20 Temmuz 2011 Çarşamba

210711 - vadeli kontratlar

Akşam saatlerinde gelen PETROL stokları verisi karışık çıktı, ham petrol beklenenden düşük, dizel ve benzin beklenenden fazla geldi. Karışık veriye rağmen petrolün bir kaç gündür ısrarlı bir şekilde yukarı gitmek istiyor olması aslında bir şeyler anlatıyor. $100 barajının üzerinde bir kapanışta sanırım $105 seviyelerine kadar yürümek isteyecek. Bu beklentiye göre pozisyon almak doğru hareket olabilir.

S&P500 endexi dün 1330 a kadar yükselip geri geldi. bu gün 1340 bölgesinde kapanış yapamazsa boğalar için iyi haber olmaz. Ancak işin sonunda bu piyasanın 1350 denemeleri yapabileceğini sanıyorum. Dileyenler basit bir şekilde vadeli kontratlarda stoplu alış yapabilir, veya düşük maliyetli ve max. Zararı sınırlı olan opsiyon spread leri deneyebilirler. Detaylar için yatırım danışmanınızla görüşebilirsiniz.

DOĞAL GAZ  beklediğim üzere son 3 gündür hız kesti ve yükselişine ara verdi. Bu akşam yerel saatle 17:30 da gelecek olan stok verisi piyasada hareketliliğe neden olacaktır. Eğer stoklar beklenenden yüksek gelirse fiyatlarda 4,200 bölgesine gerileme olabilir, bu hareketi alış fırsatı olarak kullanmak doğru hareket olablir. Burada önerilen alış, bir önceki seferde olduğu gibi, aşağı geldikçe kontrollü bir şekilde pozisyon biriktirmek şeklindedir. 2 hafta önce verdiğimiz aynı öneriyle açılan pozisyonlarda kısmi kar realizasyonu yapmıştık.

ALTIN fiyatlarında son derece ciddi bir gerileme gördük ama ardından, amerikan seansı boyunca altın fiyatı yükselmeye devam etti ve tekrar $1600 bölgesinde kapanış yaptı. Bu gün için fiyatların tekrar aşağı hareket edebilir. Ama eğer fiyatlarda gerileme olmaz da, aksine yeni yüksek yaparsa bu durumda çok beklenen düzeltme hareketinin daha yukarılardan ve daha sonraları geleceği düşünülebilir.

EURUSD ikilisi son 2 günün üstüne bu gün de alıcılı gidiyor. Dolardaki zayıflamanın temel nedeninin borç tavanı konusunda somut bir gelişme olmaması olabilir. Piyasa tekrar geçtiğimiz haftalardaki “ iyi haber yok, kötü haber de yok, o zaman dolar satalım” mantığına geri dönmüş gibi görünüyor. euro yu yukarı doğru tetikleyecek fundamental bir gelişme olmazsa eğer, bu hareketin spota göre 1,4300/50 bölgesiyle sınırlı kalması beklenebilir. Swiss Frank satmak için tekrar fırsat veriyor olabilir, yakın stoplar koyarak denemeler, işin sonunda para kazandırabilir.

PAMUK dün önerilen stratejiyi uygulamak için fırsat vermedi henüz. Fiyatların tekrar 95 cent e yaklaşmasını beklemek daha doğru olacaktır.

ŞEKER aşağı yıkılmamak için direniyor, yukarı ataklar görülebilir. Ancak şekeri satış tarafından trade etmek daha doğru olacaktır. Vadeli kontratlardaki yüksek hareketlilikten çekinenler için opsiyonlarda eşitli spread stratejileri önerilebilir. Detaylar için danışmanınızı arayabilirsiniz.

TAHIL KOMPLEKSİ dün yatay geçti, ancak bu seviyelerden satışlar beklenmeli. Dileyenler kısa pozisyon alabilir, veya aşağılardan alış pozisyonu almak için bekleyebilirler. Geçtiğimiz haftalarda özellikle buğdayda aşağılardan put satışları önermiştim. Bu opsiyonları bu gün kapatmak ve kar realize etmek opsiyon işlemini veriml bir şekilde kapatmak için iyi bir fikir olabilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder