27 Aralık 2010 Pazartesi

281210 - vadeli kontratlar

Dün amerikan seansında yanlış duymadıysam son 8 senenin en düşük hacimli günü geçmiş. Bu düşük hacimde PETROL dün bahsettiğim hareketi yaptı, ancak minyatür büyüklükte yaptı ve ne satış seviyesine, ne de alış seviyesine gelebildi. $92 satmak istediğim yerdi 91,90 yaptı; 90,35 almak istediğim yerdi 90,35 yaptı. Yani dün petrol no trade idi. Dünkü satıcılı seyire rağmen henüz fiyatlarda bir geri dönüş işareti görmüyorum. Bu nedenle bu gün de dünkü gibi çıkarsa satmaya, düşerse almaya bakmak daha doğru bir karar gibi görünüyor. $92 satış denemek, $90,35 alış denemek için iyi yerler olabilir. ancak $90  aşağı yönlü kırılırsa 88,80 lere kadar kayabilir, bu nedenle stop koymak kurtarıcı olur. Benzeri şekilde $92 ve üstünden satış yapıldığında stop koymak mantıklı olacak.

DOĞAL GAZ için 4,00 dan almayı önermiştim, ama fiyatın oraya gelmeyeceğini farkederek o anda piyasadaki aktif fiyat olan 4,060 civarından alışlar yaptım, bunu zamanında haber veremediğim için üzgünüm. Alışımdan sonra %2,56 yukarı yaptı ve hala o aralıkta bekliyor. Pozisyona giriş seviyesine stop koyarak bu pozisyonlardaki riskleri sıfırlıyorum. Burada ilk etapta 4,25 direncini hedefliyorum. Dün pozisyon alamayanlar bu gün geri çekilme olursa portföy büyüklüğüne göre az miktarda uzun pozisyon alabilirler. Yeni pozisyonlar için stop 4 ün altında olmalı.

ALTIN dün satış için önerdiğim seviyeye bu sabah vurdu. Ancak bu hemen satış demek değildir. Nitekim bu gün piyasa psikolojisi değişmiş olabilir. İşin aslı altın dünden bu güne oluşturduğu grafikle 1,400 direncini test edebileceğini işaret ediyor olabilir. Özellikle paritelerde yükselişin olduğu bu günlerde altının satış yemesi çok beklenir bir durum değildir. Eğer bu gün şimdiki fiyatından $10 aşağı kayarsa, yani 1,380 yaparsa alış denenebilir. Ancak bu hareketi piyasaya gelen genel bir satış ile yaparsa almak konusunda çekincelerim olabilir. GÜMÜŞ tarafında ise, altına göre yukarıya gitmeyi daha çok ister görünen gümüşün dün nispeten yavaş kaldığını görüyoruz. BU durum yukarı gitmeye devam eden bir piyasada gümüşte daha çok potansiyle olabileceğini gösteriyor. Diğer yandan satıcılı bir piyasada zaten zayıf olan gümüş daha da sert gelebilir, dikkatli trade etmek gerekir.

EURUSD paritesi tam da beklediğim gibi dün yukarı doğru son derece ciddi bir tepki vererek hedeflediğim 1,3220 seviyesinin 30 pips üzerine giderek ilk hareketli ortalamanın üzerine attı. Ancak bu seviyede tutunabilir mi? Dün alışa katılabilenler pozisyonlarının bir kısmını buradakapayarak hafifleyebilirler. Şimdilik eurusd için önerim yok ama gün içinde email ve blogdan takip edilebilir. GBPUSD paritesi dün alış için belirlediğim yere geldi ve alış imkanı verdi. O seviyelerden yapılan alışlar şu anda 100 pipse yakın karda. Sanırım uygun seviyelere, başabaşın daha yukarılarına kar stopu koyarak beklemek en iyi hareket. Dün alamayanlar bu gün 1,5430/20 seviyesini deneyebilirler. Görünüşe göre 1,5560 taki fibonacci direncini denemeye çalışacak. Paritelerin yönünde majör bir dönüş olduğunu sanmıyorum, orta vadede dolar güçlülüğü hala mevcut. AUDUSD ikilisi de daha önce bahsi geçen 0,9960 direncinin üzerine gitti. Yeni yüksek yapma olasılığı güçleniyor. NZD dün hareketli ortalama dirençlerini hiçe sayarak yukarı hareketine devam etti. Zaten eur destekli bir parite hareketiydi, bu nedenle satış tarafına yaklaşmadım bile. Yeni Zellanda parası bu gün euro eşliğinde çıkışını sürdürebilir, şu anda 0,7488 den geçiyor, ve ilk hedef 7600 olacak gibi.






5 yorum:

  1. Usdjpy paritesi spot 81,90 daki desteğe kadar geriledi. Bu seviyelerden yapılacak alışlarda 30-40 pips kar hedefi güdülebilir. 81,60 stop - 82,20 hedef olabilir.

    YanıtlaSil
  2. İsviçre frangı amerikan dolarına karşı sabahtan bu yana %1,75 satış gördü ve bu noktada gün içi düzeltme geliyor. Bu nedenle SFH! Vadeli kontratlarında 1,0573 fiyattan satış denenebilir. yine ortalama 30 pps kar hedefi güdülebilir

    YanıtlaSil
  3. Usdcad paritesi Kanada doları lehine %0,62 oynadı, şimdilerde düzeltme yapabilir. Bu nedenle CDH1 Kontratlarında satış denenebilir. şu anda 0,9977 den geçiyor, 0,9920 lere kadar sarkması muhtemeldir.

    YanıtlaSil
  4. Usdjpy paritesinde beklediğimiz tepki geldi, 20 pipsten biraz fazla kar ile pozisyonları kapatıyorum. Hedeflediğimden daha kısa hedefle kapattım, çünkü diğer majörler tepki verdi. Neticede bu pozisyonu karla kapattık.

    YanıtlaSil
  5. usdchf de 20 pips civarı kar elde ederek pozisyonları kapatıyorum. Aslında saatlik indikatörlerde hala al bölgesinde, ama özellikle eurusd paritesinin mevcut seviyelerde destek bulmuş olmçası nedeniyle usd aleyhine gelebilecek bir tepkide pozisyonun karları sıfırlanmadan çıkmak istedim.

    YanıtlaSil