15 Aralık 2010 Çarşamba

151210 - FED toplantısının ardından

FED toplantısından sonra petrol ve paritelerde biraz geri çekilme oldu. Amerikan seansı beklediğimiz gibi PETROL de satışlara neden oldu, ancak bu sefer 89,50 den beklediğim satış 89,00 dan geldiği için ben satışlara katılamadım. Bu gün en düşük 87,44 gören petrol için geçtiğimiz günlerde 87,20 destek olarak çalışmıştı. Dün 89,50 yi kırarsa 93 lere yolu açar demiştim, ancak 89 dan çıkışı reddeden petrolde günlük grafiklerin görünü yeniden satışa dönmüş görünüyor. Hafta sonuna kadar $86 seviyelerine gerilerse bu beni şaşırtmayacaktır. Gün içi traderlar için ise 87,20 nin kırılması halinde satışa geçmek mantıklı görünüyor. Ancak paritelerin ve altın-gümüşün daha fazla gevşememesi 87,20 deki desteğin çalışma olasılığını gündeme getiriyor. Risk almak isteyen yatırımcılar 87,30 civarından alış deneyebilirler; 87,20 aşağı kırılırsa stoplamak gerekebilir.

Amerikan hisse endexlerinde de bu gün yüzde yarıma varan satışlar göze çarpıyor. Takip edenler bilirler, bazen asya ve avrupa seansındaki hareketlerin düzeltmesinin amerikan seansında gelebileceğini yazarım, ancak bu gün için hisse endexlerinde bu beklentim yok. Amerikan seansının büyük bir kısmında satıcılı gidip seans sonunda eksiyi azaltmayı deneyebilirler ancak; bu gün amerika dan bir çok ekonomik veri gelecek. Yerel saatle 15:30 ve 16:00 da gelecek veriler endexler ve paritelerde hareketliliğe neden olabilir. mart 2011 vadeli S&P500 kontratları 1231,50 den geçiyor. 1233 üzerinden short pozisyona girilebileceğini ve 1220/1215 aralığından kapatılabileceğini düşünüyorum. Diğer bir seçenek ise satıştan sonra fiyatlar aşağı gelirse başabaşa stop koyularak bir kaç gün sürmesi muhtemel bir satış dalgasının üzerinde güvenli sulara doğru kaymak olabilir.

DOĞAL GAZ dün gördüğü satışlarla sonunda trade ettiği bandın dışında kapanmayı başardı, kendisini satışlar konusundaki extra performansından dolayı taktir ediyorum, ancak bandı kırmış olmasına rağmen yine de satışa katılmayı istemiyorum. Şimdilik izlemedeyim.

DOLAR ENDEXİ çok fazla trade ettiğim varlıklardan birisi değildir, ancak yine de dün verdiğim öneri iyi çalıştı; dün gördüğü dip seviyesinden %1,05 yukarıda. 80,50 hedef olabilir, taşımaya devam, ancak başabaşa stop koymayı ihmal etmiyorum.

EURUSD ikilisi gün içinde 1,3460 önemli direncini delse bile orada tutunmayı reddetti ve satışlar tetiklendi. Gün içinde beni çok ürkütse de, sonunda aşağı gelerek rahatlattı. Bu gün için amerikan seansına doğru parite 1,3180 e kadar kayarsa destekten tepki yapması olasılığına karşılık alım denenebilir. GBPUSD paritesi günlük grafiklerde satışa dönmüş gözüküyor, ancak bu gün için satışlar 1,5710 ve 1,5660 taki hareketli ortalamalarla sınırlı olacaktır. Dahası, 5700 – 5660 yatay destek olarak da karşımıza çıkıyor. Bu durumda 1,5700 nin altında alış pozisyonları oluşturup 1,5640 civarına stop koyulabilir. AUD beklentilere uygun hareket ederek 0,9900 seviyelerinden gerilemeye başladı. Bu gün ekonomik verilerle dolara satış gelmezse avustralya dolarında satışların 0,9730 lara kadar devam etmesi olasıdır. Şu anda paritenin 0,9817 olduğunu varsayarsak 90pipslik bir hareket oldukça ciddi bir satış olabilir. mevcut seviyelerden pozisyonu fazla büyütmeden satış denenebilir, ancak Avustralya’da fazilerin yüksek olması nedeniyle gelebilecek bir alım dalgası fiyatları diğerlerine göre daha fazla yukarı taşıyabilir, bu yüzden stop koymak önemli olacaktır. NZDUSD bu gün son 2 haftadır tutan hareketli ortalama desteğinden tepki aldı sabah seansında. Ancak bu gün paritelerin satıcılı devam edeceğini beklediğimden doayı bu paritenin satılabileceğini düşünüyorum.

Son zamanlarda ALTIN ve GÜMÜŞ ile ilgili öneri vermemeye özen gösteriyordum, aslında bu gün de güven seviyesi çok yüksek bir önerim yok, ama altın trade edenler için bu gün 1,400 lere kadar gelebilirse 1375 hedefleyerek, 1,410 stoplu satış denenebilir.




1 yorum:

  1. AUDCAD çapraz kuru için takip ettiğim indikatörler saatlik grafiklerde al sinyali üretti. Çapraz paritenin vadeli kontratlarda 0,9907 değerinden alış yapılarak indikatörlerin sat sinyali üretmesine kadar pozisyonlar taşınabilir.

    Bu pozisyonu uygulayabilmek için kontrat büyüklükleri nedeniyle 1:2 oranında işlem yapılmalıdır.

    YanıtlaSil