27 Şubat 2011 Pazar

280211 - vadeli kontratlar

PETROL tarafında ateş henüz düşmemiş görünüyor, bu sabah yine %1,5 tan fazla yukarıda açtı. Daha önce bahsini ettiğim zayıflama veya plato olasılığı teknik olarak kaybolmak üzere. Diğer yandan bu tür durumlarda daha uzun vadeli olan haftalık grafiklere bakmak daha doğru olabilir. haftalıklarda da henüz satışa yönelik bir sinyal yok. Bu nedenle henüz, gün içi fırsat satışları hariç satmak doğru olmayabilir. Diğer yandan opsiyon satarak prim toplamak için ideal zamanlardayız; yüksek hareketlilikten dolayı opsiyon primler ciddi anlamda yüksek. Eğer opsiyon satmayı riskli buluyorsanız bu durumda spread stratejileriyle maliyet düşürerek pozisyon alınabilir. Detaylar için beni arayabilirsiniz.

S&P500 endexi 1343 lerden başlayan satışlarının bir kısmını tepki alımlarıyla topladı ve haftayı 1315 bölgesinde kapattı. Bu hafta, eğer çıkışlar devam ederse 1323/25 bölgesine kadar gidebileceğini düşünüyorum. Ancak bu yükselişin de satış fırsatı olarak kullanılabileceğine inanıyorum, çünkü zirveden gelen satışları tepkilyle karşıladılar ve tepkinin boyutu max 1323/25 olabilir, ardından tekrar satış gelmeli. Tabi grafikler yanılmıyorsa... opsiyonlar favorim, ama yavaş yavaş futures kontratları ile de denemeler yapılabilir. Dileyenler için satışa oynayan borsa yatırım fonu hisseleri de kullanılabilir. Detaylar için burdayım.

DOĞAL GAZ şimdilik yüzümü kara çıkarmadı ve alım önerdiğim seviyelerden yükseldi. Asya seansında nisan kontratı 4,002 den geçiyor. Cuma günü %5,5 tan fazla yükseliş kaydetti, bu gün belki biraz tepki yapabilir, ama sorun değil, yavaş yavaş alım yönünde pozisyonlar oluşturmakta fayda var. daha önce yazdığım gibi bu pozisyonları 2-3 hafta taşımak gerekeöbilir, ama kontrat başına $5k kar hedefi koyulabileceğini düşünüyorum.

DXY 77,00 bölgesinde taban yapmaya çalışıyor. Aslında onu bu seviyelerden almak gerek ama bir süre izlemek istiyorum, çünkü henüz dolarda güçlenme isteği göremiyorum.

EURUSD için AMB faiz kararı öncesi yukarı hareketler olabileceğini, ancak teknik analize inananlar için Cuma sabah fiyatlarından satış yapılabileceğini stop/limit vererek yazmıştım. O öneriyle satanlar şu anda kardalar ve stoplarını başabaş seviyesine çekmelerini öneririm. Hafatlık grafikleri oldukça yatay görünüyor, bu nedenle şimdilik bir trend çözümlemek zor. Gün içi hareketlerde 1,3820 leri denerse satış yapılabilir. Ancak saat 12:00 de avrupa bölgesinden tüketici fiyat endexi gelecek, bu haber önemli olabilir. Ayrıca saat 15:30 da amerikadan gelecek veriler de fiyatlarda etkili olabilir.  STERLİN beklediğimiz hareketi yaparak 1,6100 in altında 1,6030 lara kadar geriledi, ama 50 günlük hareketli ortalamanın altında kapanış yapamadı. Bu ortalama şu anda 1,6086 da; eğer altına denemeler yaparsa satışa katılmak iyi bir fikir olabilir. ancak tekrar geri çekilme olasılığına karşılık stop unutulmamalı. AUD beklediğim gibi spotta 1,0200 lere yaklaştı. Alış önermiştim, alanlar stoplarını uygun şekilde koyabilirler, hedef 1,0200 olabilir. Satmak için acele etmemeli, yakından izliyorum. NZDUSD paritesi  de al önerimizi boşa çıkarmayarak hedef verdiğim, spota göre 0,7560 a geldi. bu pozisyonları kapatmak ya da eğer kısmı kapatacak kadar çok varsa sadece ¼ ü kalacak şekilde hafiflemek mantıklı olabilir. JAPON YENİ için satış vaktinin geldiğini düşünüyorum. Aşağıdaki grafik bu beklentimi güçlendiriyor. Spotta alış yapmak için vadeli kontratlarda satış yapmak gerektiğini unutmayın.
 
İSVİÇRE FRANGI güvenli liman algısıyla usd ye karşı değer kazanmaya devam etti. Çok net bir şekilde alış başlatmayı destekleyen bir durum yok henüz, ama yakın zamanda günlük grafiklerde de usd alış tetikleyebilir. Risk almak isteyenler mevcut fiyat olan 1,0795 bölgesinden vadeli kontratlarda 1,0840 stopla satış pozisyonu açılabilir. KANADA DOLARI tarafında ise usd değer kaybetmeye devam ediyor. Bu hafta Salı günü Kanada Merkez Bankası ndan faiz kararı var, değişiklik beklenmiyor, bu çerçevede bir miktar düzeltme gelebilir.

PAMUK için Cuma günü satış pozisyonlarında hafiflemek gerekir demiştim, doğru bir düşünce oldu, çünkü Cuma günü pamuk tekrar tavan yaptı. Bundan sonra yine geçtiğimiz haftaki zirveyi deneyeceğini sanmıyorum, ama pamuk teknik analize uyan bir emtia değil, bu nedenle emin olamıyorum. Dileyenler mayıs kontratları 195 civarını yaparsa satış deneyebilirler.

ŞEKER de öneriye uyarak yapılan alışlarda Cuma kapanışa göre kontrat başına yaklaşık $1,000 kar oluştu. Başabaş seviyesine stop koyarak şimdilik beklemekte fayda var. alım yapmayanlar için 28,00 in altına sarkmalar fırsat olabilir.

KAHVE beklediğim gibi Cuma günü alıcılı açıldı ve artıda kapandı. Bu gün açılışa göre yeni satışlar başlatılabilir veya şimdilik geri çekilebilirm. Daha yukarıdan yapılan satışlar için kar stopu veya satış yerinize göre başabaşa stop koyabilirsiniz.

KAKAO henüz niyetini çok açık etmedi, orta vadeli trendin yukarı olduğunu daha önce belirtmiştim, ancak grafiklere bakarak satış önerisi vermiştim. Bu gün yön biraz daha belli olur.

TAHILLAR Cuma günü beklediğim üzere son derece ciddi alışlarla yükseldi. Cuma yapılan alışları bu gün aktif fiyatlardan kapatmakta fayda var, nitekim MISIR dirence geldi, SOYA ve BUĞDAY dirence gelmemiş olsalarda bir miktar satıcılılar. Yeni pozisyon almak için şimdilik önerim yok.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder