6 Temmuz 2011 Çarşamba

060711 - vadeli kontratlar

Beklenemedik bir şekilde kıymetli madenler, bakır ve petrol dün sert alışlarla yükseldi. para birimlerinde usd ye karşı yatay seyir görülürken emtia tarafında bu tür alışlar şaşırtıcı oldu.

Gün içi amaçlı önerdiğim PETROL satışları stoplanmış olmalı. 95,50 bölgesindeki direnç dün kırıldı. Bundan sonra fiyatlar yukarıda $100 ve $103 bölgesini hedefliyor olabilir. Bu seviyelere yaklaşıldıkça call opsiyonu satmayı düşünebiliriz. Diğer yandan gün içi traderlar bu gün alış tarafından trade edebilirler.

S&P500 endexinde önerdiğim satış da ne yazık ki para kazandırmadı. Ama satış pozisyonlarını stoplamak için henüz erken. Ancak eğer bu gün 1345 in üzerinde kapanış yapması halinde satış pozisyonları stoplanabilir.

DOĞAL GAZ dar bant hareketi yaparak opsiyon satıcılarının işine gelecek şekilde primlerin erimesine olanak sağlıyor. Bu gün için yönsel bir önerim olmayacak, ama kısa-orta vade için fiyatların yukarı gideceğini düşünmeye devam ediyorum. Daha önce de önerdiğim üzere gerilemelerde put opsiyonu satılabilir, ve/veya yukarılardan, ucuza call opsiyonu alınabilir.

ALTIN için portföylere azar azar alış tarafından pozisyon önerisi vermiştim. Bu öneriyi verirken fiyatların bu kadar çabuk, bu kadar büyük bir hareket yapabileceğini düşünmemiştim doğrusu. Ancak dünkü önerilere uygun olarak alınan pozisyonların hepsi, altın yukarı gittiği için kardalar. bu pozisyonların taşınması gerektiğini düşünüyorum. yeni pozisyon için bir önerim yok, bir süre izlemekte fayda var. Alternatif olarak, altının yükselmeye devam edeceğini düşünenler için call spread adı verilen, örneğin 1520 den call alıp 1540 tan call satarak aradaki $2,000 dolarlık hareketi hedefleyen ve bunun için cari fiyatlara göre $900 max zararı göze alan strateji uygulanabilir. Bu bir öneri değildir, sadece call spread yapısını tanımlamak için verilmiş bir örnektir. GÜMÜŞ dün yağtığı çıkışla satış bölgelerine yaklaşıyor olabilir. Henüz satış önermek için erken olabilir, ama gün içi fırsatlar çıkabilir.

EURUSD paritesinde satış tarafından trade edilmesini daha doğru buluyorum. Avrupa ülkelerinin notlarının junk a çekilmesi gibi haberler geldikçe euro nun yukarı kısmı sınırlı kalabilir. Ayrıca dün gönderdiğim grafikte görülen diagonal kırılana kadar satış baskısı altında kalabilir. Dün İngiltere’den gelen veriler STERLİN e moral vererek sert yukarı gitmesini sağladı ama amerikan seansının sonlarına doğru bu parite de usd ye karşı değer kaybetti. Satış tarafından trade etmek daha doğru olabilir.

Aralık vadeli PAMUK kontratlarında fyatlar önemli bir desteğe oturmuş durumda. Bu desteğin kırılıp kırılmaması önümüzdeki 2 haftalık süreç için trade in yönünü belirlemek açısından önemli. Şimdilik bir önerim yok, ama yakından izlemeye devam ediyorum.

ŞEKER  satış tarafından trade edenleri ürkütmeye devam ediyor. dün de bahsettiğim gibi, fundamentaller satış dese de eğer fiyatlar gidiyorsa satmak yanlış olur. Biraz daha sabır, bu noktada işimizi kolaylaştırabilir. Bir seviyeden satış geleceğini düşünüyorum, ama zamanlama ve seviye konusunda belrigin bir anlayışım yok. Aynı fikirde olup pozisyon almak isteyenlere put spread almalarını önerebilirim. Detaylar için bana dönebilirsiniz.

KAHVE  de beklenmedik rally yapanlardan birisi. Tam da satmak istediğim seviyelere geldi. bu gün yerel saatle 10:30 da açılacak olan piyasanın ardından satış yapmak için takip edilebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder