1 Mart 2011 Salı

010311 - vadeli kontratlar

Haftanın ilk gününü önce yukarı deneyip, sonra kırmızı kapatması doğrusu petrol için çok umut vadeden bir teknik görünüm oluşturmadı, çünkü haftalık grafikleri de kırmızıya çevirdi. Ancak yine de bu benim için yeterli sat sinyali olmaktan çok uzakta; hele de arap dünyasındaki karışıklık sürerken. Ancak geri çekilmelerde almak şimdilik daha doğru geliyor. Gün içi hareketler için aralık vermek pek kolay değil ama 97-96,80 aralığı veya 95,50 seviyesi kısa vadeli alışlar için uygun gözüküyor. Satmak için ise 98,20 – 99,30 ve 99,90 dirençleri izlenebilir.

Amerikan endexleri şimdilik beklentimi boşa çıkarmış görünüyor. Bu gün için sadece izlemek istiyorum. Satışların  baskı kurmasını beklediğim seviyenin üzerine attığı için bir süre fiyat hareketini gözlemleyerek gelecek adımı görmeye çalışmak gerek. Ancak 2 ay vadeli opsiyonlarda satışa yönelik bazı yapılar hala favorim. Opsiyon yapılarının detayları için telefonda görüşebiliriz.

DOĞAL GAZ  beklendiği üzere kuzeye hareketine devam ediyor. Bu hafta Perşembe günü stok verilerinde bir kazaya uğramazsa daha önce yazdığım $5 hedefine devam edebiliriz. Ancak yine de ihtiyatı elden bırakmamak gerekir. Eğer satış gelirse yeni alış için 3,950 lere kadar acele etmemek gerekli. 2-3 ay vadeli opsiyonlarda burada hala fırsat olabilir.

ALTIN 1420-1415 bölgesindeki direnci bir türlü kıramadı. Uzun pozisyonları bu seviyelerden kapatmak veya ciddi oranda hafiflemek doğru hareket olabilir. Yeni satışlar riskli olabilir. diğer yandan günlük göstergeler yavaş yavaş satışa dönmeye başladılar, henüz tetikleyen bir gösterge yok, biraz daha sabır; işin rengi belli olur. GÜMÜŞ  için ise biraz daha farklı bir görünüm var; günlük ve haftalık grafiklerde satış sinyalleri üretilmeye başladı. Kar/zarar rasyosu 5,33 olmasına rağmen hesaplanan stop/limit seviyesinde kontrat başına $15,000 zarar; $80,000 kar çıkıyor. Potansiyel zarar bireyseller için fazla yüksek olduğu için haftalık grafiklerde üretilen bu sinyali şimdilik işe koymayı düşünmüyorum.

 EURUSD bu sabah gelen satışlarla günlük bazda eksiye geçse de faiz kararı öncesi trend hareketi yapmayabilir. O zamana kadar bütün hareketlerin geri çekilmesi olacağını bekliyorum, yani eğer bir yöne doğru 60-70 pips giderse geri geleceğini düşünerek pozisyon açılabilir. STERLİN  gelecek merkez bankası toplantısında faiz arttırımı nedeniyle 50 günlük ortalamayı destek yaparak sert yükseldi. Bu gün de primli görünüyor. Alış yönünden trade etmek faiz kararına kadar daha doğru olacaktır. AUD ve NZD şimdilik izlemeye devam ettiğim pariteler.  USDCHF paritesinde göstergeler usd lehine sinyal vermişlerdi, ve artık teyit de geldi. usd lehine, vadeli kontratlarda satış yönünden yapılan trade lerin önümüzdeki günlerde karlı kapatılması mümkün. Dün önerilen şekilde JAPON YENİ ne karşı USD alanlar bu gün kardalar. Başabaş seviyesine stop koyarak bundan sonraki hareketleri izleyebilirler. Yeni pozisyonlar için ise geri çekilmeleri kullanmak gerekli. Hareketi dünkü grafikle karşılaştırmak için aşağıda görebilirsiniz.  

KANADA DOLARI tarafında beklediğim düzeltme gelmedi. Pozisyona girmek için önce teyidi görmek istiyorum, şimdilik beklemedeyim.

ŞEKER yeni alım için dün fırsat vermedi, ancak daha önceden alanlar stoplarını 28,70 e çekmeleri uygun olabilir.

KAHVE orta vadeli bir boğa piyasasında olmasına rağmen 250 lere kadar geri çekilme yapmasını bekliyorum. Dünkü kapanış 271,70. Geri çekilmeyi yaparsa almakta fayda var. burada opsiyon yapıları da faydalı olacaktır.

KAKAO direncini kırarak yukarıyı teyit etti. Pozisyon önerim yok.

TAHIL KOMPLEKSİ kendi içinde biraz ayrışma göstermeye devam ediyor; MISIR hala güçlü duruşunu koruyor, SOYA  iyi tepki verdi ama o da yoruldu, BUĞDAY cılız tepkisinin ardından şimdi duruldu. Tahıllarda kısa süreli olarak satış bekliyorum.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder