3 Şubat 2011 Perşembe

030211 - vadeli kontratlar

Dün PETROL $90 ın az üstünden alış fırsatı verdi, ancak stok verisinden önce geldiği için ve 89,20 yi daha güvenli bulduğum için girmemiştim, bu gün de 91,70 oldu. Sanırım Orta Doğu daki gerginliğin bitmemesi nedeniyle petrol güçlü duruşunu koruyor. Bu durumda ilk etapta  $93 seviyesini deneyebilir. daha sonrasında da 94 e kadar zorlaması beklenebilir. Ancak mevcut şartlar altında bu seviyeleri çabucak kırmasın beklemiyorum. Diğer yandan gün içinde gelecek satışlarda eğer dünkü kritik seviyelerden $90 ve $89,20 görülürse alım yapmak için iyi yerler olabilir. Aşağıdaki grafikten görülebileceği gibi indikatörlerden bazılar bu gün asya seansındak yukarı hareketle al tetikledi. Diğer indikatörlerde henüz yorulma belirtileri vermediği için bu gün petrolü alış tarafından trade etmeyi tercih edebiliriz.


S&P500 dün, bir önceki günün sert çıkışının ardından durakladı v bu gün hafif ekside. Amerika da büyük şirketlerin bilançolarının geçmiş olması ile de piyasaları sürecek bir bilanço kalmaması satış için olasılıkları arttırıyor. Opsiyonla satış hala en doğru fikir gibi görünüyor. Ayrıca indikatörler de satışa dönmeye başladılar, ama henüz önemli bir teyit yok.

Dün DOĞAL GAZ için 4,364 – 1,340 aralığından alış önerisi vermiştim. Öneriye uyarak yapılan alışlar şu anda kontrat başına $1,000 a yakın kardalar. İndikatörlerin çoğunun alış tetiklemiş olduğuna dayanarak fiyatların tekrar 4,70-4,80 aralığına kadar gidebileceğini söyleyebilirim. Ancak 2 tane dikkat edilmesi gereken konu var; öncelikle bu gün saat 17:30 da doğal gaz stokları gelecek, diğeri de fiyatların yukarı gitmek için kırması gereken 100, 50 ve 22 günlük exp hareketli ortalamalar var. bu olasılıkları de göz önüne alarak başabaş noktasına stop bırakılması gerektiğini düşünüyorum. Dün alım yapmayanlar bü gün veri sonrası geri çekilme olursa bir miktar UNG veya vadeli kontratlarla alım deneyebilirler.

Çan sesleri tekrar DOLAR ENDEXİ için gelmeye başladı. Dün satış çılgınlığına ara veren dolar endexi bu gün de hafif artılı seyir ediyor. Tahmin ettiğim gibi amerikan dolarının değer kazanmaya başlama zamanları yaklaşıyor. Bir kaç hafta taşımak üzere DXH1 kontratında bu günlerde çeşitli fiyatlardan alış denenebileceğini düşünüyorum. Diğer yandan opsiyon satarak açılan pozisyonların daha güvenli olabileceğini de ifade etmek isterim.

ALTIN hala bir muamma olmaya devam ediyor. Yeni bir önerim yok. GÜMÜŞ tarafında da bu gün daha önceki alışların devamının gelmediğini görüyorum. Dün almak istediğimi yazmıştım ama pozisyon bulup giremedim. Şimdilik çekinik bir şekilde izliyorum.

EURUSD  paritesi sabah saatlerinde zayıflık gösteriyor. Dün doji tabir edilen ve dönüş sinyali olabilecek bir grafik yazdırdı. Bu gün de eğer kırmızı kapatırsa satış işaretleri güçlenmiş olur. Satışa katılmak şu an için sadece “ya kırılırsa aşağı doğru” bazında olabilir. Çünkü majör bir satış dalgasını tetikleyecek bir durum yok. Dün yukarıdan satılan opsiyonlar bu gün kardalar. İndikatörler henüz teyit etmeseler de satışa dönmeye başladılar. GBPUSD ikilisi ingiltere merkez bankasının faiz arttırımı dedikoduları nedeniyle sert yükselişini bu gün yavaşlatmış gibi görünüyor. Henüz herhangi bir şekilde sat sinyali oluşmadı. Bu nedenle şimdilik geri çekilmeleri almayı deneyebiliriz. AUDUSD paritesinde avustralyada yeni olan doğal afetler nedeniyle zayıflık diğerlerinde daha fazla etkisini gösterebilir. 1,0250 stop olmak kaydıyla satış denenebilir. stop seviyesine olan uzun mesafeden dolayı göze alınan zarar kontrat başına $1,200 olacaktır. Bu yüzden herkese göre bir öneri olmayabilir. Yeni Zellanda Doları dün tam de yazdığım hareketi yaparak diğer bütün majörlerden daha fazla satış gördü. Bu durum bu paritede muhtemel bir zayıflığı işaret ediyor olabilir. Hatta şu anda spotta 0,7730 olan parite için 0,7645 i ilk hedef olarak düşünebiliriz. DOLAR/YEN paritesinde daralan üçgen iyi çalışmış görünüyor. Dün yapılan alışlar şu anda karda. Burada spota göre bakarsak ilk hedef 82 olacaktır. Bu seviyenin üzerine atması halinde 83-83,50 arasındaki direnç bölgesine kadar çıkabilir. Bütün bunlar için zamanlama 1-2 hafta ile sınırlı olabilir. Ancak eğer üçgeni aşağı doğru kırarsa rahatsız edici bir şekilde aşağı kayabilir, bu nedenle stop koymak gerekir.

PAMUK ve ŞEKER süper alıcılı olarak devam ediyorlar. İzliyorum.

KAKAO ve KAHVE tarafında da yeni bir önerim yok. Aşırı alım sınırında geziyorlar ama bu satmak için sebep değil.

TAHIL KOMPLEKSİ hız kesmiş olabilir, ama yine de satmak için gerek ve yeterli şartlar oluşmadı. Bu yüzden bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder