leri satılabilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder