14 Nisan 2011 Perşembe

150411 - vadeli kontratlar

PETROL fiyatlarında dün gözlemlenen sert alış grafikleri al tarafına şimdilik yetmedi. Doğrusu, bu alışların da grafiklere bakarak satış için değerlendirilebileceğini düşünüyorum. Ancak mevcut kontrattaki pozisyonların Pazartesi kapatılması gerektiğini göz önüne alarak bundan sonra işlem yapacak olanların CLM1 kontratında işlem yapmalarını hatırlatırım. Gün içi amaçlı 109,20/30 bölgesinden satış denenebilir, bu kontrat şu anda 108,80 geçiyor. 109,90 üzerinde stop; 106 lı seviyelerde de limit emri konulabilir.

E&P500 beklentiyi şaşırtmayarak indikatörlerin çoğunun satışta görünmesine rağmen 30 periyotluk hareketli ortalamadan destek buluyor. Şimdilik kalıcı olarak yukarı gitmek için bir sebebi yok, bu nedenle eğer gün içinde yükseliş görürsek 1320 seviyelerinden dün kapatılan satış pozisyonlarını yerine koyabiliriz. Aynı şekilde yeni satış için de bu seviyeler kullanılabilir.

DOĞAL GAZ için bir görüş değişikliğim yok, daha önce de bahsettiğim gibi 4,600/800 hedefi hal gündemde. Burada ki long pozisyonları taşıyabiliriz. Maliyetler aşağıda kaldığı için stop emirlerini başabaşa çekmek doğru adım olabilir.

Kıymetli madenler tarafında dün beklemediğim bir alış dalgası oldu. ALTIN geçtiğimiz haftanın yüksek seviyesinin de üzerini denedi.şimdilik geri çekildi, ama bu daha yukarı gitmeyecek demek değildir. Bu gün için altın fiyatlarını izlemek istiyorum. GÜMÜŞ daha da çılgın bir hareket yaparak %3,7 yükseldi. İzliyorum.

Para birimleri tarafında dün ilgin bir gün yaşandı; ortada herhangi bir tetikleyici sebep yokken usd ye satış gelerek diğer para birimlerini ve emtiaları aldılar. EURUSD  paritesinde 1,4480 deki dirençten piyasa 1,39 lardayken bahsetmiştim; bu direnci günlerce denediği halde kıramadı. Benim görüşüm mevcut fiyatlardan satışdenenbileceği yönünde. STERLİN ise dün de bahsettiğimiz üzere son dönemde sürekli satış gördüğü bir seviyeye kadar tekrar yükseldi ve bu gün satıcılı gidiyor. Dileyenlerin satışa katılmaları önerilebilir. Fiyat hareketini aşağıda görebilirsiniz. dün 1,6380 den satış önerimize katılanlar bu gün 60 pps kardalar, stopları başabaşa çekerek kayıp olasılığını minimize edebilirler.

USDJPY paritesi dün usd lehine pozisyon almak için bir fırsat vermişti. Bu fırsatı ne yazık ki yazmaya fırsat bulamadım, telefonda görüşebildiğim kadarıyla aktardım. Bu pozisyonlar şu anda kardalar ve başabaş seviyelerine stop emirleri kondu. Yeni pozisyon için kötü yerler değil; çünkü fiyatlar şu anda exp hareketli ortalamaların kesiştiği bölgede, buranın destek olacağını düşünüyorum. İSVİÇE FRANGI son haftlarda tekrar güç kazandı ama sanırım önümüzdeki günlerde bu durum biraz değişecek. Henüz teyidi gelmedi ama bazı indikatörler 113,37 stoplu satış tetiklediler. Diğer yandan yine teyit gelmemiş olmasına rağmen NZDUSD paritesinde de 0,8020 stoplu satış sinyalleri oluştu.

PAMUK beklentimize paralel olarak satıcılı seyire devam ediyor. özellikle opsiyonlarda satışa yönelik stratejiler önerilebilir. Bu yapıları vadeli kontratlarla destekleyerek hedge veya daha fazla kaldıraç oluşturmak da mümkün.

ŞEKERde dün almayarak doğru hareket etmişiz. Yakın zamanda alış gelecektir şekere ama şimdilik katılmak için acele etmemeyi tercih ediyorum.

KAKAO al tavsiyemize uyanlar şu anda kontrat başına ortalama $1250 kardalar. Bu pozisyonları başabaşa stop bırakıp gelecek haftaya sarkıtmak ve yukarı hareketi biraz daha kullanmak mantıklı olacaktır. 3240 bölgesi hedef olabilir. Aşağıda  fiyat ahreketini ve alım önerisi verdiğimiz seviyeyi yeşil okla görebilirsiniz.

KAHVE dün de iyi bir gün geçirerek yukarı gitti ve 285 direncinin üzerinde bir kapanış yaptı. Dün de bahsettiğim gibi 300 hedefi hala aktif.

TAHIL KOMPLEKSİ nde hafif satışlar hakim. dün Satış yapanların az marjlarla da olsa bu gün pozisyonlarını kapamalarını önerebilirim. Zaten cesurca bir öneriydi, ama iyi çalıştı. Daha aşağılara gelirse bu varlıklarda alış tarafından pozisyon almak önerilebilir.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder