11 Temmuz 2011 Pazartesi

120711 - vadeli kontratlar

PETROLün $95 bölgesindeki önemli desteğin altında günlük kapanış yapması fiyatların 90-91 desteklerini tekrar test etme olasılığını arttırdı. Bu sabah trade bandının kritik seviyelerinde olduğu için bir trade önerisi vermek zor. Ancak eğer gün içinde $92 seviyesini test ederse alış, $97 bölgesinden de satış denemeleri yapılabileceğini söyleyebilirim.

S&P500 endexi beklediğim gibi satıcılı oldu, ama alış yapmak için izlediğim 1325 seviyesini çok çabuk geçtiği için bu seviyenin önemini boşa çıkardı. Şu anda 1310 dan geçen S&P vadelilerinin bu gün 1300 seviyesini görmesi halinde alış denemeleri yapılabileceğini düşünüyorum. Diğer yandan geçtiğimiz Perşembe günü endex için önerdiğim opsiyon stratejilerini uygulamak için tekrar bir fırsat elde etmiş olabiliriz. İlgilenenler için aşağıda yazımın o kısmını tekrar aktarıyorum: “ağustos vadeli 1350 call opsiyonu alışına karşılık eylül vadeli 1365 strike call opsiyonu satılarak sıfır maliyetle yukarı giden bir pozisyon alınmış olur. Ağustos vadenin son günü 19 ağustos, eylül vadenin son günü 16 eylül. Vade sonu geldiğinde fiyatların bu strikeların altında olması halinde maliyet sıfır olduğu için zarar olmayacaktır. Ancak fiyatların bu strikelardan herhangi birinin üzerinde olması halinde pozisyon kar üretmeye geçecektir.

DOĞAL GAZ ı önerimizle alış tarafından trade eden veya put opsiyonu satanlar karda olmalılar. Gerilemelerde alış yapmaktan başka bir önerim olmayan bu enstrümanda fiyatlar şu anda 4,298 den geçiyor. 4,50 bölgesinde hareketli ortalama dirençleri bulunuyor. Pozisyon alanlar bu seviyelerden pozisyonlarını hafifletip geri çekilmelerde yerine koymayı deneyebilirler.

ALTIN oldukça hareketli bir gün geçirerek amerikan seansının hemen başında sert bir alım dalgası ile 1555 in üzerine attı. Ardından tekrar 1545 bölgesine kaydı, ama seans sonuna doğru toparlanarak 1555 yaptı. şu anda 1,550 den geçiyor. Bu kadar sert ve ani hareketlerin olması piyasadaki spekülatörlerin bir karar vermeye çalıştığını gösteriyor olabilir. Her hangi bir yön tahmin etmek oldukça zor. Fiyat daha aşağılardayken verdiğim al önerilerine uyarak açılan uzun pozisyonların bu seviyelerden ciddi anlamda küçültülmesi gerektiğini düşünüyorum. Yeni satış başlatmak için erken olabilir.

İtalya kaynaklı huzursuzluklar nedeniyle euro diğer para birimlerine karşı ciddi anlamda değer kaybetti. Aşağıda tekrar grafiğini gönderdiği EURUSD grafiğine bakarsak fiyat hareketi karakteristiğinin oldukça yüksek bir isabetle tahmin edildiğini görebiliriz. Bundan sonraki hareketin ne yönde olabileceğini kestirmek için fundamental zayıflığın bu gün ve takip eden günlerde ne kadar etkin olacağını görmek gerekir. Hedefi gören paritenin bu gün tepki alışlarıyla 1,4050 bölgesini deneyebileceğini sanıyorum. Ama bu riskli bir trade olacaktır, pozisyon alanlar riski bilerek girmeliler.
Dünkü yoğun satışlara GBP de direnemeyerek kritik seviye olan 1,5850 lere kadar geriledi. Bu gün için takip etmek gerektiğini düşünüyorum. Eğer desteği kırmayı başarırsa ana hedefim olan 1,55/1,56 bölgesine hareketlenme olasılığını arttırır. Ama eğer desteği kıramazsa tekrar 1,60/1,61 bölgesinde bulunan bir sürü dirence kadar tırmanabilir. AUDUSD paritesi günlerden sonra gerileyerek shortçulara imkan verdi. Usd güçlülüğü devam ederse bu paritede de satışlar devam edebilir. Haftanın geri kalanında avustralya dan bir veri beklenmiyor, bu durumda piyasa konjonktürüne uygun bir şekilde hareket etmesi beklenebilir. JAPON YENİ  tekrar satış yapılacak seviyelere yaklaşıyor. Biraz daha izledikten sonra fiyatlarda dönüş görürsek usd lehine jpy aleyhine pozisyon alınabilir. CHF  tarafında ise yine risk algısı ile güvenli para birimi sayılan frank a kaçış olması nedeniyle güçlülük var. mevcut seviyelerden usd lehine pozisyon açmak isterdim, ama bunu yapmak için henüz fundamental ve teknik faktörlerden destek bulamadığım için beklemek taraftarıyım.

PAMUK ta yüksek riskli olabileceği konusunda uyardığım bir al önerisi vardı, alış yapanlar için risk gerçekleşmiş olmalı. Bundan sonrası için satışların devam edeceğini düşünüyorum. 104,50 bölgesinde olan fiyatların $1 seviyesine, yani 100,00 bölgesine ineceğini düşünüyorum.

ŞEKER rally si hız kesmiş görünüyor. bu günlerden bir tanesinde aşağı gelme olasılığı son derece yüksek. Eğer pozisyonları taşıyacak ve/veya opsiyonlarla destekleyecek ya da hedge edecek ehsap büyüklüğü varsa mevcut fiyatlardan satış denemeleri yapılabileceğini düşünüyorum.

KAHVE  satış pozisyonlarını dünkü satışlarla birlikte karlı kapamayı başardık, kontrat başına $2,000 dan fazla kar oluştu. Bundan sonrasında satışların devam etmesi beklenebilir, ancak yeni satmak için 260 ın altına net bir kırılış görmek gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder