1 Nisan 2011 Cuma

010411 - vadeli kontratlar

Beklediğim üzere PETROL dün yukarı gitti. Satmak için izlediğim 106 üstüne de gitti, hatta beklediğimden çok daha sert bir çıkış yaparak 107,60 ları test etti. Bu hareketi bir habere dayanarak yapmaması fiyatların spekülasyon sonucu yükseldiği ve bir haber gelmediği sürece, kısa zamanda geri geleceği beklentisini oluşturuyor. Ancak yine de satmak için risk algısı yüksek yatırımcıların ilgi göstermesini öneririm. Şu anda her hangi bir şekilde net sinyaller görülmüyor. Ancak opsiyonlarla aşağıda ana hatlarıyla belirttiğim yapı oluşturulabilir; petrolün bu sert hareketin ardından aşağı veya yukarı doğru anlamlı bir hareket yapması beklenebilir. Bu hareketten faydalanabilmek amacıyla eşit sayıda put ve call opsiyonu alarak sert bir hareketten para kazanmaya çalışılabilir. İşi bir adım ileriye götürmek isteyenler zaman zaman önerdiğim spread strateilerinin ikisini birlikte uygulayarak yatırım maliyetini azaltabilriler, ancak max kar marjını da sınırlamış olurlar. Fiyatlamalar için telefonda görüşebiliriz.

S&P500 endexi için günlük grafiklerde satış sinyallerini belirginleştirmeye başladı. Bu gün yerel saatle 15:30 Amerika dan tarım dışı istihdam gelecek. Bu veri endexlerden paritelere kadar bir çok varlığın fiyatında etkili olacaktır. Verinin sürpriz yapmaması halinde endexler satışa dönmüş durumda, risk alabilecek yatırımcıların 1325 seviyelerinden satabileceğini düşünüyorum. 1290 hedef olabilir. Veriden sonra, duruma göre yukarılardan call opsiyonu satarak pozisyon alınması bir diğer seçenek. Opsiyon detayları için telefonda görüşebiliriz.

Dün DOĞAL GAZ tarafında beklenenden çok yüksek gelen stok verileri karşısında önce sert satışlar gördük, hemen ardından alışların fazlasıyla geldiğini gördük. Dün vadeli kontratlar için yüksek risk görüp opsiyonlarla alım önermiştim. Bu pozisyonu alanlar şu anda karda olmalılar. Yeni pozisyon için bu gün önerim yok.

ALTIN  sonunda 1440 gördü, rahat etmiş olmalı. ancak yine de satış yapmak için biraz erken olabilir. Şimdilik altın fiyatlarını yönlendiren bir haber-veri yok, bu nedenle grafiklerin ışığında gitmek daha mantıklı geliyor. Grafiklerde de henüz satış işaretleri yeterince belirginleşmedi. Bir olasılık; geçtiğimiz haftalarda yaptığı yüksek seviyeleri tekrar denemek isteyebilir. Gün içi fırsatlar hariç şimdilik yeni pozisyon önerim yok. Geçtiğimiz günlerden önerdiğimiz altın alışı ile long pozisyonda olanlar maliyetlerine göre çeşitli yerlere kar stopu koyarak pozisyonlarını taşımaya devam edebilirler.

EURUSD paritesi dün beklediğim gibi yukarı hareket yaptı, ve ardından satış imkanı verdi. Doğrusu alışa katılamamıştık, ama satışı iyi yerlerden yakalayıp para yapma şansı elde ettik. Bu gün için amerikadan gelecek verilerin piyasada çok etkili olabileceğini düşünüyorum ve yeni pozisyon almak için acele etmiyorum. büyük olasılıkla veriye kadar 40-50 pips lik salınımlar yapacak ve veriye doğru hareketlerin boyutu artabilir. STERLİN de beklentilere paralel hareket ederek satıcılı bir gün geçirdi. Bu gün ise kaldığı yerden yükselmeye çalışıyor. Veri öncesi hareket yapmak istemiyorum. AUD için satış tarafına daha yakınım ama pozisyon önerim yok. Biraz daha sabır.NZD aynı şekilde. Geçtiğimiz hafta bu iki ülkeden gelen ekonomik verilerinde çok iyi gelmemesi yükselen paritede yakıt bitmesine sebep oluyor. Bu gün gelecek verinin ardından daha rahat pozisyon alabiliriz. JAPON YENİ beklediğimizden hızlı yükselerek satmak istediğimiz seviyelerin üzerine gitti. KANADA DOLARI tarafında dünkü görüşümü korumakla beraber henüz pozisyon almak için uygun yerleri bekliyorum.

PAMUK ve ŞEKER hala yatayda gitmeye devam ediyor. gün içi salınımlar büyük ama hareketlerin devamı gelmiyor. şekerde alış, pamukta satış deneneblieceği düşüncesinde devam ediyorum.

KAHVE kaybettiği gücü geri toplamak için henüz gerekli hareketi yapamadı. Ancak az sayıda alış pozisyonu denenebileceğini düşünüyorum.

KAKAO da arz sorunlarının ortadan kalacağı beklentisi ile fiyatların gerilediğini ve 2960 seviyelerinden alış denenebileceğini yazmıştım. Dün 2952 den kapanış yaptı, az sonra açılacak, açılışa bakarak bu emtiada alıcılı olmak gerektiğini düşünüyorum. Dileyenler opsiyon pozisyonlarını da tercih edebiliriler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder