14 Temmuz 2011 Perşembe

150711 - vadeli kontratlar

100 günlük exp hareketli ortalama PETROL fiyatları üzerinde etkili olarak fiyatlar %2,5 luk bir hareketle tekrar 95 li seviyelere gönderdi. Bir süre için bant hareketine girmiş olabilir. Son dönemde daha çok eurusd paritesine göre hareket ettiğini düşünürsek, euro daki belirsizlik nedeniyle bir süre daha yatay bantta hareket edebilir. Bu da opsiyon satıcıları için, primleri eritmek adına iyi bir fırsat olacaktır. Fiyatların $90 destek bölgesine veya $100 direnç bölgesine gelmesi opsiyonlarla harekete geçmek için uygun seviyeler olabilir.

S&P500 endexi için henüz düşüncelerimde bir değişiklik yok, 1290 bölgesi alış için uygun seviye olabilir. Az bir olasılık olsa dahi, endexin 1290 ı kırması halinde 1270/50 destek koridoru devreye girecektir. Bu gerçekleşirse alış için fırsat olarak değerlendirilebilir.

DOĞAL GAZ da boğalar dün bir zafer elde etti dersek yanlış olmaz. Stok verilerinin beklenenden fazla gelmesine rağmen önce piyasayı aşağı basıp gün sonunda veri öncesine topladılar, ve bu gün fiyatlar hafif artıda. Bu piyasa davranışı oldukça güçlü bir boğa psikolojisinin olduğunu gösteriyor. Dün, daha önce alınan pozisyonlarda hafiflemeyi önermiştim. Veriden önce pozisyonlarını kapatanlar için veriyle gelen derin satışlar, karlı kapanan pozisyonları yerine koymak için mükemmel bir fırsat oldu. Hatta yeni almak isteyenler için bile fırsat oluştu. Son bir kaç gündür bahsettiğim gibi, hareketli ortalama dirençlerine tekrar gelindi. Bu seviyeleri muhtemelen kırarak 4,800 veya üstünü deneyecek. Ama yine de 4,500 bölgesinde pozisyonların bir kısmını boşaltarak karlarda kısmi realizasyon öneririm.

ALTIN fiyatları 9 günlük fire vermeden yaptığı rally de ilk defa bu gün kayda değer bir kırmızı grafik yazdırıyor. Bu durum değişme potansiyelini teorik olarak taşımakla birlikte, bu günü kırmızı kapama olasılığı yüksek. Kısa vadeli trade edecek olanlar yukarı ataklarda satış denemeleri yapabilirler.

Paritelerden EURUSD ikilisi dün yukarı ataklar denedi ama tutunamayarak geri geldi. Haftanın son gününde ne yapacağı hakkında konuşurken sadece basit bir tahminden öte gidemeyeceğim. Bazı indikatörlerim alış yönündeler. Trade önerisi değil ama bu gün fiyatların tekrar 1,43 e doğru hareket edebileceğini bekliyorum. Önerildiği üzere eurusd de ve GBPUSD de yukarı atakları dün satanlar bu gün paradalar. Bu gün gbp nin 1,6200 bölgesini test etmesi beklenebilir. Gün içi traderlar bu seviyelerden satış yapmayı düşünebilirler. AUDUSD  paritesi biraz güç kaybetmeye başlıyor. Bu paritede de spot 1,0800 bölgesinden satış denemeleri yapılabilir. JPY yakasında güçlenen yenin de biraz hız kestiği göze çarpıyor. indikatörlerin bir kısmı yen satış, dolar alışa dönüyor. Bir süre taşımaya gücü olan hesaplarda bu tür bir pozisyon alınabilir. Benzeri bir hareket CHF de de olabilir, ancak daha önce de bahsedildiği üzere bu para birimi piyasalardaki risk algısı arttığında sert hareketlerle değerleniyor.

PAMUK  fiyatları $1 seviyesine kadar geriledi ve benim ilk hedef olarak belirlediğim değeri buldu. Bu fiyatların altına ilerlemeden önce teknik olarak yukarı ataklar yapması mümkün. Bu anlamda, eğer gün içi satış denemeleri gelirse kısa vadeli olarak alış pozisyonları denenebilir. Tepkiye oynamak oldukça riskli bir trade şeklidir, bu tür pozisyonlara girmek istemeyenler yukarı hareketin tamamlandığını düşündüğümüz seviyelerden tredn yönünde, satışa katılmayı düşünebilirler.

ŞEKER bir önceki gün ve dün oluşturuduğu grafikler harika bir satış formasyonu tetikledi. Bu gün yukarı denemeler yaparsa satışla karşılamak iyi bir fikir olabilir. Ancak bu öneriyi uygulamak isteyenleri uyarmalıyım ki, şeker trendleri oldukça israrcı olurlar. Eğer bu da yalancı bir dönüş ise ya uzun süre pozisyonu taşımak veya stoplamak zorunda kalınabilir. Stoplarla veya margin calla larla uğraşmak istemeyenler için daha önceleri verdiğim opsiyon stratejileri önerileri değerlendirilebilir.

BUĞDAY fiyatlarında 2 gündür yukarı giderken zorlanma gözlemleniyor. Eldeki uzun pozisyonların en azından yarısını kapatıp, geri çekilmelerde tekrar yerine koymak için bir fırsat olabilir. Üçlünün diğer elemanlarında da aynı durum söz konusu, açığa satmak değil ama varsa uzun pozisyonlarda hafiflemekte fayda olabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder