21 Şubat 2011 Pazartesi

210211 - vadeli kontratlar

PETROL yine ters pozisyonu taşımaya gücü olmayan küçük yatırımcıyı hayal kırıklığına uğratarak bir önceki round da yaptığı gibi son derece sert bir dönüşle kuzeye döndü. Aşağıdaki küçük grafikten de görülebileceği gibi önce 100 günlük hareketli ortalama; ki bu seviye vadesi biten kontratta trend kanalı desteğiydi; ardından da yeni vadede trend desteği çalıştı.

Bu gün ise yeni vade petrolün bant içi hareket anlamında dikkate değer bir noktada olduğunu söyleyebilirim; 91,70 bölgesindeki direnç yığılmasının üzerinde bulunuyor. Bu gün geri çekilme yapmadan kapatması alma isteğinin gücünü gösterecektir. Diğer yandan eğer 91,50 lere çekilirse söz konusu dirençlerin çalışma olasılığı artar. Gün içi hareketlerde 92,50 satış için, 91,20 alış için uygun seviyeler olabilir. Geçtiğimiz haftalarda opsiyonlarla aşağıdan alma düşüncemize katılanlar petrol alamadılar ama kayda değer prim topladılar. Şimdilik yeni opsiyon önerim yok, ancak geri çekilmeler bizim için yeni fırsatlar olacaktır.

E&P500 endexi için söylenecek söz yok desem yeridir. Herşey mükemmel gibi görünüyor. Trende karşı gitmek hata olur, ama trendi anlayamadığım için trende girmeyi de tercih etmiyorum.

DOĞAL GAZ yine son zamanlarda gördüğü diplere geriledi. Gecikmeli olmayan indikatörlerim son bir kaç gündür doğal gaz için al veriyor. Aktif fiyat olan 3,870lerden yapılan alışlarda 3,650 ye stop konularak 4,36 hedeflenebilir. Bu trade için kar zarar rasyosu 2,23 olacaktır. Yani $1 riske karşılık $2,23 kar hedefi olacaktır.

DOLAR ENDEXİ nde stoplanmanın eşiğinden döndük, ama hala risk alındayız. Yeni pozisyon eklemeden izlemeye devam ediyorum.

 ALTIN hiçbir dirençte takılmayarak yukarı hareketini sürdürüyor. Geri çekilmelerde alınabileceğini yazmıştım, alabilenler karda olmalılar. Eninde sonunda 1,420 lerdeki direncini görmek isteyecek sanırım. GÜMÜŞ derseniz, keza aynı şekilde, hatta daha da güçlü. Günlük bazda satıcılı kapanışlar görmeden bu iki kıymetli madeni satmak için acele etmek istemiyorum. ancak gün içi ani hareketlerde kısa aralıklar için satış denenebilir. Ancak biraz daha uzun süre tutmak üzere geri çekilmelerde alım yönünden pozisyon açmak daha doğru olabilir.

EURUSD paritesinde yukarıdan gelen trend kanalına yaklaştık. Özellikle az önce Almanya’dan gelen veriler iyi gelince paşrite biraz yükseldi. Bence bu hareketler satış fırsatı olarak değerlendirilmeli. Trend direncini aşağıda görebilirsiniz.
Gün içi trade etmek isteyenler için 1,3740 satış, 1,3620 alış için uygun yerler olarak görünüyor. GBPUSD paritesi bu sabah satış görünümü çiziyor. Hali hazırda 1,6255 teki önemli fibo seviyesine kadar gelmiş durumda. Daha önce bu seviye yukarı denemeleri çeşitli defalar sınırladı. Bu sefer kırılması için herhangi bir neden şimdilik göremiyorum. Satış tarafından trade etmek daha mantıklı görünüyor. AUDUSD ikilisi par ın 150 pips kadar üstünde daha fazla yukarı gitmek için temkinkli davranıyor. Yukarı harekette şüpheci davranması tam da dirence gelmişken satış eğilimini gösteriyor. 1,01510 (spot) lere doğru yukarı hareket denerse 1,0210 stop olmak üzere satış denenebilir. NZDUSD paritesi spot 0,7645 teki fibo seviyesine kadar ilerledi. Dolara karşı neredeyse bütün majörlerin önemli dirençlere ilerlemiş olması dirençlerin genel olarak çalışabileceğini düşündürüyor. Hele bu gün bu paritenin eksi kapanış yapması halinde satışlar derinleşecektir. USDCAD ikilisinde spota göre 0,9852 aktif fiyat var. aşağı çekilmelerde bu paritede usd lehine pozisyon almayı daha doğru buluyorum. USDCHF paritesi daha önce yazdığım üçgenin alt bandından yukarı döndü. Bu hareket bir kaç gün sürecek bir usd güçlülüğünü işaret ediyor olabilir.  Aşağıda bu durumu görebilirsiniz.

USDJPY paritesinde de üçgen yukarı doğru, yani usd lehine kırılmıştı, sonra tekrar geri geldi. ancak bir kere yukarı attı, daha önce yazdığım gibi, bundan sonra dinamikler tekrar değişene kadar usdjpy paritesinde usd lehine pozisyon alıp taşımak karlı sonuçlar verebilir.

PAMUK Cuma seansı sonunda taban kapandı. Bu satış harketinin bir kaç gün daha devamı gelebilir. Trade için bir önerim yok ama risk almak isteyenlerin bence kısa taraftan trade etmeleri daha mantıklı. (bu gün kapalı)

ŞEKER hareketli ortalama desteklerini teyitli bir şekilde kıramadı. Yavaş yavaş alıma bakmaya başlıyorum. (bu gün kapalı)

KAHVE ve KAKAO daha önce söylediğim gibi yukarıya doğru oldukça güçlü bir şekilde koşuyor. Büyük olasılıkla %10 civarı bir hareket yapmadan önce de durulmayacak. (bu gün kapalı)

TAHILLAR, mısır hariç, beklediğim satış tepkisini verdi. Almak için BUĞDAY da 750 lere kadar 3 parti alış hedefliyorum. SOYA için ise 1350 lerden ilk alışı yapmayı düşünüyorum. MISIR henüz satış yemedi, onu sadece izliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder