1 Ağustos 2011 Pazartesi

010811 - vadeli kontratlar

PETROL beklentilere paralel olarak $95 seviyesine kadar geriledi. Bu sabah asya seansında tekrar $97 ı bulan fiyatlarla günü açtık. Bundan sonrası için fiyatların tekrar $95 bölgesine gerilemesi halinde aşağılardan opsiyon satarak portföylere getiri elde etmek düşünülebilir. Vadeli kontratlarla alış yapmak için hareketli ortalamaların üzerinde kapanışlar görmek gerekli. Gün içi traderlar $98 ve $99,50 dirençlerinden satış pozisyonları açabilirler. Almak için ise $95 ve $94 arasındaki destek koridorundan alış denemeleri yapılabilir.

Diğer amerikan hisse endexlerinde olduğu gibi S&P500 endexi de hafta sonunda borç tavanı ile ilgili gelen kararlarla birlikte moral buldu ve sert tepki vererek yükseldi. Beklentiler dahilinde olan bu gelişme risk alıp endex vadeli kontratlarında uzun pozisyon alanlar, veya opsiyonlarla uzun taraftan pozisyon alanlar bu sabah kardalar. Bu karlı pozisyonların bu gün amerikan seansındaki tepkilere göre taşınması veya kapatılması önerilerbilir. Teknik göstergeler bu sabahki hareketle alışa dönmeye başladılar.

DOĞAL GAZ  da alınan uzun pozisyonlar bu hafta kara geçebilirler. Henüz indikatörler alışa geçmediler, yukarı hareketler biraz zaman alabilir. Pozisyon almamış olanlar için hala geç değil.

ALTIN hala majör boğa trendinde bulunuyor. zaman zaman gerilemeler ve düzeltmeler olacaktır, ama ana yön kuzey. Diğer yandan osilatör şeklinde çalışan indikatörler satış sinyalleri üretmeye başladılar. Hareketli ortalamalar ise fiyatların altında kaldıklarından dolayı destek oluşturmaya devame diyorlar. Bu gün amerikan seansı başlarında 1600 bölgesine veya biraz daha altına kadar satışlar gelebilir. vadeli kontratlarla satış yapanların son günlerin yüksek seviyesi olan 1637,50 nin üzerinde stop koymaları önerilebilir. Zamanlama konusundaki potansiyel belirsizlik ve margin problemleri ile uğraşmak istemeyen ve fiyatların geri geleceğine inanan yatırımcılar basit put spreadleri alarak düşük maliyet ve sınırlı kar potansiyeli ile satışa yönelik pozisyon alabilirler.

EURUSD ikilisinde indikatörler hala al tarafından trade ediyorlar. Trendi trade edenlerin piyasadaki haberleri izlemeye devam etmesi gerekir. STERLİN de ise biraz daha satışa yakın bir duruş var, indikatörlerdeki alış gösterimleri güçsüzleşmeye başladı. Satmak için henüz erken, izlemek lazım.

PAMUK 95 cent bölgesinden başladığı rally e 1,04$ bölgesinde ki hareketli ortalama direnciyle birlikte  ara vermişti ve yavaş yavaş geri geliyordu. Bu hafta bir kaz daha 1,0355 te olan hareketli ortalamayı deneyebilir. aşağılardan satılan opsiyonlar portföylere kar getirmeye devam ediyorlar.

ŞEKER satış günlerine başlıyor olabilir. Yukarı atakların zayıf kalması, satışların alışların üzerinde kalması ve günlük grafiklerde şimdilik çift tepe görünümleri satışların devam edeceğine işaret ediyor. opsiyonları kullanarak satış pzoisyonları açmak tercih edilen trade olabilir. detaylar için beni arayabilirsiniz.

KAHVE de 240 desteğinin tartacağına inanalar teknik göstergelerin de desteklediği üzere alış denemeleri yapabilirler.

TAHIL KOMPLEKSİ elemanlarından soya 1351 e kadar gelerek satışları karlı kapatma fırsatı verdi. Yeni pozisyon için beklemeyi tercih ediyorum.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder