5 Mayıs 2011 Perşembe

050511 - bu gün doğum günüm

Fundamentallerinde herhangi bir değişiklik olmamasına rağmen PETROL, beklediğim üzere çözülmeye devam etti ve 108,48 i görerek ilk hedef olarak belirlediğim seviyelerin dahi altına kaydı. Fiyat hareketli ortalama yığılmalarının olduğu bölgeye geldi. Dün agresif trader lar için alış denenebileceğini söylediğim seviyeler bu gün stoplanmış olmalı. Trendin tersine olan düzeltmelerin her zaman için riskli olduğunu tekrar ifade edeyim. Bu gün petrol fiyatlarında dalgalanma görebiliriz; son günlerde ki yönsel hareketlerden ziyade, hareketi sindirme, ve konsolide olma hareketleri görebiliriz. Önümüzdeki bir kaç günde 107 bölgesindeki bir alt desteğe kadar kayabilir. Geçtiğimiz günlerde satış önerimizle açılan pozisyonlar şu anda kontrat başına 5,000 civarı karda olmalılar. Fiyat hareketini ve ilk hedef olarak belirlenen bölgeyi aşağıda görebilirsiniz.
Bu gün için bir trade önerisi vermek istemiyorum, ama tepkiyle yukarı denemeler yapabilir. Short taraftan trade edilen opsiyon pozisyonlarında kısmi küçülme yapılabilir.

S&P500 endexi dün akşam beklediğim hedefe neredeyse geldi; 1335 bekliyordum, 1337 yaptı ve tekrar 1348 lere tepki yaptı. geçtiğimiz günlerde sat veren indikatörler hala satta. Şimdilik bir önerim yok.

DOĞAL GAZ beklediğim tepkiyi verdi ve 4,70 leri test ettikten sonra 4,55 lere kadar kaydı. Hareketi aşağıda görmek mümkün. Bu gün stok verileri gelecek, beklenenden daha az geleceğini düşünüyorum. Bu durum fiyatların yukarı gitmesine neden olabilir. Yine de alış yönünde pozisyon almak için biraz daha beklemek istiyorum, çünkü bu dönüş 4,40 lı seviyelere kadar sürebilir.

ALTIN da hedeflediğimiz yerlere kadar gerileyen enstürmanlar arasında. Dün akşam 1506 lı seviyeleri görerek kısa süreli alış için hedefimizi teyit etti. O bölgelerden alış yapanlar şu  anki cari fiyat olan 1520 bölgesinden pozisyonlarını kapatabilirler. Nitekim altın için güvenli alım yeri 1470-1440 aralığı olabilir. bir çok indikatörün son günlerde satışa geçtiğini görerek alış tarafının daha çok, risk sever traderların tercih etmesi gerektiğini düşünüyorum. Şimdilik fiyatlar bir düzeltme sürecine girmiş göründüğü için devam eden opsiyon pozisyonlarında kısmi kar realizasyonu yapılabilir. Yeni pozisyon olarak short strangle adı verilen uzak fiyatlardan call ve put opsiyonu satılarak prim toplanabilir. GÜMÜŞ zaten aşırı yükselmişti, şimdi de aşırı düzeltti ve düzeltiyor. Vadeli kontratlarla bir işlem yapmak risk algısı son derece yüksek olanlar için olabilir. Bu yüzden daha çok opsiyon önerebilirim. Grafiklere göre eğer mevcut seviyelerden yukarı tepki verirse tekrar 42 seviyelerini deneyebilir. diğer yandan fiyatların gerçek anlamda konsolide olmasını beklediğim bölge 38-33 aralığıdır. Bu seviyelere geldiğinde bant hareketi amaçlı vadeli kontratları de deneyebiliriz.

EURUSD bu gün gelecek olan Avrupa Merkez Bankası faiz kararını bekliyor olabilir. bizim saatimizle 14:45 te gelecek. Paritenin biraz geri gelmesi gerektiğini düşünüyorum, ancak piyasada direnç çok fazla. Dün gün içi hareketlerde eur satış pozisyonlarımız karla kapandı. bu gün için şimdilik izlemeye geçiyorum. GBP için yukarı hareketleri daha makul bulduğumu yazmıştım. Fundamental olarak bu konuya bir yorumum yok, ama teknik olarak yukarı atakları bu gün de bekliyorum. AUD satışların devamını yaşıyor. Eğer eurusd de düzeltme gelirse audusd ikilisindeki gerileme daha da derinleşecektir. Taşınan kısa pozisyonlar iyi kardalar. Ancak bu gün gelinen seviyeler destek olarak çalışabilecek fibo seviyeleri oldu. Kısa pozisyonlarda hafiflemek doğru bir hareket olacaktır. Bu gün için yeni önerim yok.  

Dün PAMUK fiyatlarında son hareketi sindirmek için yavaşlama olduğunu yazmıştım, ama son 2 gündür satışlar devam etti. Aktif vadede 140-125 aralığından alışa yönelik pozisyonlar denenebilir. şu anda fiyat 147 bölgesinde.

ŞEKER fiyatları fundamental duruma uyarak aşağı kaymaya devam ediyor. 20-19 bölgesinden alış denenebilir. bu çerçevede, derin olmamakla beraber aşağılardan put opsiyonu satarak prim toplama ve alış için hazırlık yapma yoluna gidilebilir.

KAHVE de beklediğim satışlar başlamış olabilir. call opsiyonu satarak prim toplamak için iyi bir zamanda olduğumuzu düşünüyorum. Diğer yandan ilk başta 285 seviyesini hedefleyebilecek kahve için yukarı çekilmelerde vadeli kontratlarla da satış deneneblieceğini düşünüyorum. önümüzdeki haftalarda 250 seviyelerini görmek isteyebilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder