6 Nisan 2011 Çarşamba

060411 - vadeli kontratlar

PETROL fiyatlarındaki güçlü durul devam ediyor. Ama son bir kaç gündür petrol hareketini pariteler, altın veya brent petrol ile karşılaştırırsak aslında ham petrolün yerinde saydığını konuşabiliriz. Mevcut şartlar altında petrol trade etmek yüksek risk toleransı gerektirebilir. Şu anda piyasada 108,45 ten geçen petrolü 109 un üzerinde saatlik kapanış yaptığı taktirde almak denenebilir. Geri çekilmelerde ise 107,60 alış için iyi bir yer olabilir. hali hazırda satış pozisyonları bulunanlar 109 bölgesinde stoplamayı düşünebilirler.

S&P endexinde dünden farklı bir görüşüm yok, %5 lik marja kadar bir gerileme olabilir. Satışların başlama süreci uzadıkça gelme olasılığı da azalabilir. Mevcut seviyelerden almak tercih edilen trade değildir, ancak yapılan satışları da 1350 bölgesinde stoplamak gerekebilir. Kar hedefi ise dün belirtilen 1298 olabilir.

DOĞAL GAZ  hareketli ortalama desteğini tekrar zorluyor. Alış tarafından trade etmek tercih edilen yön olacaktır. Vadeli kontratlardan çekinenler için çeşitli opsiyon önerilerimiz olabilir. ilgilenenler telefonla bana dönebilirler.

 ALTIN  kıramadığı direnci dün kırarak yeni yükseklere kapı açtı. 1445 in altında kapanış yapmadığı sürece alış yönünden trade etmek trende yakın olmak demektir. Diğer yandan satışlarla 1445 in altına gelirse almak için 1415 bölgesi güvenli alış yeri olabilir. GÜMÜŞ de altına eşlik edebilir.

Paritelerde, yarın Avrupa Merkez Bankasından gelmesi beklenen faiz arttırım kararı usd zayıflığına neden olacaktır. Bu gün için yeni bir trade peşinde koşmaya gerek olmayabilir.

PAMUK yine şaşırttı ve büyük marjlar vererek yukarı gitti. Bu tür hareketlerin beklenebileceğini yazmıştım zaten. Bu günkü hareketlere bakarak satış için bazı pozisyonlar oluşturulabilir.

ŞEKER uyumaya devam ediyor, indikatörler hafif alım yönünde.

KAHVE de dün son derece sert bir hareket oldu ve yaklaşık 2 haftda verdiklerini 1 günde aldı. Alış önerimizle pozisyon açanlar çok ciddi karda olmalılar.

KAKAO tarafında ise alış tarafından trade edenler dünden bu güne kardalar. Hareketin daha çok başında olabiliriz. Bu nedenle alış pozisyonlarının taşınmasını  önerebiliriz.

TAHILLARdan MISIR son zamanların yıldızı parlayanı, ama çok koştuğu için yoruldu artık ve bir miktar satış görmesi yeni çıkışlar için zaman ve güç toplamasını sağlar. BUĞDAY geçtiğimiz aydan bu aya uzayan satış dalgasının %50 lik geri çekilme seviyesine geldi. Bu seviye fiyatları biraz baskı altına alabilir, burada da mısır gibi kısa süreli satış pozisyonu denenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder