7 Nisan 2011 Perşembe

070411 - vadeli kontratlar

PETROL aşağı gelmeden önce belli ki bir şeyleri bekliyor. Bu gün Avrupa dan gelecek faiz kararları etkili olabilir. Fiyatların son 5 gündür yeşil grafik yazdırmalarına rağmen 3 gündür yukarı gidememesi ve daha önce yazdığım gibi indikatörlerde uyumsuzluk oluşması majör boğa trendine rağmen piyasada 3-4 dolarlık bir satış görebiliriz. Kısa vade için normalde açtığınızdan az sayıda satış pozisyonu açılarak geri çekilme takip edilebilir.

S&P500 endexinde satış tarafından trade etme önerim devam ediyor. İndikatörlerdeki satış işaretleri daha da belirginleşmeye başladı. 1310 bölgesindeki hareketli ortalamaya kadar satışlar gelebilecektir.

DOĞAL GAZ tepki vermesini beklediğim seviyelerin altına sarktı. Vadeli kontratlarla alış bu noktada tehlikeli olacağı için opsiyonlarla alış tarafından trade önermiştim. Hareketli ortalama desteklerinin altına kayılmış olması bir süre daha zayıflığın devam edebileceğini işaret ediyor olabilir, Şimdilik vadeli kontratları opsiyon pozisyonlarını hedge etmek veya pozisyona kaldıraç sağlamak amacıyla kullanmayı önerebilirim.

ALTIN için şu anda indikatörlere bakarak bir yorumda bulunmak son derece zor, çünkü herhangi bir şekilde yeni pozisyon tetiklemiyorlar; ancak aşırı alımdan dolayı tepki ile satış sinyalleri oluştu. Zaman içinde bu tür ufak hareketler için üretilen sinyalleri çok sıklıkla trade etmemeyi öğrendik. Bu yüzden şimdilik altında yeni bir pozisyon önerim yok. GÜMÜŞ te de benzeri şekilde majör boğa trendinde  olmamız nedeni ile ufak düzeltme hareketlerine vadeli kontratlarla girmeyi doğru bulmuyorum.

Pariteler için bu gün saat 14:45 te gelecek faiz kararını beklemek isterim. Düşünceme göre faiz 25 baz puan arttırılırsa piyasa zaten bunu fiyatladığı için bir miktar satış gelebilir, ama bu noktada kararı takip eden açıklamalar harketin dvamı için önemli olacaktır. Takip edenler bilirler; başından beri avrupa nın  faiz arttırımının anlamsız olduğunu savunuyordum, ama bu gün eski bir hazine yöneticisi tanıdığımdan ilginç bir bakış açısı öğrendim; avrupa faizleri yükselterek dışarıdan para girişi ile zor durumdaki ülkelerin fonlanmasını planlıyor olabilir. tabi bu üzerinde düşünülecek bir görüş, paylaşmak istedim.

PAMUK taki çılgın hareketlilik devam ediyor, günlük trade edenler için oldukça tehlikeli bir ortam haline geldi. Ama orta vadeli yatırımcılar için opsiyonlarda veya derin dalgalanmaları taşıyabilecek büyüklükteki hesaplar için satış tarafından trade etmek sonunda iyi para getirebilir. Opsiyon primleri yüksek olduğu için çeşitli alternatifler deneyerek maliyeti düşürecek stratejiler denenebilir.

ŞEKER hiç beklemediğim bir hareketle sert geri geldi. kısa vadeli yapılan alış pozisyonları stoplandı. Yeni pozisyon için izliyorum.

KAHVE alış bölgesinde devam ediyor, aşağı düşüşünde RSI gibi trend dönüşü işaret eden indikatörlerde belirli seviyelerin altına geçmemesi fiyatların tekrar yukarı gözünü diktiğini gösteriyor. Temkinli bir şekilde alış tarafından trade edilebilir. Ayrıca üretim coğrafyasında don haberleri henüz gelmedi, ama tüketimin artışı ve muhtemel don potansiyeli nedeniyle bu tarımsal emtiada yukarı potansiyel yüksek görünüyor.

KAKAO 2960-3000 bölgesinde destek oluşturmaya başladı, önümüzdeki günlerde yukarı gidebilir. Alış pozisyonlarını taşımak önerilen pozisyondur.

BUĞDAY beklentiye paralel olarak çok kısa marjlar için satıcılı günler geçiriyor. MISIR ise beklediğim satışları hala göremiyoruz. Bu emtialarda günlük trade şimdilik çok doğru olmayabilir, orta vadeli pozisyon için ise biraz daha netleşmesini istiyorum.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder