3 Ağustos 2011 Çarşamba

040811 - vadeli kontratlar

Dünü de satıcılı geçiren PETROL bu sabah asya seansında yine satıcılı. Teknik indikatörler satış bölgesinde kalmaya devam ediyor. Bazı indikatörler ise aşırı alım bölgesine girmeye başladılar. $90 daki desteğin tutacağının garantisi olmamakla birlikte bu gün az sayıda call spread alarak yukarı yönlü pozisyonlar oluşturmakta fayda var. önümüzdeki haftalarda fiyatların kuzeye yönlenmesi ile bu günlerde alınan spreadler karlı kapatılabilir. Bu şekilde margin problemleri ile uğraşmak zorunda kalınmaz ve potansiyel maximum zarar da önceden bilinebilir. Spread stratejileri için bana dönebilirsiniz. Nispeten büyük ve belirli miktarlardaki zararları taşıyabilecek portföyler için vadeli kontratlarda, fiyatlar aşağı geldikçe alış pozisyonları alınması önerilebilir. Dileyenler biriktirme (accumulation) adı verilen bu yöntemi mini kontratlarla da uygulayabilir. Bu durumda kar/zarar/margin kullanımı büyük kontratın yarısı olacaktır.

Dün Beyaz Saray sözcüsünün piyasalarda ikinci dip olasılığını görmediklerini ifade etmesi ile aşırı satışta olan endexler kısa zamanda toparlayarak artıya geçti ve grafiklerde bir dönüş sinyali oluşturdu. Yukarı hareketler çok güçlü ve uzun ömürlü olmayabilir, bunu gelecek olan söylemler ve ekonomik veriler açıklığa kavuşturacaktır. Burada sıklıkla yazdığım üzere aşağılardan put opsiyonu satarak portföylere gelir toplama düşüncesi bu noktada iyi çalıştı. Dünkü hareketle oluşan geçici destekle birlikte mini rally nin fiyatları 1300 bölgesine yaklaştıracağını sanıyorum. Vadeli kontratlarla pozisyona girmek için henüz riskler yeterince tanımlı değil, ama opsiyonlarla alınabilecek pozisyonlar orta vadede karlı olabilir. Detaylar için bana dönebilrisiniz.

DOĞAL GAZ  destek seviyelerinden yukarı dönmeye başladı. Pozisyon almak isteyenler için hala uygun seviyelerde. Daha önce pozisyon alanlar ise ekleme yapabilirler.

ALTIN yeşil grafikler yazdırmaya devam ederek aralık 2011 vadede 1665 geldi. orta- uzun vadede güçlülüğü devam edebilecek olmasına rağmen majör merkez bankalarının piyasaya adım atmaları ve müdahale etmeleri ile bu günlerde satış görebilir. Satışların 1600 ün altına devam edeceğini sanmıyorum, böyle bir durum olması için bazı fundamental değişiklikler olması gerekir. Böyle bir hareketi yakalayabilmek için vadeli kontratlarda 1690 stoplu satış pozisyonları denenebilir. Dileyenler için put spreadleri de dizyan edilebilir. Detaylar işin beni arayabilrisiniz.

Majör paritelerden EURUSD  ikilisi son 1 aydır oluşturduğu üçgensel bölgenin limitlerinden geri geliyor. Bu üçgen hafta sonuna kadar kırılmayabilir. Fundamental verilerin son derece karışık olması eurusd paritesi için bir öngörüde bulunmayı imkansızlaştırıyor. Ancak gün içinde indikatörlere bakarak bir çok trade imkanı veriyor. Dileyenler iletişimde kalarak bilgi alabilirler. STRELİN geçtiğimiz haftadan bu yana, 1,6500 bölgesi olarak verdiğim hedefin hemen altından, 1,6470 seviyesinden geriledi. geçtiğimiz hafta 1,6500 bölgesinden satış yapılabileceğini yazmıştım. Gün içi traderlar şu anda 1,6347 ten geçen paritede 1,6280 bölgesine kadar gerilemelerde alış yapabilirler. Satmak için ise 1,6410 bölgesi uygun olabilir. Paritelerde satışların çoğunluğu asya seansında olduğu için AUDUSD  paritesinde sadece gün içi aşırı satışın tepkisinde pozisyon almak kalıyor bize. Bu mantıkla, şu anda 1,0605 te olan paritenin gün içinde 1,0570 bölgesine sarkması ile gün içi amaçlı alış pozisyonları denenebilir. Ancak ana yön aşağısı. Dolara karşı rekorlar kıran İSVİÇRE FRANGI 2 gündür satışa geçti. Bu harekette dün gelen merkez bankalarının müdahale edeceği söylemleri ve bu sefer BoJ un piyasaya müdahale etmesi etkili oldu. Şu anda 128,84 ten geçen chfusd paritesinin ilk etapta 126,97 ye, ardından da 125,20 deki hareketli ortalamalara kadar kayabileceğini düşünüyorum.

PAMUK fiyatları beklentilere paralel olarak 103,50 bölgesinde stall a girdi. Buradan nereye gideceğine karar vermeye çalışıyor. Dün de yazdığım üzere gideceği yönü belirlemek için bir kaç güne ihtiyaç olabilir. Geçtiğimiz haftalarda alınan uzun pozisyonlar kapatıldı, yeni pozisyon açmak için izliyorum.

28,00 seviyesinde kısa pozisyonların bir kısmını kapatarak bizi uzun süre bekleten ŞEKER den alacağımızın bir kısmını aldık. dün 28 kritik seviyesinin altında kapanış yapılması fiyatların aşağı gelme olasılığını arttırdı. Bir sonraki teknik destek 26 da bulunuyor. Geriye kalan son pozisyonların 26 bölgesinde kapatılmasını önerebilirim.

KAHVE de stopları yukarı çekerek fiyatı takip etme şeklindeki önerimiz en son dün gün içi geri gelmeyle stoplandı ve karlı bir şekilde kahve pozisyonlarımızı kapattık. fiyatın 240 ın üstünde kalması halinde kahve fiyatları yukarı gitme olasılığı artar.

TAHIL KOMPLEKSİ elemanlarında Salı günü gördüğümüz yukarı sıçrama hariç yön aşağı görünüyor. Özellikle soya da 1363 seviyesinde olan fiyatların önümzüdeki haftalarda 1300 desteğine kadar kayma olasılığı teknik görünüm itibarı ile yüksek görünüyor. Ancak tahıl fiyatlarından son derece etkili 2 rapordan birisi olan WASDE stok raporu 11 ağustosta gelecek. Bu raporda verilecek bilgiler fiyatlar üzerinde çok etkili olabilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder