17 Ağustos 2011 Çarşamba

170811 - vadeli kontratlar

PETROL fiyatlarının amerikan hisse endexleri ile olan yüksek korelasyonu sürüyor. Daha yukarı gitmek istemesine rağmen olumlu haber eksikliği nedeniyle yükselişte yakıtı tükenmeye başlayan endexler nedeniyle petrolde de 3 gündür $88 bariyeri etkin bir şekilde piyasayı baskı altında tutuyor. Dün $85 bölgesine gelebileceğini yazmıştım, sadece 85,62 seviyesine sarkarak bu sabah tekrar $87 ın üstünde yer buldu. $88 ın üzerinde günlük kapanış yapmadığı sürece bu günlerde satış tarafının baskın olabileceğini düşünüyorum. Diğer yandan bu akşam yerel saatle 17:30 da gelecek olan petrol stokları fiyatlar üzerinde etkili olacaktır.

Hisse senedi endexleri tarafında ise Fitch in amerika nın notunu 3A olarak teyit etmesi piyasalara destek verdi. 1200 direncinin üzerinde kapanış yapmadığı sürece bir kaç gün burada dalgalı seyir izleyebiliriz. Piyasanın riskleri sert fiyatladığını düşünürsek alıcılı olmaktan şimdilik çekinmek doğru olabilir.

DOĞAL GAZ  tarafında boğalar henüz piyasa gelmediler. Meydanı boş bulan ayılar da dün %2 den fazla satış yaptılar. Yeni pozisyon almak için biraz bekleyip dönüşlerin teyidini görmek daha doğru olabilir. Diğer yandan, kış talebinin başlamasına yalar varken, bu zamanı kazanca dönüştürmek amacıyla 3,80in altında opsiyon satarak portföylere gelir elde edilirken alış yapmak için pozisyon alınmış olur. Burada başa çıkılması gerekebilecek önemli risk, piyasa koşullarına göre teminata alınması gereken tutarların aşırı artmaması. Yeterli büyüklüklerdeki portföyler için uygun olabilecek bir öneridir.

EURO toplantıdan çıkan haberlerden olumlu veya olumsuz bir sinyal alamadı. Ancak liderlerin euro yu destekleyeceklerini tekrar ifade ettiklerini unutmamak gerekir. Tabi bu konuşmalarda kastedilen destek aslında para birimine değil, euro bölgesine idi. Ancak sözü euro dan geçirdiklerini düşünüyorum. Mesaj aslında “euro birliğinin yıkılacağına inananlar ayaklarını denk alsınlar” şeklinde. Yine de şimdilik euro ayıların elini biraz sıkıştırabilir. Teknik olarak düşük tepeler günlük grafiklerde göze çarpıyor, 1,4500 in üzerinde kapanış yapana kadar satış baskısı hissedilebilir. Aşağıda düşük tepeleri görmek mümkün.
KANADA DOLARI, AVUSTRALYA DOLARI, YENİ ZELLANDA DOLARI ve STERLİN de direnç noktalarına kadar gelindi. Bu seviyelerin üzerine atılması halinde alış tarafından pozisyon alınabilir.

PAMUK dün ve bu sabah son derece dar bir bantta yatay hareket etti. yön belirlemeye çalışıyor. geri çekilmelerde alış denemeleri yapılabilir. Dün bahsettiğim üzere 100 bölgesi alış için uygun olabilir.

KAHVE deki don etkisi fiyatlar üzerindeki etkisini hala sürdürüyor. Daha önce de paylaştığım aşağıdaki grafiğe göre fiyatların beyaz ile gösterilen ok yönünde hareket etmesi beklenebilir. Gün içindeki geri çekilmelerde alış yapmak için takip edilebilir.

TAHIL KOMPLEKSİNDE alıcılı taraftan trade edilmesini şimdilik daha doğru buluyorum. Ancak SOYA da geçici olarak satıcılı günler görebiliriz, çünkü kısa dönem direncine gelindi ve yukarı gitmekte zorlanıyor.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder