27 Temmuz 2011 Çarşamba

280711 - vadeli kontratlar

PETROL de görüntü, dün gelen stok verilerinin ardından görülen satışlarla ile değişmiş olabilir. nitekim 100,50 direncini bir kaç kez denedikten sonra dün beklentiden yüksek gelen stok verileri satışlara neden oldu ve fiyatlar bazı önemli hareketli ortalamaların altına sarkarak kapanış yaptı. Bu sabah  tepki alımları ile 98 li seviyelere yükselen petrolde kısa vade amaçlı satıcılı olunabilir. 100,50 nin üzerindeki kapanış stoplamak için sebep olacaktır. Aşağı tarafta ise bandın alt limiti olan $95 a kadar marj bulunuyor.

S&P500 endexi dünü son derece ciddi bir satış yaparak %2 den fazla eksiyle kapadı. Satışlar daha önce de sık sık bahsettiğim 1,300 desteğine kadar gelip durdu. Bundan sonrası için bu desteğin tutup tutmayacağına bakmak gerekiyor.

Bu gün DOĞAL GAZ  stokları verisi gelecek. Beklentiden yüksek gelen stoklar fiyatları aşağı basarak bizim için alış fırsatı olacaktır. Veri öncesinde pozisyon almadan beklemekte fayda var. orta vadede doğal gaz için değişen bir fundamental yok; talebe göre hala çok fazla doğal gaz var ve bu durum fiyatların ucuz kalmasına neden olacak. Ancak yine de  son aylarda oluşan 5,000-4,000 trade bandı içinde para kazanma fırsatı olacaktır.

Aşırı değerlendiği düşünülen ALTINın satış görmesi için hala gerek ve yeterli şartlar yok. Bir olasılık ABD nin borç tavanı konusu açıklığa kavuştuğunda 1,550 bölgesine veya biraz daha aşağısına sarkmalar olacaktır. Ama o zamana kadar sadece teknik indikatörlere bakarak gün içi trade yapılaması daha mantıklı olacaktır. GÜMÜŞ de altını takip ederek $40 ın üzerine atmıştı, son 2 gündür yatay satıcılı görünüyor. Normal şartlarda bu davranış satış öncesi hareketleri düşündürür, ama kıymetli madenler son dönemde risk korunma aracı olduğu için ve bu zamanlarda dünyanın neresine bakarsanız bakın siyasi ve ekonomik risklerin kırmızı alarm seviyesine yükseldiğini görebilirsiniz. Bu durumda risk korunma araçlarının satış görmesini çok da beklememek gerekir. Gelse bile yukarıda bahsettiğim kadar olacağını sanıyorum.

EUROda 1,46 bölgesinden satış önermiştim, ama oraya gelmeden satışlar başladı. Bu satışların alışla karşılanabileceğini yazmıştım. ecu1 kontratında 1,4260 bölgesi alış yapmak için uygun bir yer olabilir. Egzotik paritelerden YENİ ZELLANDA DOLARInda bir satış fırsatı doğuyor olabilir. Henüz teknik göstergeler satışı teyit etmeselerde ilk işaretler belirginleşmeye başladı. Risk alabilecek olanlar son 1 ayda %10 değerlenen bir para birimini satmayı düşünebilirler. Majör pariteler tarafında son olarak, gerileyen petrol fiyatları ile zayıflamaya başlayan KANADA DOLARI nda da satış denenebilir. petrol ve cad arasındaki korelasyonun %99,97 olarak hesaplandığını göz önüne alırsak petrol için gereken $8,434 teminat yerine CAD için $2,160 teminat kullanarak aynı yönde trade edilebilir. Tabi ki bunlar aynı varlıklar değildir, Kanada’nın bir ekonomik verisi paritede, petrolde olmayan bir harekete neden olabilir; bu olasılığı da unutmamak gerekir.

PAMUK fiyatlarında kayda değer bir yükseliş var. Bunun arkasındaki etkenin üretim bölgelerindeki aşırı sıcaklar nedeniyle arz sorunu olabileceği konuşuluyor. 93 cent  bölgesinden yükselen fiyatların şu anda 1,03 usd bölgesinde olduğunu görüyoruz. Sıcak havaların devam etmesi halinde fiyatların kısa zamanda 1,15 bölgesine tırmanması beklenebilir. Önerimle aşağılardan satılan put opsiyonlarında ciddi anlamda erime oldu. bu hafta bitmeden, hafta başında satılan opsiyonları kapatarak karları realize etmeyi düşünebiliriz.

ŞEKER tekrar yukarı atak yapmazsa 31 li seviyelerden 28 lere kadar gerileme yapabilir. Bu gün açılışta 32 stoplu olmak üzere vadeli kontratlarda az miktarda satış denenebilir. Her zaman olduğu gibi margin problemi ile karşılaşmamak için opsiyonlarla çeşitli yapılar denenebilir. detaylar için bana dönebilirsiniz.

KAHVE 240 desteğini çalıştıracak gibi görünüyor. Temel verilerinde bir değişkenlik yok, bu nedenle teknik indikatörler ışığında az miktarda alış denemeleri yapılabilir.

TAHIL KOMPLEKSİ elemanlarından buğday, beklediğimiz üzere alış tarafında en istekli olanı. Soya da kısa süreli satış, buğdayda orta vadeli alış pozisyonları önerilebilir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder