7 Ağustos 2011 Pazar

080811 - vadeli kontratlar

Cuma akşamı ABD nin notunun düşürülmesi ile ilgili haberleri herkes duyduğu için o konuda detaylara girmiyorum. Ancak sonuçları son derece büyük hareketler oldu. PETROL fiyatları Cuma sabahı 83 doların hemen altına kadar sarkarak o gün alış yapanlara $5 kadar kar marjı verdi ki bu da kontrat başına $5000 kar demektir. Ama kapanışın ardından gelen not düşürümü petrol fiyatlarına da etki ederek tekrar 83 lü seviyelere kadar gerilemeye neden oldu. Bundan sonraki saatlerde ve günlerde piyasanın yön bulması için avrupa ve amerika dan gelecek haber akışını çok iyi izlemek gerekir. Şimdiden bir trade planı belirlemek gerekirse petrol fiyatlarının $80 a sarkması ile alış yönünden vadeli kontratlarla veya opsiyonlarla pozisyon açılabilir. Ancak piyasadaki yüksek volatilitenin bir süre daha devam etmesini bekliyorum. Piyasanın olan biteni sindirmesi için biraz zamana ihtiyaç olabilir.

S&P500 endexi vadeli kontratları bu sabah itibarı ile %2,5 tan fazla ekside. Piyasanın tekrar yön bulabilmesi için öncelikle yarın FED den gelecek açıklamalar son derece önemli olacaktır. İzleyip görmek şu anda yapılacak en iyi iş olabilir. CAHS IS KING dönemine girdik tekrar, bir süre nakitte kalmak da iyi yatırımlardan birisidir.

DOĞAL GAZ  fiyatları yeni düşük yaptı. Daha önce call spread alanların yukarıdan sattıkları opsiyonu minimal bir fiyattan geri alarak potansiyel bir yukarı harekette kar sınırını ortadan kaldırmış olabilirsiniz ve hala yukarı bakan bir pozisyonu son derece ucuza elde etmiş olursunuz.

Kıymetli madenlerde yanıldığım apaçık ortada, neyseki düşüş başladı diyerek yukarıdan call opsiyonları satmayı düşünmemiştim. Nitekim en ufak bir olumsuz gelişmede bile ALTIN yukarı doğru sıçrama yapıyor. Bu sabah da amerika nın downgrade edilmesinin ardından %4 e yakın yukarıda. GÜMÜŞ de aynı şekilde, tekrar $40 ın üzerinde. Oysa Cuma günü kapanışta $38 ın altındaydı. Bu tür risk teşkil eden haberler devam ettiği sürece kıymetli madenlerde satış beklemeye gerek yok. Gün içinde gelcek satışlar sadece ufak düzeltmeler şeklinde olabilir.

EURUSD paritesi de son haberlerle yükselenler arasında. Ancak Nisan dan beri eurusd paritesinin düşük tepeler yaparak aşağı kayıyor olması bu paritedeki yukarı hareketin 1,4450 ile sınırlı olabileceğini düşündürtüyor. Bu seviyenin üzerindeki bir kapanış görüşümü tekrar gözden geçirmeme neden olacak. GBP ise asya seansında dolara karşı, 1,6500 direncine kadar tırmandı ve dirençten geri geldi. bu paritenin de 1,6550 nin üzerinde kapanış yapması düşüncemi sattan ala çevirebilir.

PAMUK gelişen olaylardan habersiz kendi yolunda ilerlemeye devam ediyor. fundamentallerle ilgili bir değişiklik gözüme çarpmadı, teknik görünüm tekrar sata döndü. Risk almak isteyenler satış tarafından pozisyon alabilirler.

ŞEKER fiyatlarındaki gerileme devam ediyor. 27-28 aralığında destek bulmuş olabilir, yeni satış yapmak için acele etmemek gerekir.

TAHIL KOMPLEKSİndeki satışlar mevcut seviyelerde son bulmuş olabilir. Şu anda 1321 den geçen SOYA nın 1300 lere kayması halinde alış denemeleri yapılabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder