7 Temmuz 2011 Perşembe

080711 - vadeli kontratlar

95,50 direncini 3. gününde kıran petrol fiyatları %2 ye yakın bir yükselişle bir sonraki direnç olan $100 bölgesine ilerledi. Bu sabah seansında 98,60 tan geçiyor. Gün içinde 97,20 lere çekilmeleri alış fırsatı olarak değerlendirmek kısa vadeli pozisyonlar için iyi bir düşünce olabilir. Gün içi traderlar için diğer bir seçenek ise fiyatların 100,35 bölgesine tırmanması halinde satış başlatmak olabilir. Opsiyon pozisyonları için bir süre daha fiyat hareketinin karakterini anlamak daha doğru olacaktır.

S&P500 endexi 1345 in üzerinde kapanış yaparak satış pozisyonlarını stoplamış olmalı. Dün önerilen opsiyon stratejilerini uygulamak isteyenlerin yeni pozisyon açmak için geri çekilmeleri kullanmaları daha doğru olabilir, nitekim fiyatlar ilerledi. Ayrıca geri çekilmelerde hisse endexlerini alış tarafından trade etmek faydalı olabilir.

DOĞAL GAZ stokları beklenenden yüksek geldi. Veriyle birlikte doğal gazı satan piyasa, orta vadeli alış pozisyonu taşıyanlar için pozisyon ekleme, yeni alış yapmak  isteyenler için ise fırsat verdi. Dün gördüğü en düşük seviye olan 4,064 ten yukarı çekilen fiyatlar şu anda 4,152. Amerikan seansına doğru piyasa hareketlendiğinde aşağılardan put opsiyonu satarak portföylere getiri elde edilebilir. Vadeli kontratlarla alış yapmak isteyenler için de uygun seviyeler olduğunu konuşabiliriz.

ALTIN  için al önerim devam ediyor. geri çekilmelerde alış denenebilir. 4 gün üst üste sert yükselen altın fiyatlarında gün içi gerilemeler görülebilir, bu nedenle alış yaparken potansiyel gerilemeleri göz önünde tutmak gerekir. GÜMÜŞ dünkü hareketiyle beraber satış denenebilecek seviyelere geldi. 36,80 in üzerinde stoplamak kaydıyla gümüşte satış yapılabileceğini sanıyorum.

EURUSD  ikilisinde hedefin daha da aşağıda olduğunu ama o fiyatlardan satmanın riskli olabilecğini yazmıştım dün. Şüphelerim haklı çıktı ve dün fiyatlar 1,4220 li sevieylerden 1,4350 li seviyelere kadar tırmandı. Haftanın son gününde karışık seyir izleyeceğini düşündüğüm bu paritede gün içi doğabilecek fırsatlar hariç, şimdilik bir önerim yok. GBPUSD  ikilisinde satışların tükenmeye başladığına dair sinyaller görüyorum. Hemen bu gün, ve mevcut fiyatlardan değil, ama yakın zamanda GBP de alışlar görebileceğimizi sanıyorum. Arzu edenler, bir süre taşımak üzere 1,5850 bölgesinde stoplamak üzere alış pozisyonu açabilirler. AUDUSD  paritesi euro ve gbp nin usd ye karşı değer kaybetmesine rağmen neredeyse hiç aşağı gelmedi. Bu da, bu para biriminin güçlülüğünü gösteriyor. Eğer diğer iki majör para birimi usd ye karşı değer kazanmaya devam ederse aud de alıcı olmakta fayda var. CHF de usd ye karşı gevşemenin devam etmesini bekliyorum. Fundamentallerde bu para birimini etkileyecek herhangi bir değişiklik olduğuna dair bir durum olduğunu sanmıyorum, bu nedenle şimdilik usd nin güçlenmesi sınırlı kalabilir.

PAMUK fiyatları dün bahsi geçen 200 günlük exp hareketli ortalamadan tepki yaparak %2 lik bir yükseliş yaptı. Grafiklere göre Bu hareket devam edebilir.

ŞEKER beklenmedik bir hareketle nerdeyse 30 seviyesine kadar yükseldi. Piyasayla inatlaşmak çok doğru bir hareket olmayacaktır. Satış öncelikli olarak izlediğim bu enstrümanı bir süre nötr olarak izliyorum. Bu tür sert hareketlerden korunmak için önerdiğim opsiyon pozisyonlarında margin call riski olmayacağı için geri çekilmeyi daha rahat beklemek mümkün.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder