18 Ocak 2011 Salı

180111 - vadeli kontratlar

Yarım günde PETROL pek fazla sürpriz yapmadı. Piyasa psikolojik olarak yukarı gitmek istediğini belirtiyor. Ancak 92,50 civarındaki direnç bölgesini yukarı doğru geçmeden bu isteiğini yerine getiremeyecek. Gün içi hareketlerde amerikan seansına kadar olan süreçte şubat kontratları eğer 90,80 yaparsa alış denemekte fayda var. Bu pozisyon için 89,90 stop olabilir, hedef ise 92 olabilir. Diğer yandan petrolde bir opsiyon işi yapma şansı çıkabilir, eğer çeşitli nedenlerden dolayı piyasa gün içinde aşağı kayarsa daha aşağılardan put satılabilir. Ancak bu işe girişmeden önce piyasayı tekrar değerlendirmek gerekir.

DOĞAL GAZ için yeni bir düşüncem yok. Zaten son zamanlarda bu konu ile ilgili çeşitli temel ve teknik bilgileri vermiştim, daha önce bahsettiğim gibi alıcılı taraftan pozisyon almayı daha doğru görüyorum.

ALTIN için satıcılı olmayı tercih ettiğimi yazmıştım, ancak henüz altında herhangi bir pozisyon almadım. Diğer yandan, bu gün fiyatlar yukarıyı deneyecek gibi görünüyor. Özellikle euro daki yukarı denemeler altına da şans veriyor. Şu anda 1365 ten geçen şubat kontratında 1375 denemeleri olabilir. Ancak piyasanın gitmek istediği gerçek yön saat 15:00 ten sonra belli olur. Altın fiyatları ekim 2010 dan bu yana 1420 – 1350 arasında $70 lık bir aralığa oturdu. Daha önce bu tür platolarda en fazla 4 ay zaman geçirdikten sonra bir yöne doğru kırılma yaptığını gözlemledim. Fiyatların geçmişi tekrar etme olasılığının son derece yüksek olması nedeni ile yine bir tarafa doğru kopup gitme zamanları yaklaşmış olabilir. Bu olasılığı değerlendirmek amacıyla bir opsiyon stratejisi uygulanabilir. Volatilitenin artmasına, yani fiyatlarda olabilecek sert hareketlerden para kazanmaya oynamak için straddle veya strangle adı verilen stratejiler uygulanabilir. Ancak bunları uygulamak için benim düşünceme göre optimum seviye fiyatların 1420-1350 bandının ortası olan 1380/90 aralığıdır. Fiyatlar o seviyeye yaklaşınca bu konudaki emailimi de göndermeye çalışacağım. GÜMÜŞ tarafında ise zayıflık etkisini biraz daha fazla gösteriyor. Ancak yine de henüz satış pozisyonu açmadım.

EURUSD 1,3280 deki desteği kıramadı! Bundan sonra 1,35 leri denerse şaşırmamak lazım. Ancak gün içi hareketlerde 1,3440 ları yaparsa satış denenebileceğini düşünüyorum. almak için ise 1,3250 bölgesi iyi bir yer olabilir. burada aralıkları özellikle açık veriyorum, çünkü gün içindeki gelişmelere karşı korumalı olmak gerekiyor. Telefonla konuşarak daha küçük aralıklarda da alış-satış tavsiyeleri verebilirim. GBP önemli bulduğum direnci neredeyse hiçe sayarak çok kolayca yukarı attı ve dün öenrdiğim satış pozisyonu stoplandı. 1,60 burada bir diğer direnç. Henüz herhangi bir satış işareti gelmediği için gbpusd paritesinde 1,6000 tan yapılacaks atışlar sadece deneme niteliğinde olur, ve stop koymakta fayda vardır.Ancak eğer geri çekilme olur ve satışla bu çekilmeye katılırsanız da kara geçen pozisyonda başabaşa stop koymak işi garantiler. Diğer majörler ile ilgili şimdilik bir yorumum yok.

PAMUK yukarı denemelerini yapıyor, alanlar var ise başabaş seviyelerine stop koyarak pozisyonu garanti altına alabilirler. ŞEKER fiyatları keza aynı şekilde düne göre bir miktar yukarıdalar.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder