29 Temmuz 2011 Cuma

290711 - vadeli kontratlar

PETROLün fundamentallerinde herhangi bir değişiklik yok. Teknik indikatörlerin ışığında satış tarafında trade etmek geçici olarak uygun olacaktır. Gün içinde $98 a ataklar satış fırsatı olarak değerlendirilebilir. Dün de aynı öneriyi vermiştim, fiyatlar 98,01 yaparak satış fırsatı verdi ve ardından 96,80 lere kadar geriledi. Bu gün de benzeri hareketi yakalamaya çalışabiliriz. Daha uzun vadede ise fiyatların 95 li seviyelere gevşemesi halinde uzak fiyatlardan put opsiyonu satılabilir.

1300 desteği S&P500 vadelilerinde bu sefer tutmayı başaramamış görünüyor. Borç tavanı konusunun çözümlenmesine 3 iş günü kala fiyatların gerilemesi piyasadaki risk algısının arttığına işaret olarak düşünülebilir, ancak benim düşünceme göre 2 ağustosta olumlu haberler gelebilir ve hisse senedi endekslerinde yukarı hareketler olabilir. Yine de piyasa belirginleşene kadar büyük pozisyon almamak gerekir. Bu gün 1270/60 aralığına sarkma olursa alış pozisyonları denenebilir.

Dün gelen stok verileri ile DOĞAL GAZ fiyatları alış yönünden pozisyon almak istediğimiz seviyelere geldi. Amerikan seansına doğru vadeli kontratlarda ortalama 1-2 hafta taşımak üzere vadeli kontratlarda alış, put opsiyonlarda satış pozisyonları alınabilir.

ALTIN grafiklerine baktığımda fiyat hareketinde yorgunluk, osilatörlerde aşağı dönüş, fiyat ve indikatörlerde negatif uyumsuzluk gibi satışa işaret eden bir çok oluşum görüyorum. 2 ağustosta piyasaları rahatlatacak bir haber çıkmazsa bu oluşumların hepsi boşa çıkacaktır. Ama eğer piyasadaki endişeleri hafifletebilirlerse bu sefer teknik görünüm daha da netleşerek satışları başlatacaktır. Risk almak isteyenler henüz az sayıda olmak kaydıyla altında satış deneyebilriler. Stop koymak için ortalama $20 yukarıyı düşünmek volatiliteden etkilenme ihtimalini azaltır. Margin problemi olanlar ise aşağı yönlü opsiyon stratejileriyle veya sadece put opsiyonu alarak satışa katılmayı düşünebilirler. Detaylar için beni arayabilirsiniz. GÜMÜŞ için de aynı düşünceleri taşıyorum. Bu varlıkta da dönüş işaret eden indikatörler aktifleştiler. Trend devamını gösteren indikatörler ise henüz satış tarafına geçmediler.

EURUSD majöründe şimdilik borç tavanı hikayesi dominant faktör, ancak teknik göstergeler satış tarafında parlıyorlar. Dün 1,4260tan alış önermiştim, bu pozisyonu alanlar pozisyonlarını 80 pips karla kapatma imkanı buldular. Şu anda tekrar aynı seviyelere gerilemiş durumda. Buradaki desteğin kırılması halinde satışlar 1,4100 bölgesine kadar sürebilir. GBPUSD ikilisinde henüz teyit gelmemesine rağmen güçlü dolar günlerinde bu paritenin 1,62 nin altına kadar gerilemesi beklenebilir.

PAMUK taki çıkışın hız kestiği görülüyor. Ancak hava şartlarından kaynaklı risklerin devam ettiği bilgileri gelmeye devam ediyor. Fiyatların bir süre daha kuzeye yolunun açık olduğunu düşünüyorum. Şu anda $1 da olan pamuk önümüzdeki günlerde $1,10 seviyesini test edebilir. Bu da daha önceden açılan long riskleri karlı kapatma fırsatı olacaktır.

ŞEKER le ilgili gelen fundamental bilgiler oldukça karışık; brezilya da şeker üretiminin arttığı, ancak şeker kalitesinin düşük olduğu yorumlarını görüyorum. Tabi ki bu durum için yapılabilecek uzun yorumlar olabilir, ama sonuca bakarsak orta-uzun vadede piyasa bu varlığı almak istiyor. Fakat kısa vade için şeker fiyatlarına satış geleceğine inanıyorum. Dileyenler bu gün satış pozisyonları açabilirler. Mutlaka stop koymak gerekir.

KAHVE de fundamentaller çok belirgin değil, özellikle tüketimle ilgili olarak negatif beklentiler, don haberlerinin geçtiğimiz haftalarda boş çıkması ile satışlara neden olmuştu. 240 desteğinin tartması halinde fiyatların 270 e tırmanması beklenebilir. Ancak destek kırılırsa 220 ve 200 seviyeleri sırasıyla test edilebilir.

TAHIL KOMPLEKSinde bir kaç gündür yazdığım üzere SOYA satıcılı günlerine başladı. BUĞDAY ise yine beklendiği üzere alış tarafında daha baskın. Bu yönde pozisyon açanların pozisyonlarını bir süre daha taşıması önerilebilir. Soya da 1350, buğdayda 755 ilk hedef olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder