3 Ağustos 2011 Çarşamba

030811 - vadeli kontratlar

PETROL $90 bölgesindeki desteğini test etmek istediğini gösterdi. Özellikle usd nin güçlenmesi ile petroldeki satışların 90 a kadar devamı gelecektir. Bu gün için yukarı çekilmeleri satış tarafından trade etmek düşünülebilir. Gün içi traderlar için dün önerdiğim $94 seviyesinden alış son derece iyi çalışarak $95,50 ye kadar marj verdi ve kontrat başına $2,500 kar bıraktı. o seviyeden de gelen sert satışlarla desteğin kırılmış olduğunu düşündürttü. Gün içi amaçlı olarak 94,50-95 bölgesinden satış denemeleri yapılabilir. Orta-kısa vade için ise $90 desteğinin çalışacağı beklentisi ile daha da aşağılardan put opsiyonu satarak alış için pozisyon alınabilir ve portföylere getiri elde edilebilir.

Amerikan endexlerinde satışların devamını bekliyordum ama dün gördüğümüz kadar derin bir satış biraz şaşırtıcı oldu. 1235 in altındaki kapanışlar satışların daha da devam edebileceğini gösterir. Geçtiğimiz aylarda S&P500 endexinde aşağıdaki grafiği göstererek piyaslardaki 4 temel dönemden bahsederek uzun vadede ayı piyasasının etkin olabileceğini yazmıştım. Pembe ile gösterilen evre, biriktirme (accumulation), yeşil olan ikinci evre ilerleme (advance), sarı olan üçüncü evre dağıtım (distribution), son evre ise düşüş (decline) olarak bilinir. Uzun vadeli de olsa bu 4 evre satışların geleceğinin habercisiydi. Aşağıdaki grafikten de görülebileceği gibi şu anda bulunduğu seviyeleri aşağı doğru kırarsa S&P500 endexi 1200 bölgesine kadar kayabilir.

DOĞAL GAZ  destek seviyelerinden yukarı dönmeye başladı. Pozisyon almak isteyenler için hala uygun seviyelerde.

PAMUK gün aşırı verdiğim hedeflere ulaşıyor. 108 li seviyeler aşmakta çok zorlanacağı bölgeler olabilir. bu nedenle yeni satış yapmaksızın, aşağıdan alınan uzun pozisyonları karlı bir şekilde kapatmakta fayda var. opsiyon satarak elde edilen gelirleri de realize etmek iyi bir fikir olabilir. önümüzdeki günlerde fiyatın yönü daha belirgin hale gelince bu sefer yukarıdan call opsiyonu satarak veya put spread leri alarak satışa yönelik pozisyon alınabilir. Ancak henüz değil, takibe devam.

ŞEKER in tadı kaçtı, fiyatlar son 4 iş gününde %10 dann fazla gerileyerek beklediğimiz hareketi yaptı. yukarıdan yapılan satışlar karlı hale geldi. bu pozisyonlarda ilk destek olan 28 seviyesinde hafiflemek gerekir. Yeni pozisyon açmak için, eğer yaparsa yukarı ataklar satış fırsatı olarak kullanılabilir. Ama stop koymayı unutmamak gerekir.

KAHVE de yukarı sert ataklar aşağıdan yaptığımız alışları karlı kapatma imkanı verdi. Ancak buradaki trade modeli stopu sürekli yukarı çekerek gitmek olmalı. yeni pzisyon almak için kötü seviyelerde değiliz. Dileyenler için opsiyonlara call spreadleri uygun olabilir. detaylar için beni arayabilirsiniz.

TAHIL KOMPLEKSİ dün süper alıcılı geçti. Sadece 1 günde BUĞDAY ve MISIR dirençlerine kadar geldiler. Bu gün bu seviyelerde yukarı gitmek için Zorlanabilirler.uzun vadede özellikle buğdayda alış tarafı favori yönüm olacak, ama gün içi olarak bu gün yatay geçebilir. Diğer yandan soya da tekrar satış denemeleri yapılabilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder