19 Nisan 2011 Salı

190411 - vadeli kontratlar

PETROL de istediğimiz hareket dün geldi ve short pozisyonlar kar yazdı. Ancak güneye kayarak al-sat için önemli olacak hareketli ortalamalara geldi. 107,30 daki ortalama çalışırsa bu gün yukarı tepki gelebilir. Ancak eğer 107 nin altına kırılırsa 103 bölgesindeki hedefi teyit eder.

S&P500 endexindeki kısa pozisyonların mevcut seviyelerden kapatılması ve karları realize edilmesi gerektiğini düşünüyorum. henüz indikatörler al a dönmedi, ama dönmesini beklersek kar marjımız ciddi oranda azalabilir. Şimdilik sadece pozisyon kapama yönündeyim, piyasa koşullarına göre alış için veya yeniden satış için değerlendirme yapılabilir.

DOĞAL GAZ dalgalanarak yukarı harekete devam ediyor. teknik indikatörler karışık, ama aşağıdaki grafikte görebileceğiniz yukarı kanalın alt bandına geldi. risk almak isteyenler 4,10 seviyesinden alarak 4,000 stop koyabilirler.


ALTIN ve GÜMÜŞ için al ve tut tan daha iyi çalışan bir yatırım alternatifi yok. Herhangi bir şekilde satışa döneceğine dair bir işaret yok. Satışlarda al önerisini dün uygulayanlar daha bu günden kara geçtiler. Aynı yönteme devam edilebilir. Dileyenler opsiyon spreadleri deneyebilirler.

EURUSD paritesi, beklediğimiz 1,4250 seviyesine geldi. bu bölgede çeşitli destekler var. Bence bu gün önemli, tepki alışı gelirse tekrar euro boğaları direksiyona geçebilir. Ancak tepkiler zayıf kalır ve satışlar baskın çıkarsa o zaman piyasada genel psikoloji değişiyor demektir ve nasıl olumlu/olumsuz her haberi euro almakta, veya dolar satmakta kullananıyorsa piyasa, şimdi de tam tersi durumlar söz konusu olabilir. bu gün hassas bir gün. STERLİN  öngörülen 1,6220 deki desteğine kadar geri çekilip bu sabah 1,6250 ya kadar yükseldi. 2 gün önce satış önerilen seviyelerden 160 pips kar marjı yarattı. bu gün için izlemek isterim. İSVİÇRE FRANGI dün trade imkanı vererek sabah yazdığım spota göre yükseliş hareketi içerisinde iyi bir marj vererek kar etme fırsatı verdi. Bunda sonra usd lehine yürüyecek gibi görünüyor. Ancak yine de bu gün biraz geri durmak istiyorum.

Takip edeneler PAMUK için yaklaşık 1 haftadır satış tarafında olunması gerektiğini savunduğumu bilirler. Son 2 gündür amerikadan gelen iklim problemleri tarımsal emtialarda fiyat artışına neden oluyor. Buna rağmen pamuk kontratları bu gün %1,50 tan fazla aşağıda. Bu, son zamanlarda çılgıncasına yükselen pamuktaki trendin sona ereceği işareti olabilir. Satış önerime devam ediyorum.

KAKAO fiyatlarında ise Çin’in para politikasını sıkılaştırıp emtia talebini azalatmasından Fildişi Sahilleri’ndeki gelişmelere kadar bir çok faktörün etkisi ile bir zayıflama görülüyor. Buradan karı alarak çıkmıştık, yeni giriş için takip ediyorum.

KAHVE fiyatlarında tamamen teknik olduğunu düşündüğüm bir satış yaşandı dün. Ama vietnam daki su kıtlığı ve bunun gibi iklimsel olaylar fiyatları yukarı atacak gibi görünüyor. Şimdilik önerim yok.

TAHIL KOMPLEKSİ iklim olaylarından en çok etkilenebilecek varlıklar. Özellikle ABD deki bazı fırtınalar nedeniyle fiyatlarda yukarı hareketlilik gözlenebilir. Özellikle Buğday dün bu pastadan payını alarak %4 kadar yukarı yaptı. Diğer tarımsal emtialarda da benzeri hareketler gözlenebilir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder