11 Nisan 2011 Pazartesi

110411 - vadeli kontratlar

PETROL fiyatlarındaki yukarı hareket devam ediyor. Aslına bakarsanız Libya, Nijerya (önemli petrol üreticisi ülkede yapılacak seçimlerin ertelenmesi), japonya, portekiz derken, bu kadar olumsuz bir ortamda petrol ve altın fiyatlarının yükselmesinden şüphe etmek doğru gelmiyor zaten. Ancak sorun şu ki, petrol 2 haftada %9 civarı prim yaptı. Ve bunu yaparken günlük bazda bir kere bile kırmızı yazdırmadı. Bu durum normal şartlarda sürdürülemez bir durum olmalı. Bu süreç içerisinde petrolde ufak pozisyonlarla kısa stoplarla trade ettik, ve önerilerde kayda değer bir kar yazamadık. Bu seviyelerden petrolü almak beni mutlu hissettirmezdi, diğer yandan da gün içi satışlarda 0,50-1 dolar kar marjları hariç satış da önermek doğru olmayacak. Eğer fiyatlarda bir gerileme yakalayabilirsek bu satışa vadeli kontratlarla katılmak gerekir. Diğer yandan; 2010 ekim deki rallly başlangıcı ile 2011 mart ortasındaki zirvesi arasında çizilen fibo seviyelerinin %123,6 lık projeksiyonu 114,39 da yatıyor. Eğer o dirence gelebilirse nispeten güvenli bir satış imkanı olacaktır.

S&P500 endexi teknik olarak satış eğilimini arttırıyor. Daha önceden gelen satış pozisyonlarımızı devam ettiriyoruz. Ama bu akşam Alcoa ile başlayacak olan bilanço dönemi hareketliliğe neden olacaktır. Alcoa tek başına endexi yukarı atmayacaktır, ama önümüzdeki günlerde gelecek olan finansalların bilançoları endex üzerinde etkili olacaktır. Bilinmeyenin riskini almak istemeyenler şimdilik endexlerden uzak durabilirler.

DOĞAL GAZ hala alış için sinyaller üretmiyor. Şu anda 4,000 bölgesinden geçen fiyatlar3,90 seviyesini hedefliyor olabilir. Diğer yandan yatay desteklerin bulunduğu seviyelere kadar geldiği için satış yapmak için yeterli güvenim de yok. Ayrıca geçtiğimiz hafta fiyatların gerilemesine rağmen derinlik raporunda kısa pozisyonların artmaması büyüklerin satış yapmadığını gösteriyor ki bu durum tekrar alışların gelme olasılığını arttırıyor.

ALTIN 1477 direncini kıramadı. Majör trend yukarı doğru, kısa marjlı satışları değerlendirmek yerine geri gelişlerde uzun traftan pozisyon amak daha doğru olacaktır. Nitekim şu anda herhangi bir şekilde satışa dönen indikatör görünmüyor. GÜMÜŞ ise benim gördüğüm süreçte gösterdiği en yüksek performansı göstererek yükseldi. Ne zaman döneceğini bilmek pek kolay değil; tıpkı yükünü almış bir geminin önünde durulmayacağı gibi gümüşte de satmak son derece riskli. Bu nedenle alış tarafından trade etmek daha mantıklı olacaktır. Gün içinde gelecek satışları trade etmek şu anki konjonktür ile oldukça riskli olabilir.

EURUSD paritesi daha 1,39 lardayken 1,4470/80 i hedefliyor diyordum, ama o sıralarda buna inanmak son derece güç geliyordu. İşte bu gün oradayız. Bu hedefi gördükten geri gelmesi ve bir miktar düzeltme kaydetmesi beklenebilir. Fakat henüz satışa yönelik bir tavsiye vermek için çok erken olabilir. GBPUSD paritesinde ise 1,6400 bölgesindeki direnç tekrar test ediliyor. Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz haftalarda satış önerisi verdiğimiz seviye buralarıydı. Bu seviyeyi bu kez de kıramazsa sert satışlar gözlemleyebiliriz. Ancak fundamental olarak henüz güçlü doları destekleyen bir durum yok, bu yüzden satmak için acele etmiyorum.USDJPY paritesi için bir süredir jpy lehine pozisyon kolluyorduk, sonunda bu gün böyle bir pozisyon almak için iyi bir yerdeyiz. Vadeli kontratlar şu anda 118,20 den geçiyor. 118 sevieylerinden bir kaç günlük süre için uzun pozisyon alınabilir.

PAMUK, özellikle mayıs vadeli kontratta spekülatörlerin oyuncağı haline gelmiş görünüyor. Geçtiğimiz hafta satış tarafını beğendiğimi yazmıştım, ama güven vermediği için pozisyon önermemiştim. Haftanın son günlerinde dirençleri deneyrek red gördü, tekrar satış tarafını daha çok sevmeye başladım.

ŞEKER yeniden alış imkanı veriyor olabilir. risk toleransı yüksek olan yatırımcılar 25,80 blgesinden alıp 25,50 stop ve 26,80 hedef deneyebilirler.

KAHVEde yine zorlanmalar başladı, yukarı gitmek için sıkıntı yaşıyor. Daha önce alınan uzun pozisyonlarda hafiflemek için pozisyonların %20 si kalacak şekilde satış yapılabilir. Yeni pozisyon için beklemek isterim.

KAKAO da alım önerim hala devam ediyor. geçtiğimiz hafta alanlar pozisyon alanlar taşıyabilirler. Yeni alım için ise ccn1 vadeli kontratrında 3010 bölgesine satışlar bırakılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder