3 Ocak 2011 Pazartesi

030111 - piyasayı izliyorum

Aralık başından bu yana PETROL bir basamak yukarı atlayıp bir süre orada dinleniyor ve ardından fırsatı yakalayınca tekrar bir basamak daha yukarı atıyor. Daha önce bunu 90-88 arasında ilk basamağı pekiştirerek yaptı, ardından üst basamak olan 92-90 a çıktı. Ancak yılın son günü sert bir satışla 89 a kadar geriledi ve bize shortları kapatma şansı verdi. Ancak hemen ardından gün içinde tekrar 91 in üzerine attı. Bu hareket aslında petrolde alış eğiliminin gücünü gösteriyor. $92 ın üzerinde gözlemleyeceğimiz bir kapanış petrol almak için iyi bir sinyal olacaktır. Diğer yandan $90,50 ye sarkmalar az sayıda alış başlatmak için iyi seviyeler olabilir.

Son durumda DOĞAL GAZ için al tavsiyemi koruyordum. Dip yaptığı seviyeden %14,50 yukarıda ve  4,511 den geçiyor. Görünüşe göre 4,60-4,70 arasında direnç bulunuyor. Bu nedenle gerek UNG hissesi ile, gerekse futures kontratları ile pozisyon alanlarda bir miktar hafiflemek doğru karar olacaktır. Ancak piyasadaki isteği kırdıktan sonra fiyatların dirençleri kırıp yukarı gitme isteği daha fazla olacaktır. Son zamanlarda her yerde doğal gaz stokları vs. Gibi daha önce detaylarını yazdığım doğal gaz negatif haberlerin ardından aşırı alışın ön plana çıkması beni şaşırtmayacaktır. Bu nedenle şimdilik sadece hafiflemeyi daha doğru buluyorum. Satışa geçmem. 4,70 in üzerindeki bir kapanış tekrar alış tetikleyebilir.

Kıymetli madenlerden ALTIN senenin son günlerinde alıcılı giderek aşağı düşmek istemediğini bir kez daha gösterdi. Altın satıcılarının son derece dikkatli olması gerekli. Doğrusu yön belirlemek için henüz erken olduğuna inanıyorum, muhtemelen piyasa oyuncuları da ilk başta piyasayı tartmak isteyeceklerdir. Diğer yandan gün içi trade etmek isteyenler geri çekilmelerde alış yaparlarsa trende daha yakın durmuş olurlar. Satışlarda önemli destek 1400, daha önce bu fiyatları geçmekte zorlanmıştı. GÜMÜŞ ise altından daha da sert alışlarla seneyi kapadı. 30,60 ve 30,30 gün içi alış için uygun seviyeler.

EURUSD paritesi için 1,3450 üstündeki dirençleri hedef vermiştim, sığ günlerde de olsa o seviyeleri gördü ve bu sabah oralardan satış yiyor. Şu anda 1,3296. Şimdilik yön benim için bir bilinmez, ancak yine de majörler usd ye geçit vermek istemiyorlar, bu nedenle pariteler güçlü duruşunu koruyorlar. Gün içi hareketlerde 1,3260 alış denenebilecek destek olabilir. daha aşağıda ise 1,3100 var. satmak isteyenler ise paritenin gün içinde 1,3400 ün üzerinden emrileri çalıştırabilirler. GBPUSD paritesi boğalara açısından mükemmel bir son gün geçirdi, ama bu gün o da euro gibi zayıf. Bu sabah 1,5450 dekidestek çalıştı. 1,5350 deki desteğe kadar sarkarsa alıcı olmayı düşünüyorum. ancak gbp de ekstra bir zayıflık olduğunu unutmamak gerekli. AUDUSD paritesi faiz farklılıkları nedeniyle yukarıya gitmeye ve orada kalmaya en yatkın olanıdır, ancak teknik indikatörler satış tetiklemek üzere, henüz bir önerim yok ama izliyorum. NZDUSD paritesinde de benzeri bir durum söz konusu. Ayrıca bu parite kasım ayında dönüşün yaşandığı direnç seviyesinde geziyor, bu olası bir satışı destekleyebilecek bir durum. İzliyorum.

KAHVE tarafında kısa bir güncellemem olacak; geçtiğimiz hafta risk toleransı yüksek olmayan portföyler için önerdiğim COFF LN hissesi sene kapanışını %1,90 karla yaptı. Kahve aşırı seviyelerde olduğu için pozisyonları minimize ediyorum ve bu gün yeni pozisyon almıyorum.

TAHIL KOMPLEKSİ yükselmeye devam ediyor, soya-buğday-mısır ü.lüsünden herhangi birinde satma fikrim henüz oluşmadı, gün içi gevşemeleri çok dikkatle izleyip alış tarafından trade etmek daha doğru olacaktır.




1 yorum:

  1. Audcad çapraz paritesinde gün içi amaçlı alış denenebilir. sentetik olarak bu çapraz pariteyi oluşturmak için eşit sayıda ADH1 kontratı alıp aynı zamanda CDH1 kontratı satılabilir.

    Mevcut durumda 1,0021 rasyodan bu işlem gerçekleştirilebilir. Stop için 40 pips aşağıda göze çarpan hareketli ortalama planlanabilir, kar için ise gün yüksek seviyelerine yakın olan 20 pips yukarısı planlanabilir.

    20 kar hedefine 40 zarar hedefi optimum sayılmaz, ancak bu cross rasyo olduğundan 40 pips hareket etmesi de kolay olmayacaktır. Bu nedenle böyle bir trade i göze alabilirim.

    YanıtlaSil