26 Temmuz 2011 Salı

270711 - vadeli kontratlar

PETROL fiyatları dün alış için önerdiğim seviyelerin de altına gelerek alış için imkan verdi. 98,80 bölgesinden önerdiğim alışları aslında 97,80 e kadar alış şansı oldu. Aşağılardan petrol alabilenler amerikan seansının ortalarına doğru 100,60 lara kadar tırmanan petrolde kar realizasyonu bile yapma fırsatı buldular. Fiyatların 100,50 direncini kırmak için kaybettiği vaktin aşağı gelme olasılığını arttırdığını düşünüyorum. Teknik indikatörlerin henüz sat vermedi, beklentim kısa zamanda 100 – 105 bandına geçilmesi. Bahsettiğim gibi, eğer kısa zamanda fiyatlar 105 e doğru hareket etmezse önce 96 lı seviyelere gerilem olasılığı artar. Gün içi tradelerde dünden farklı bir şey yok, yine 98,50 alış; 101,50 satış bölgesi olarak belirlenebilir.

S&P500 endexi dün yaptığı satıcılı kapanış ile alışta olan indikatörleri biraz bozdu. Bu günlerde, özellikle ABD den gelecek haberlere kadar yatay seyirde olabilir. piyasa ABD nin default etmesini beklemiyor, ancak bu noktada hangi şartlarla borç tavanı yükseltilecek veya nasıl bir alternatif çözüm üretielecek, ona bakmak gerekli. O zamana kadar hisse endexlerinde yatay seyir hakim olabilir.

DOĞAL GAZ için de dünden farklı bir durum yok, 4,200 bölgesine çekilmelerde alış için çeşitli pozisyonlar denenebilir.

ALTIN risk algısından kaynaklı olarak yükselmeye devam ediyor. Teknik indikatörler halen alışta, ancak şişmiş durumdalar. Yine de borç tavanı konusunda olumlu bir gelişme olana kadar fiyatların geri gelmesini beklememek gerekir.

EURUSD paritesi dün sabah asya seansında yaptığı sert çıkışın ardından hala gerileme eğiliminde değil. Bu paritede şimdilik gerilemelerin alış fırsatı olarak değerlendirilmesi gerekir. Dün bahsettiğim gibi 1,4600 bölgesi gün içi satış denemeleri için uygun olabilir. Ama kısa vadeli trendin yukarı olduğunu unutmamak gerekir. STERLİN de aynı şekilde, 1,6500 bölgesinden satış denenebilir.

PAMUK  dün önerilen opsiyon satışı için iyi fırsat verdi. Put opsiyonlarını dün satanlar fiyatın yukarı gitmesi ile erimeye başlayan put primleriyle kara geçmiş olmalılar. Pamuktaki hareket oldukça güzel bir yükseliş grafiği oluşturmaya başlıyor. Vadeli kontratlarla trade edenler teknik sebeplerle alış deneyebilirler. Ancak fundamental olarak destekleyerek alış yapılabilirse daha doğru bir trade olacaktır. Bilgi edinebilirsem gün içinde veya yarınki yazımda bu konuda destekte bulunacağım.

ŞEKER yukarı gitmek konusunda kararsızlık gösteriyor. Benzer şekilde aşağı gelmek de istemiyor. Hala karar veremedi. Bu enstrümanda mevcut fiyatların %30-50 yukarısından çeşitli vadelerde call opsiyonu satarak prim toplama yoluna gidilebilir.

KAHVE dün yukarı hareket deneyerek 240 ın altına gitmek istemediğini belirtti. Bu varlıkta 237 stop olmak üzere açılışta alış denenebilir.

TAHIL KOMPLEKSİ nde  yatay seyir devam ediyor. aşağı gitmekte dirensede bu üçlünün indikatörleri, özellikle geçtiğimiz hafta gelen satışlarla kısa vade için yorgunluk göstermeye başladı. Böyle durumlarda çok derinleşmeyen satışlar gelmesi beklenebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder