31 Mart 2011 Perşembe

310311 - vadeli işlemler

PETROL fiyatlarının $100 ın altına geleceğine inancım devam ediyor. Ama piyasa henüz büyük bir satışa hazır olmayabilir. Şu anda 105 ten geçen petrolde gün içinde 106 ve üstünden satış satış denenebilir. Ancak risk toleransı düşük olanların şimdilik petrolden uzak durmaları daha akıllıca olacaktır.

S&P500 endexinde fiyatlar yukarı gitse de bazı indikatörler satış tarafında kalmaya devam ediyor. Bu negatif uyumsuzluk normal şartlarda satış işareti demektir. Ancak fiyatlar da teyit etmeden henüz satış pozisyonu almıyorum.

DOĞAL GAZ beklediğim seviyelere gelmediği için alış yapamadık. Bu gün stok verileri gelecek, eğer fırsat verirse pozisyon alınabilir. Diplerden %20 civarında bir kalkış yaptı, bir miktar geri çekilme yapması doğaldır, tekrar alış tarafından trade etmeye bakıyorum. Dileyenler burada alış yönünde opsiyon yapıları satın alabilirler. Detaylar için telefonda görüşebiliriz.

ALTIN  bahsettiğim 1412 desteğinden yükselmeye çalışıyor. Sanırım 1440 seviyelerini görmeden rahat etmeyecek. Dün çeşitli seviyelerden satışlar deneyerek karlı tradeler oldu. Ancak bunu yaparken amerikan seansına doğru piyasanın hareketlendiğini unutmamak gerekli. GÜMÜŞ de altın gibi kuzeye gitmeye çalışıyor. Gün içi satış denemeleri yapılabilir, ancak mutlaka stop koymak gerekir. Diğer yandan almak isteyenler geri çekilmelerde alış deneyebilirler. Altında 1422; gümüşte 37,50 alış seviyesi olabilir.

EURUSD paritesi son günlerde yakaladığım düşen trade kanalını yukarı doğru kırarak satış iştahını baltaladı. Portekiz ve Yunanistan ın notlarının düşürlmesine rağmen bu şekilde bir alma isteği varsa, bu durumda satış tarafından trade etmektense alıcılı olmak daha doğru görünüyor. Görünüşe göre euro daki 30-50 pips arası gevşemelerden alış yönünden pozisyon almak para kazandırabilir. Halihazırda kısa pozisyonda olanların geri çekilmelerde stoplmalarını ve satmak istemeye devam edilmesi halinde daha yukarıdan satılmasını öneririm. GBPUSD paritesinde alış trafından trade edenler paradalar. Ben alış pozisyonlarımı erken kapatmışım ne yazık ki, bunu bu gün farkediyorum. Bu paritenin güçlü hareketli ortalamalara gelmiş olmasından dolayı bu gün hafif satış pozsiyonları denenebilir. Ancak fiyatlar yukarı doğru israrcı olursa stoplamak gerekir. AUDUSD paritesinde satış zamanı yaklaşıyor olabilir, henüz erken ama önümüzdeki günlerde burada satış teyit eden grafikler görmemiz mümkün. YENİ ZELLANDA DOLARI  nda da benzeri oluşumlar söz konusu, yakın zamanda satış yapabileceğimizi düşünüyorum. USDJPY grafiklerinde sonunda jpy lehine oluşumlar kendisini göstermeye başladı. Spot fiyatlar 82,80 geçiyor, 83,10 bölgesinden jpy lehine pozisyon alınabileceğini düşünüyoruz. Ayrıca KANADA DOLARI da usd ye karşı destek seviyesine kadar güçlendi, buradan usd lehine olacak şekilde vadeli kontratlarda satış denenebilir.

PAMUK ve ŞEKER şimdilik yatay gitmeye devam ediyor, pamukta satış, şekerde alış görüşüm devam ediyor, ancak henüz teyit gelmediği için aktif olarak pozisyon önerim yok.

KAHVE için dün alış emirlerimiz gerçekleşmedi, ve piyasa hafifi yukarı gitti. Bu seviyelerden alış önerimi koruyorum.

KAKAO beklediğmiz gibi arz sıkıntısının ortadan kalkacağı beklentisi ile zayıflamaya devam etti. 2987 den kapandı, daha önce yazdığım 2960 seviyelerine gelirse alış denemek düşünülebilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder