20 Nisan 2011 Çarşamba

200411 - vadeli işlemler

107 bölgesindeki hareketli ortama beklediğimden bile güçlü çalıştı. Bu hareket petrol traderlarının hala ortadoğu gerginliklerinden çekindiklerini gösteriyor. Ancak diğer yandan yükselen petrol fiyatlarının talep azalmasına neden olacağı da piyasada dillenmiş bir durum. Dün ve bu gün gelen tepki alımları trend dönüşü veya $100 üzerinde konsolidasyon için piyasanın kısa süreli niyetini belli edebilir. Bu akşam yerel saatle 17:30 da petrol stokları gelecek, veriler fiyatlar üzerinde etkili olabilir. Hepsinden sonra; benim düşüncem petrolde ayıların baskısının kendisini göstermeye devam edeceği yönünde. Ama 110,50 nin üzerindeki bir kapanış konrtolü boğaların eline geçirebilir. 107 nin altına kırılmalar ise 103 hedefine gitmek isteyebilir.

S&P500 endex kontratlarında bir süredir taşıdığımız satış pozisyonlarını kontrat başına ortalama $1400 ile kapattık. Ardından endex sıkı bir alışla 1317 lere kadar geldi. 1320 bölgesinde dirençle karşılaşacağını umuyorum. Bu seviyede bollinger bantlarının orta direnci bulunuyor, o da yukarı çıkışı engelleyebilir. Pozisyon almak isteyenlerin satıştan yana trade etmeleri önerilebilir.

DOĞAL GAZ da verdiğimiz al önerisi çalıştı. Ancak al emrini tetikleyecek seviyeye gelmediği için yukarı giden fiyatları sadece izleme talihsizliğine yakalandık. Daha önceden verdiğimiz al önerileri ile pozisyon taşıyan varsa, bu çıkışın 4,5000 seviyelerine kadar çıkmasını bekleyebilirler. Yeni pozisyon almak isteyenler Perşembe akşamı gelecek stok verilerinin ardından geri çekilme olursa opsiyonlarla spread stratejileri uygulayabilirler. Eğer stoklar düşük gelirse bu durum fiyatları sert yukarı atabilir, bu durumda opsiyonlara fırsat kalmayabilir, vadeli kontratları kullanmak çabukluk açısından daha elverişli olabilir.

ALTIN ve GÜMÜŞ son günlerde avrupa seansında hafif satış görüp amerikan seansında sert alışlara sahne oluyor. Bu gün de aynı durum olabilir. özellikle bizde öğleden sonra saatlerinde satışlar gelirse bu kıymetli madenlerde alış denenebilir. EN SON GELEN TEBLİĞLERE GÖRE GEÇTİĞİMİZ HAFTA YURT DIŞI BORSALARDA İŞLEM GÖREN ALTIN VE EURUSD VADELİ KOTNRATLARINDA ARTIK İŞLEM YAPILABİLMEKTEDİR.

EURUSD paritesi için dün belirleyici bir gündü. 50 günlük hareketli ortalamadan gelen tepki alışlarının bu gün de devam ediyor olması piyasanın dolar alma isteğinin henüz oluşmadığının bir göstergesi olabilir. Görünüşe göre 1,4480 direncine tekrar gelecek. Bu seviyelerden yeni satış pozisyonları denenebilir. GBPUSD  paritesi tekrar yukarı giderek satış seviyelerimize geldi. dileyenler 1,6390 bölgesinden satış deneyebilirler. USDJPY paritesinde tekrar usd lehine pozisyon almak amacıyla JYM1 kontratında satış yapılacak seviyelere geldik. Hareketli ortalamalar da kısmen satışı destekliyor.

PAMUK için geçtiğimiz hafta grafiklerden bir kesit göstererek orta vadede satış tarafından trade edilmesinin daha mantıklı olduğunu yazmıştım. Benden sonra bir kere daha yukarı yaparak tekrar geri geldi ve %15 e yakın satış gördü. Bundan sonra da satış trendinin devam edeceğpini düşünüyorum. arada düzeltmeler yapabilir, ama aylık grafikler yeni yeni satışa dönüyor. Vadeli kontratlardaki çılgın volatiliteye vurulmamak için opsiyonların daha iyi bir seçim olduğunu tekrar belirtiyorum.

ŞEKER  alış önerim devam ediyor. Çeşitli raporlarda şekerde ana trendin aşağı olduğuna dair yazılar okudum, ama o raporlarda bile kısa dönemde alış için mevcut seviyeler uygun bulunuyor. opsiyon speadleriyle girilen pozisyonlarda zarar potansiyeli daha az olacaktır.

 KAKAO taban oluşturmaya devam ediyor. tahmin ediyorum ki fiyatlar önümüzdeki 1-2 aylık dönemde kuzeye doğru giderek 3300  ün üzerini deneyebilir. opsiyon spreadleri burada da iyi bir seçim olabilir.

KAHVE yükselmeye devam ediyor, 300 direncine yaklaştı. Boğalar çok güçlü bir şekilde piyasayı yukarı sürüyorlar, bu sefer direnci kırabilirler, satmak fikrinden uzağım. Şimdilik bu enstrümanda geri çekiliyorum.

TAHIL KOMPLEKSİ beklediğimiz gibi değerlenmeye devam etti. Hareket devam edebilir. Alış tarafından pozisyon almak daha mantıklı görünüyor.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder