25 Mayıs 2011 Çarşamba

250511 - vadeli kontratlar

PETROL şimdilik beklenti dahilinde hareket etmeye devam ediyor. Daha önce 105 – 96 olarak verdiğim trade bandı son 2 haftadır çok net bir şekilde sınır haline gelen 100 ve 200 günlük hareketli ortalamalarla 101,50 – 96,50 aralığına kadar küçüldü. Her ne kadar bu durum kısa süreli trade edenler için tanımlanmış trade aralığının belirlenmesi açısından avantaj gibi görülse de, aslında kırılmanın yaklaşması bakımından risklerin arttığını hatırlatmalıyım. Yukarıda verdiğim dar trade bandının ekstremlerinden dönüşe yönelik trade denenebilir bu gün için. Dediğim gibi, bu riskli olabilir. Bu tür bir geri gelmeden ziyade extremlerin kırılması ile hareketin devamına yönelik futures pozisyonları almak daha mantıklı olabilir. Orta vadede opsiyonlarla yeni pozisyon almak için henüz erken olabilir.

S&P500 endexinde alım için izlediğim seviyelere yaklaştık. Dün en düşük 1302,25 yaptı, şu anda da 1307 den geçiyor. Gün içi salınımlarda 1300 e yaklaştığında azar azar alış pozisyonları oluşturmaya başlanabilir. Kısa süreli olarak 1290/80 aralığına kaymalardan endişe duyanlar opsiyon spreadleriyle pozisyon alabilir. Bu akşam, amerikan seansını gözleyerek aşağılardan put satmak portföylere gelir elde etmek için bir yöntem olabilir.

DOĞAL GAZ kontratlarında haziran vade kontratlar artık temmuz vade ile değiştirilmeli. Fiyat hareketlerine gelince, hareketini öngörebildiğim bir varlığı alamamaktan daha kötü bir şey varsa aldıktan sonra stoplanıp, tekrar giremeden fiyatların gittiğini görmektir. Neyse ki başabaştan stoplanarak zararsız çıkabilmiştik. Bundan sonraki hareketlerde yukarı gitme potansiyeli hala devam ediyor. 4,40 taki hareketli ortalamaları yukarı doğru kırabilirse 4,80 bölgesini tekrar deneyecektir.

ALTIN  fiyatlarında hareketli ortalamaların altına kırılma olmadığı için şimdilik oyunun adı düşeni al şeklinde. Diğer yandan dün ulaşılan 1530 direnci önemli bir seviye. Bu seviyenin yukarı kırılması alışların tekrar 1550 bölgesine kadar devamını gündeme getirir. Gün içi traderları ise 1530 direncinden satış deneyebilirler. Fiyatların yukarı gitmesi portföylere gelir oluşturmak açısından call opsiyonu satmak için fırsat olabilir. GÜMÜŞ için ise 37 direnci aynı mantıkla çalışabilir. 37 nin üstüne kırılmalarda $39 hedefi gündeme gelir ve bu tür bir hareket de call satışı için fırsat olabilir.

EURUSD paritesinde daha önce verdiğim 1,4020 desteği iyi çalıştı şimdiye kadar. oyunun kuralı altında nasıl düşeni al ise, şimdi euro da çıkanı sat oldu. Bu gün için şimdiden belirleyebildiğim futures önerisi yok. Ama 1,4000 a gelindiğinde alış tarafından trade etmek için bakabilirim. Diğer yandan gün içinde çeşitli haberlerle 1,42 li seviyelere olan atakları satmak isteyebilirim. İngiltere de siyasetin kemer sıkma politikaları nedeniyle gerilmesi sonucu GBP de zayıflık görülebilir. Tahmin ediyorum ki gbp de de yukarı çıkışlar satışla karşılanabilir. Nitekim şu anda 1,6150 bölgesinden geçen parite önümzüdeki günlerde 1,6000 a kadar kayabilir. NZDUSD paritesi sadece teknik görünüm nedeniyle satış için iyi bir potansiyeli varmış gibi görünüyor. ancak burada yapılacak satışın bir kaç gün taşınması gerekebilir.  

Bu gün soft commodity geçen pamuk, şeker, kahve vc gibileri tek tek almıyorum; bu varlık fiyatları güçsüzlük gösteriyor. Özellikle alım önerdiğim kahve, kakao ve şeker gün içinde yukarı ataklar deniyor ve kapanışta yine geriliyor. Bu hareketler boğalar için pek umut verici değil. Vadeli kontratlarla alınan uzun pozisyonların riski artıyor sanırım, bu nedenle pozisyonları kontrollü bir şekilde küçültmeyi önerebilirim.

TAHIL KOMPLEKSİ bir kaç gün süren satış dalgasından sonra bu gün tepkili görünüyor. ufak alımlar denenebilir.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder