11 Ocak 2011 Salı

110111 - vadeli kontratlar

Dün Kuzey Amerika’daki bir petrol hattının sızıntı nedeniyle kapatılması haberleri gün içinde petrol ve türevlerinde bir fiyat sıçramasına neden oldu. Bunun öncesinde, sabahın ilk saatlerinde son 1 haftadır yazdığım trade bandının alt sınırını test etti ve alış fırsatı verdi. Boru hattı haberi üzerine sert yükseliş de satış fırsatı verdi ve karlı olarak pozisyonları kapatmayı başardık. Bu gün için ise karışık seyir devam ediyor, ancak 1 hafta önceki yukarı gitme isteği azalmış görünüyor. Yine de trade bandı kırılına kadar bant içindeki harekete oynamak amacıyla 90,00 – 87,80 arasında, yukarıdan satış, aşağıdan alış önermeye devam ediyorum. Ancak bant kırılırsa stoplamak gerekir.

S&P500 endexinde hala mücadele devam ediyor. bir düzeltme gelmesi gerektiğini savunmaya devam ediyorum, ve hisseler veya opsiyonlarla satışa yönelik pozisyon almayı daha mantıklı buluyorum.

DOĞAL GAZ için dünden farklı bir görüşüm yok, 22 günlük hareketli ortalama çok sıkı tutuyor piyasayı. Bu durumda alış tarafından pozisyon almak daha mantıklı görünüyor. Dileyen yatırımcılar futures kontratlarıyla, dileyenler opsiyonlarla, dileyenler de UNG hissesiyle pozisyon alabilirler. Şu anda 4,385 geçiyor, 4,700 ilk hedef olacaktır. Hatırlarsanız 4,70 seviyelerinden UNG de pozisyon küçültmeyi önermiştik. Yine o dirence kadar gitmek isteyebilir.

ALTIN güzel bir düzeltme çabasında. Dün gün içi küçük alışlar deneyerek biraz para yapmıştık, ancak yine de satış dalgası bitti demek için oldukça erken. Yine de bu gün için 1387 ye kadar yukarı bir hareket olabilir, satmak isteyenler için 1390 düşünülebilecek bir yer. GÜMÜŞ e baktığımızda bir süredir destek olarak çalışan 20 günlük ortalamanın bu sefer direnç olarak çalışmasını bekleriz. Ortalama şu anda 29,50 de, fiyat ise 29,25. Bu demektir ki aynı altın gibi yukarı doğru bir miktar daha yolu var, ama hareketli ortalama civarından satış denenebilir. ama aklımızda olsun, amerikan seansı başladığında sert ve brutal hareketler olabilir.

EURUSD paritesi dün alıcılı bir gün geçirerek grafiklerde geri dönüş işaretleri çizdi. Ancak bu hareket de tıpkı petroldeki gibi olağan dışı bir gelişmeyle  geldi; Japonya EUR bonolarını almaya başladı. Bu durum euro bölgesine ve para birimine biraz destek verebilir. Ancak yine de mevcut durumda güçlü euro nun çok devam etmesini beklemiyorum doğrusu. GBPUSD paritesi direnç bölgesini geçemedi. 1,5640 ın üzerine attığında sanırım dur durak dinlemek istemeyecek. Gün içi ufak hareketler hariç, şimdilik izliyorum. AUDUSD paritesi dünkü önerilerin içinde günü kırtarandı. Email üzerine yapılan alışlar   55 pips kar ile kapanma şansı verdi, ardından yükselişleri satış ile karşılamak gerekir demiştik, oralardan da şimdiye dek 150 pips satış yaptı. Bu günün geri kalanında ise satışların 0,9730 lara kadar devam etmesi halinde (şu anda 0,9770) alış önerebilirim. NZDUSD paritesinde de çıkışı yakalamayı başardık. Ancak bu gün tekrar satışla görünümü aşağı çevirdi. Şu anda zaten satış yemiş olduğu için bu gün geri çekiliyorum. DOLAR-YEN paritesinde ise dün uyardığım üzere satış geldi, fakat bu gün tekrar yukarı atmaya çalışıyor. Ancak bu gün yine uzak duruyorum.

ŞEKER tarafında yeni bir önerim yok, dünkü gibi izliyorum. Ancak yukarı eğilimim sürüyor.

PAMUK bu gün şeker gibi biraz alıcılı. Risk almak isteyen yatırımcılar bu iki emtiada alış pozisyonuna girebilirler. Ancak stop koymak gerekli.

KAKAO dün alış yönünden çalıştı. Uygun seviyelerden az miktar alma fırsatımız oldu. Fiyatlar yukarı gittikten sonra başabaş seviyesine stop koyarak izlemeye geçtim. Eğer 2920 nin üzerinde kapanış yaparsa pozisyona ekleme yapmak istiyorum.

KAHVE bu gün itibarı ile satışları durdurmuş ve alışa geçiyor olabilir. Bu nedenle az sayıda da olsa alışa geçmeyi düşünüyorum.

TAHIL KOMPLEKSİ de diğer emtialar gibi alış ağırlıklı olmaya başladılar. Bu 3lü de de aşağı çözülmelerde alış yapmak iyi bir fikir olabilir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder