18 Nisan 2011 Pazartesi

180411 - vadeli işlemler

PETROL fiyatlarının Cuma namazı ile hareketleneceğini söyleseler inanmazdım, ama sanırım Cuma günü gelen hareket gerçekten de ibadet sonrası galeyana gelen halkın hareketi ile oldu. Bu gün ise fiyatlar nispeten sakin açıldı. Düşünceme göre fiyatların haftanın geri kalanında satıcılı seyir ile güneye doğru kayması gerekiyor. Eğer bu düşünce teyit edilirse düşük tepeler – düşük düşükler ile fiyatların 103 lere kadar kaydığını görebiliriz. Ancak fiyatların 111 in üzerinde kapanış yapması ayılar için iyiye işaret olmayacaktır. CLK1 kısa isimli mayıs vadeli kontratlarda alınan pozisyonların, kontratın vade sonu gelmesi nedeniyle bu gün TMI sisteminden kapatılması gerekmektedir. Yeni vade kontratlar CLM1 kısa ismiyle platforma eklenebilir.

S&P500 de 2 gün süren yukarı ataklar bu sabah yavaşlamış durumda. Tıpkı petrol gibi endexlerde de gerileme bekliyorum. Bilançolar piyasayı destekleyecek şekilde gelmemeye devam ediyor. kısa taraftan trade etmek için yeniden fırsat veriyor. Daha önce kısa pozsiyonları kapatma önerisi vermiştim, önerile beraber yükselmeden önce kapatanlar şimdi yeniden açabilirler.

DOĞAL GAZ indikatörleri alış çevirmiş olmasına rağmen hareketli ortalama dirençlerine geldi. Bu gün 4,25 in üzerine gidebilirse (şimdi 4,194) alış denenebilir. Opsiyonlarla alış önerimize uyanlar kardalar. Yeniden alış yapmak için fena zamanlar değil, eğer geri gelirse fiyatlar daha iyi maliyetlerde opsiyon spread stratejileri uygulanabilir.

ALTIN ve GÜMÜŞ  için satış tarafından trade etmenin hata olduğunu bir süredir yazıyordum. Çılgıncasına değerlenen kıymetli madenle bu görüşü doğruladı. Hala, fundamental bir sebepten kaynaklanmadığı sürece satışlarda alınması gerektiğini düşünüyorum.

EURUSD paritesi hafta sonu almanların bütün faturayıo ödemek istemediklerini belirtmesinin ardından bu sabah satıcılı seyir baskın oldu. 1,4250 desteğine kadar satışların devam etmesini bekliyorum. STERLİN paritesinin son zamanlarda her gelişinde satış gördüğü ve bizim de satış önerdiğimiz seviyelerden tekrar satış yiyebileceğini söylemiştik. 1,6380 den önerdiğimiz satışlar şimdi 120pips kardalar. 1,6220 bölgesindeki hareketli ortalamalara kadar kayabilir. O noktada pozisyonlarda hafifleyip yukarı tepkilerde tekrar verilebilir. AUDUSD paritesinde karışık seyir var, ancak mevcut seviyelerden yapılacak satışlarda 100 pps kar hedefi bulunuyor. NZDUSD paritesi sonunda satış gördü, bundan sonra da satışların devam edeceğini düşünüyorum. dileyenler vadeli kontratlarla bu paritede 0,8010 stop olmak kaydıyla satış pozisyonu alınabilir. USDJPY paritesi spota baktığımızda 50 günlük hareketli ortalamanın altına kaydı. Daha önce bu hareketin düzeltmesine oynamak amacıyla yaptığımız usd alış pozisyonu önce kontrat başına $700 dan fazla kara geçmişti, uygun yerlere stop koyarak beklemeye geçmiştik, ama parite yoluna devam ettiği için az karla bu pozisyonun dışına atılmıştık. Bundan sonraki süreçte jpy lehine spot paritede zayıflama olabilir. ama şimdilik yeni pozisyon önermiyorum. USDCHF spota göre paritesi dipten kalkış yapabilir, görünüşe göre vadeli kontratlarda 1,1250 stop olacak şekilde pozisyon alınabilir. AZ ÖNCE YUNANİSTAN’IN BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI TALEBİ İLE İLGİLİ HABER GELDİ.

PAMUK temmuz kontratı fiyatlarına göre 175 bölgesindeki hareketli desteğe kadar geldi. önerimiz üzerine açılan kısa pozisyonların kapatılması yerinde olur. Eğer tekrar yukarı yaparsa satmak için takip ediyoruz. satış için 188 bölgesini beklemek gerekebilir.

KAKAO fiyatlarındaki yukarı harket Cuma günü de devam etti. 3160 bölgesindeki hareketli ortalama direncine kadar ilerleyen fiyatların bu seviyelerden gerilemesi mümkün. Ama satış önermiyorum. Dileyenler pozisyonlarda hafifleyebilirler.

KAHVE  fiyatlarında ise önemli dirençlere yaklaştığımızı hatırlatayım. Daha önce de 300 bölgesinde baskıyla karşılaştığını yazmıştım. Şimdilerde de 290 bölgesinde.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder