10 Şubat 2011 Perşembe

100211 - vadeli kontratlar

PETROL hala gücünü toplayıp yukarıya gidemedi. Dün beklenenden fazla gelen dizel ve benzin stokları yukarı çıkışı engellemiş olabilir. Alış için önerdiğim $86 seviyesine dün gelmedi, ancak verinin ardından hafif gerilemeler doğrusu alış için imkan vermişti. Petrolde zayıflık olmasına rağmen dün opsiyon fiyatlamalarını incelerken farkettim ki piyasa yukarı tarafı aşağıya göre 4 kat daha fazla olasılıkla öngörüyor. Genel market bakışı bu şekildeyken petrolü uzun tarftan trade etmek veya uzun taraftan orta vadeli pozisyon almak daha mantıklı görünüyor. Vadeli kontratlarda çeşitli sebeplerden dolayı aşağı sarkmalar olabilir, ve bu hareketler futures hesaplarında sevimsiz eksilere neden olabilir. Bu durumu engellemek için özellikle orta vadeli olarak petrolün yükseleceğine inananlar için çeşitli opsiyon stratejilerini önerebiliriz. Detaylar için bana dönebilirsiniz.

Amerikan endexleri bir süredir yukarı ataklarını sürdürüyordu, ancak dün hız kesti, bu gün de hafif eksilerde geziyor. Bu gün S&P500 endexinde yukarı atakları vadeli kontratlarda satış ile karşılamak oldukça mantılı görünüyor. Aslında satış gelmesi gerektiğine inancım son derece güçlü, ama yakın zamanda endexler ağır ağır da olsa yukarı çıkmaya devam ettiği için yapılan satışlarda mutlaka stop konmalı. Eğer pozisyon kara geçerse stoplar başabaşa çekilmeli.

DOĞAL GAZ tarafında grafikler aşırı satımdan alıma dönmeye başlıyorlar. Henüz hareket derinlik kazanmadı, ama bu gün yerel saatle 17:30 da gelecek olan doğal gaz stokları verisinden sonra alış yönünden trade etmeye bakıyorum. Opsiyonlar orta vade için iyi bir seçim olabilir.

DOLAR ENDEXİ daha önce bahsettiğim geri çekilmeyi tamamlamış görünüyor. Bu gün dxy vadeli kontratlarında alım yapma zamanı olabilir. 77,90 dan yapılacak alışlarda 79 hedef olabilir.

ALTIN yine şaşırtmacalı oyun oynayarak hareketli ortalamalı kırmış gibi göründü, ama bu gün satıcılı. Satışları 1350 den alışla karşılamanın iyi bir fikir olduğunu düşünüyorum. keza GÜMÜŞ de satış tarafında, ancak orada almak için çok acele etmiyorum, çünkü son zamanlarda altın gümüş rasyosunun gümüş lehine yükseldiğini farkettim, ve gelecek satışlardan gümüşün daha fazla pay alabileceğini düşünüyorum. dileyenler için spread trade önerilebilir, gümüş satıp altın almak mevcut durumda denenebilecek bir seçenek.

EURUSD paritesinde son zamanlarda abd seansına kadar satış, abd seansında alış göze çarpıyor. Ayrıca dikkat çeken özel bir durum da şu ki; 1,3700 nin üzerinde alışlar sınırlı kalıyorlar. Bu durumda amerikan seansında yüksek yapan paritede satış pozisyonu açmak oyuna katılmak demek oluyor. GBPUSD ikilisinde faiz kararı ile ilgili dedikodulara rağmen kısa taraftan trade tercihimi koruyorum. Bu gün yerel saatle 14:00 te İngiltere Merkez bankası faiz kararı gelecek. Dün önerimle AUDUSD satanlar bu gün iyi kardalar. Başabaşa stop koyarak aşağı düşüşü beklemek doğru karar olabilir. YENİ ZELLANDA DOLARI da dün satış önerisinde bulunduğum bir diğer pariteydi, bu öneri de artık başabaşa veya karlı bir seviyeye konulacak stıopu haketti. Audusd ve nzdusd pariteleri için gün içinde amerikan seansına doğru yukarı çekilmeler yaparsa satış pozisyonlarının arttırılması gerektiğini düşünüyorum. USDJPY ikilisi için 2 ŞUBAT tarihinde grafik göstermiyle beraber al önerisinde bulunmuştum, önerimiz iyi çalıştı ve kar realize etme seviyelerine yaklaştı. Aşağıdaki grafikte göülen hedefe geldiğinde bu pozisyonu kapatacağız.



ŞEKER fiyatlarında kararsızlık devam ederken fiyat yavaş yavaş aşağı kaymaya devam ediyor. Beklediğim gibi gerileme devam ederse bu durum opsiyon satış portföyündeki pozisyon için de iyi olacaktır. Diğer yandan vadeli kontratlarla trade etmek için 50 günlük hareketli ortalamanın altında bir kapanışın teyit edilmesini bekliyorum. Eğer bu durum gerçekleşirse satış tarafından pozisyon açmak mantıklı olabilir.

PAMUK fiyatları başlı başına bir belirsizlik olmaya devam ediyor. Gün içinde piyasanın satışa dönmesini yakalayabilirsem satış başlatmayı deneyebilirim. Ancak risk algısı yüksek olan profiller için çok uygun bir trade olmayabilir.

KAHVE ve KAKAO dün alıcılı bir gün geçirdi. Ne yazık ki kahve zararlı, kakao başabaştan stoplandı. Yeni round için bir süre izlemeye geçiyorum.

Dün USDA verilerinin ardında MISIR tavan yaptı, buğday ve soya da yükseldi, ancak bu gün satıcılılar. Yine de şimdilik geri çekiliyorum.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder