12 Nisan 2011 Salı

120411 - vadeli işlemler

Tam da beklediğim gibi petrol sonunda aralıksız çıkışını durdurdu ve bir günde %3 ten fazla düşerek istenen düzeltmesine başladı. Bu gün büyük olasılıkla 106,40 bölgesindeki hareketli ortalama desteğine kadar kayacaktır. Bu seviyelerde alış denenebilir. Grafik formasyonlarında engulfing pattern adı verilen ve bu şekliyle satışa işaret eden görünüm oluştu, yani satış teyit edildi diyebiliriz. Satmak için ise gün içinde 109,10 bölgesine yapılacak yukarı atakları değerlendirmeyi düşünebiliriz. Diğer yandan biraz daha uzun vadeli hareketleri değerlendirmek anlamında satışlarla birlikte doğru zamanlama ve doğru belirlenmiş strike fiyatları ile petrolde put opsiyonu satarak portföylere getiri elde etme yolunu izliyor olacağım.

S&P500 vadelilerinde geçmişten gelen az sayıdaki kısa pozisyonu taşımaya devam ediyoruz. ilk bilanço, dün de bahsettiğim gibi endex üzerinde çok büyük etki yapmadı ve endex dün kayda değer bir satış gördü. Şu anda  1312 bölgesinden geçiyor ve tam da bu seviyede günlük grafiklerde etkili olan hareketli ortalama desteği bulunuyor. Eğer bu gün kapanışı bu hareketlinin altında yapabilirse kısa süreli satış teyidi olarak düşünülebilir. Diğer yandan son bir senede %16,47 getiri sağlayan indikatörümüz bu sabah itibarı ile satışa dönmüş durumda. Ben yine de yeni satışlar için hareketli ortalamanın altında kapanışı görmek isterim. Mevcut satış pozisyonlarını taşımaya devam edebiliriz.

DOĞAL GAZ beklenmedik bir zamanda beklenmedik büyüklükte çıkış yaparak %2 den fazla yükseldi. Dün bahsettiğim, büyüklerin satış yapmadıkları bilgisi doğrulanmış gözüküyor. bu hareket tekrar 4,600/800 bölgesine gidecek bir çıkışın başlangıcı olabilir, ama ne yazık ki ben orda bulunamadım. RSI indikatörü bir süredir satış işaret ediyordu, ancak dünkü hareketle birlikte oldukça kritik bir noktadan tekrar yukarı dönerek alış isteğinin gücünü göstermiş oldu. yeni pozisyon almak isteyenler gün içinde yakalanabilecek geri çekilmeleri kullanabilirler. Risk algısı yüksek olanlar spread opsiyon yapıları ile riski ve nisbeten karı sınırlayarak pozisyon alabilirler.

ALTIN  da dün satış gören varlıklardan birisiydi. Bu gün asya seansında da satıcılı seyir izledi. Şu anda 1456 bölgesinde, şu anda 1438 de olan hareketli ortalamaya kadar ilk etapta satışların devam etmesi beklenebilir. GÜMÜŞ 8 Günden sonra ilk defa kırmızı grafik yazdırdı. Henüz satışı grafiklerde teyit eden fromasyonlar ve indikatörler oluşmadı. Bu nedenle gümüş satmayı istememe rağmen önermiyorum. Ama dileyenler için altın ve gümüşte opsiyon satarak prim tahsil etme yoluyla portföylere getiri elde etmek için uygun olabilecek vade ve strike seviyelerini konuşabiliriz.

EURUSD  paritesinde dün gözlenen satışlar emtialardaki satışlara göre oldukça zayıf kaldı. Bunun sebebi faiz arttırımlarında euro bölgesinin bir adım önde gideceği olabilir. neredeyse bütün indikatörler satışa geçmiş durumda, gecikmeliler ise bu gün satıcılı seyir olursa satışı teyit edecekler. Ancak yukarıda bahsi geçen konu nedeniyle euro da ki satışlar cılız kalabilir.

Bu günlük kısa yazıyorum, hiç yazmamaktansa kısa yazmak daha iyidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder