4 Ağustos 2011 Perşembe

050811 - vadeli kontratlar

Bir günde gerçekleşen 6,5 dolarlık satışlar PETROL fiyatlarını aşırı satış bölgesine getirdi. Bu tür hareketler opsiyonlarla çalışmanın vadeli kontratlarla çalışmaya göre ne kadar güvenli olduğunu gösteriyor. Bundan sonrası için petrol fiyatlarının destek bulması beklenebilir. Özellikle 80-85 arasından önümüzdeki haftalarda tekrar destek bulması makul olurdu. Bu gün fiyatların 83-84 seviyelerine sarkması ile alış pozisyonları başlatılabilir. Alışların vadeli kontratlarla yapılabileceği gibi call spread opsiyon stratejileri ile de yapılabilmesi mümkün. Detaylar için bana dönebilirsiniz.

S&P500 endexindeki yukarı beklentimde yanıldım. Yine de vadeli kontratlarla pozisyon almak için risklerin yeterince tanımlı olmadığı konusundaki uyarım bu tür bir hareketi olası görmemden kaynaklanıyordu. Kısa vade için endexlerde alış yapmak için henüz erken olabilir. Sert satışların tepkisiyle alış dalgaları gelebilir, ama günlük bazda alışa geçmek için henüz erken olabilir. Ama bir yön belirleyebilenler için opzisyon spread stratejileri vadeli kontratlara göre daha ılımlı olabilir.

DOĞAL GAZ  fiyatları yeni düşük yaptı. Daha önce call spread alanların yukarıdan sattıkları opsiyonu minimal bir fiyattan geri alarak potansiyel bir yukarı harekette kar sınırını ortadan kaldırmış olabilirsiniz ve hala yukarı bakan bir pozisyonu son derece ucuza elde etmiş olursunuz.

ALTIN ve GÜMÜŞ dün bahsedilen haerketi yaparak zirvelerden sırası ile $30 ve $4 kadar geriledi. Bu sabah satışların bir kısmının karşılandığını görüyoruz. Dün, bir süredir beklenen düzeltmenin başladığı gün olabilir. Eğer gün içinde, özellikle amerikan seansında, satışlar başlarsa stoplu olarak katılmak day traderlara para kazandırabilir.

GBPUSD paritesi dün satmak için hedeflenen seviyenin 20 pis altına kadar yükselip  satışa geçti. Ne yazık ki hedefe gelemediği için bu satış fırsatı değerlendirilemedi. Diğer yandan alım için önerilen seviyelere gelindi. Ancak şu anda da bu seviyenin altında seyrediyor. Sadece 20 pipslik bir zarar var ve bu zarar kabul edielbilecek bir miktar. Piyasadaki belirsizlikler nedeniyle naktin kral (cash is king) olduğubir zamandayız, pozisyonun kapatılmasını öneririm. Bu gün satışlar devam ederse 1,6180 seviyesine kadar gerileme görebiliriz. Satıcılı bir günde geri çekilmelerde AUD almak doğru bir karar olmadı. Şimdilik 1,03 lü bölgelerdeki desteklere oturmuş görünüyor, ama alış yapmak için bu günü izleyerek geçirmek daha dopru olabilir.

ŞEKER de satış pozisyonlarında kar stoplarımız çalıştı. Hali hazırda satış pozisyonları taşıyanların, pozisyonların bir kısmını kapatarak hafiflemesini önermiştim. 26 hedefini hala koruyorum, ama dün satışların alışlarla karşılanması ihtiyatlı olmayı gerektiriyor.

KAHVE de fiyat 240 ın altında kapanış yaparak izlemek gerektiğini gösteriyor.

TAHILLAR satış tarafından trade edilmeli diyorduk, nitekim dün onlar da sert satışlara sahne oldu. soya 1300 hedefine doğru gidiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder