13 Temmuz 2011 Çarşamba

140711 - vadli kontratlar

Ekonomik verilerin çok hızlı aktığı ve piyasanın seyrini 1 günde 180 derece değiştirdiği zamanlar yaşıyoruz. Bu tür hareketler riski yüksek, ama kar potansiyeli de bir o kadar yüksek fırsatlar verebilir. Piyasa şartları çok çabuk değiştiği için özellikle vadeli kontratlarla işlem yapanların çok çabuk hareket etmeleri gerekir.

Dün bekleneni verenlerden bir tanesi PETROL oldu. En yüksek 99,21 seviyesine kadar yükselen fiyatlar günü 98,05 ten kapadı. Bu sabah ise aynı seviyelerde seyir halinde. Bu gün için petrolde yatay hareket bekliyorum. Gün içi trade yapmak isteyenler 99,50 bölgesinden satış, 96,80 ve 95 bölgelerinden alış deneyebilirler.

S&P500 endex vadelileri dün 1327 nin üstünü denedi ama tutunamayarak geri geldi ve günü hafif artılı kapattı. Bu sabah asya seansında ise geri gelerek bir önceki gün yapılan alışları stoplamadan, ama yeni almak isteyenlere fırsat verdi. 1290 stop olacak şekilde S&P500 endexinde uzun pozisyon taşınabilir.

DOĞAL GAZ dün de yükselmeye devam etti. Bu gün yerel saatle 17:30 da haftalık gaz stokları gelecek. Beklentiden farklı gelebilecek stok verisi piyasada hareketliliğe sebep olabilir. aşağılardan mini kontratlarla pozisyon biriktirenlerin gün içinde yukarı ataklarda pozisyonlarda hafiflemelerini öneririm. Eğer stoklar az gelir ve fiyatlar yukarı fırlarsa pozisyonları kapatmak için beklemeyi tercih etmeli.

EURUSD paritesi dünkü beklentimi kısmen boşa çıkardı; nispeten yatay olmasını beklerdim. Bu gün için fiyatların baskı altına kalabileceğini bekliyorum. Eğer 1,43 bölgesine yaklaşırsa satış denemeleri yapılabilir. Nitekim bazı indikatörler alış bölgesindeler. GBPUSD  ikilisi bu sabah asya seansında 1,6194 yaparak 1,6215 teki dirence yaklaşıp 1,6128 e geriledi. Paritelerde bu sabah zayıflık göze çarpıyor. Gün içi yukarı ataklarda satıcılı olmakta fayda var, direnç olarak bahsedilen seviyelerden kısa vadeli satışlar başlatılabilir. AUDUSD paritesi de son zamanlarda oluşturuduğu, spot fiyatlara göre, 1,0795 direncini kırmakta zorlanıyor. Bu fiyatın üzerinde olmak kaydıyla stop koyarak yukarı denemeleri satmak karlı sonuçlar verebilir. JPY dün biraz daha güçlenerek Japonya Merkez Bankasının (BoJ) daha önce piyasaya müdahale ederek usd yi güçlendirdiği seviyelere geriledi ve bu sabah da paritede aşırı volatilite oldu. Henüz ilan edilen bir durhaber yok, ama BoJ un müdahale ettiği söylentisi geziyor. Bu durum paritenin usd lehine hareket etmesine neden olabilir.

ŞEKER dün yine alışlara ara verdi, ama herhangi bir şekilde geri dönüş işareti yok. Belrisizlik devam ettiği için yeni bir önerim yok.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder