2 Ağustos 2011 Salı

020811 - vadeli kontratlar

PETROL de dün gelen satış beklenen bir hareketti. Nitekim dünkü yazımda gün içi veya kısa vadeli trade etmek isteyenlerın 98 – 99,50 aralığından satış başlatmalarını önermiştim. 98,60 a kadar yükselen fiyatlar amerikan seansında sert satışlarla 93,42 ye kadar gerileyerek kontrat başına $5,000 lık marj verdi. 94-95 aralığından alım yapanlar ise şu anda başabaşlarda olmalılar. Bu sert gerilemede dolar endexinin yükselmesi de büyük etki sahibi oldu. Bu gün fiyatların güneye kaymaya devam etmesi halinde daha aşağılardan put opsiyonu satarak portföylere extra getiri elde etmek tercih edilen pozisyon olabilir. Gün içi traderlar $94 seviyesinden 93,50 stoplu alış denemeleri yapabilirler. Bu seviyenin kırılması halinde fiyatların $90 trend kanalı desteğini hedeflediği düşünülebilir. Bu düşünceyle de satışa geçilebilir. Petrol fiyatları son aylarda 100-105; 95-100 ve 90-95 bantları arasında trade ediyor. Dün gelen satışlarla tekrar 90-95 bandına inmiş olabilir. Son zamanlarda bu bantların da birbirine karıştığı görülüyor, algıda hata payını azaltmak için 90-95 ve 95-100 bantlarını birleşik düşünmek de mümkün.

S&P500 endexi bir kez daha, önceleri sözü geçen 1270 desteğine geriledi. Hafta sonu gelişmelerinin amerikan piyasasında nasıl karşılanacağını görmek için ilk amerikan seansı ışık tuttu; piyasa iyi haberlerin kalıcı olduğuna inanmamayı seçti ve dün 1310 bölgesinde  1277 seviyesine kadar, ciddi bir satış yaptı. Teknik  indikatörler henüz satışta, yeni pozisyon almak için indikatörlerin alışa geçmelerini beklemeyi öneririm.

DOĞAL GAZ  destek seviyelerinden yukarı dönmeye başladı. Pozisyon almak isteyenler için hala uygun seviyelerde. Detaylar için beni arayabilirsiniz.

ALTIN fiyatları düşmek bilmiyor. Risk algısına çözüm olmaya devam ettikçe de düşmesini beklemek hata olur. Gelecek satışlar da son derece sığ kalacaktır. Dün verilen önerinin üzerine yeni bir önerim yok.

PAMUK verdiğim hedefe kadar yükselmeyi başardı ve hareketli ortalamanın etkisiyle bu sabah hafif geri geldi. Önerildiği şekilde uzun pozisyon alanların bu pozisyonlarda hafiflemelerini öneririm. Tekrar yukarı giderse bu sefer 108-108,50 bölgesindeki direnç hedef olacaktır.

ŞEKER de satış başlamış olabilir. dün oldukça ciddi bir hareketle 28,97 ye geriledi. 28 in altındaki bir kapanış 26 ya kadar yolu açabilir.  Yeni pozisyon almak için denemeler yapılabilir. Önceden alınan pozisyonlar kardalar.

KAHVE fundamentallerde değişiklik yok. Ancak aşağıdaki grafikte görülen formasyon kahve fiyatlarında sarı ile gösterilen patikayı izleyeceğini ifade eder. Bu teknik formasyona %100 güvenerek pozisyon almak doğru olmaz, ama kenarda dursun.

TAHIL KOMPLEKSİ  elemanlarında satışlar yüzeysel de olsa çalıştı. İndikatörler hala satış tarafında. Buna karşın hareketli ortalama desteklerinin şimdilik çalıştığını görüyoruz. Söz konusu desteklerin altına kayana kadar bekeldikten sonra satışa katılmak tercih edilen trade olacaktır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder